26 Mayıs 2020 Salı

Ağaç Ev Sohbetleri #40

Herkese yeniden merhaba. Ağaç Ev Sohbetleri'nin daha ilk sayısını dün gibi hatırlıyorum. Şimdi de 40. haftadayız. Gerçekten zaman çok hızlı geçiyor. Ayrıca sizlere de bir duyurum var. Aslında Taha ve Edischar her hafta bu etkinliğe katılanlarının linkini hafta sonu paylaşıyorlardı. Fakat bir süre aramızda değildiler ve Deep ile ben bu etkinliği yürütüyorduk. Kayıp Fısıltı da bu konuda bize yardımcı olacak. Her hafta aynı Taha'nın da yaptığı gibi bu etkinliği yapanların linklerini bizlerle paylaşacak.

Bu etkinlikte siz de söz sahibi olabilirsiniz. Tartışmak istediğiniz veya herhangi bir konuda farklı görüşleri merak ediyorsanız, katılın derim! Blog sayfanızın içeriği farklı olabilir ama genel ortak bir katılımla farklı görüşleri okumak, tanımadığımız blog arkadaşlarımızı veya yeni katılanları tanımak aracılığıyla bu etkinlikte tanımış olacağız. Bir nevi kalabalıktan kaçıp, bir ağaç evde toplaşıp sohbet etmek. Haftanın sonunda da konuyla ilgili içerik yazan bütün bloggerların linki paylaşmış olacak. Böylece bu etkinlik unutulmayacak. Şimdiden iyi okumalar...

Bu haftanın konusunu da Hanife Ertaş belirledi: İlk kez bir bayramı ülkece evde ve yalnız kutluyoruz. Bu durum size ne hissettirdi? Eski bayramlarınız nasıldı? En güzel bayram anınız nedir? Bizimle paylaşmak ister misiniz?

İlk olarak herkesin bayramını kutlarım. Aslında benim için çok bir şey değişmedi. Bulunduğumuz bölgede akrabalarımız çok da olmadığı için her bayram sabahı onları arayarak geçirirdik. Bu bayram da böyle oldu. Tabi her bayram da şehir şehir dolaşanlar için büyük bir fark olmuştur, orası kesin. :) 

Bu bayramda evdeydik. Olsun evde olalım fakat hepimiz sağlıklı olalım. En önemlisi de bu. Çünkü sağlık olmadan hiçbir şey olmaz. Umarım insanlar bu durumu iyice anlamışlardır. Gerçekten bu karantina dönemindeyken insanların ne kadar da çevreyi kirlettiklerine de şahit olduk. Hava, su, toprak değişti. Daha da canlandı.

Tabi eski bayramların tadı başka oluyor. Örneğin çocuklar kapı kapı dolaşıp şeker toplarlardı. Bu sene de bu baya bi' azaldı. Değişen şeyler çok aslında. Artık eskisi gibi olmayacağı da belli. Yeniden herkesin bayramını en içten duygularımla kutlarım. Sağlıklı, mutlu ve huzurlu bayramlar dilerim. Kendinize çok iyi bakın, kitapla kalın!

9 yorum:

  1. Yorumun için çok teşekkür ederim. İyi bayramlar dilerim. Evet, yani tadı olmuyor. :)

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Sana da iyi bayramlar!

      Sil
  3. Eskiden küçük şeyler mutlu ederdi, şeker toplamak gibi. Artık küçük şeyler yetmiyor:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Maalesef yetmiyor. :(

      Sil
  4. ayyyy sizin şirin kardeşler eğlenmişsinizdir evde yaaa :)

    YanıtlaSil
  5. Evet, bilim adamlarının dediğine göre soluduğumuz hava bile artık daha sağlıklıymış. Bizde de değişen bir şey yok ve bence bayramlar en güzel çocukken oluyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Kesinlikle öyle!

      Sil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.