18 Mayıs 2020 Pazartesi

E-Kitap Okumak?

Günümüzde kitap almak git gide zorlaşmakta. Özellikle de kalemi güçlü yazarların kitaplarını okumak da bir hayli zorluyor insanı. En ucuz kitabı nasıl bulabilirim, güncel kitaplar var mı, e-kitap nasıl indirilir gibi birçok soruların yanıtları bu yazımda!

"Ne kadar pound o kadar  sound.'' denirmiş müzik aletlerinin pahalılığı yüzünden. Günümüzde bu söz kitaplar içinde geçerlilik kazanıyor maalesef. Kitap almaya göz kırptığında cebine varan el yanıyor adeta. Yalnızca romanlar değil, ders kitapları, makaleler, araştırma kitapları ve daha niceleri...

Peki çözümü? Yılların getirdiği eski alışkanlık olan kitabı ele alıp okuma yerini PDF şeklinde okumaya bıraktı. Hatta bunun için tabletler dahi çıkarıldı. Her ne kadar klasik okur ruhu devam etse de e-kitaplar birçok kaynağa erişimi kolaylaştırıyor. Buna örnek olarak birçok kütüphanede de dijital kitaplara erişimi sağlamak amaçlı tabletler yerini almaya başladı.

Aslında birçok yazar e-kitap ile ilgili eleştirileri de olsa, kabullenmeseler de çoğu yazar kitaplarını PDF şeklinde paylaşmaya başladı. İlk önce telif haklarıyla ilgili bazı sorunlar olsa da kullanıcıların yüzde doksanı beğendi. Sonuçta her an yanımızda taşıdığımız akıllı cihazlar potansiyel bir kitaba dönüşüyor. Sanal bir kütüphane oluşturmanın erişilebilirliği sonsuz kitap arasında kaybolabilmeyi sağlıyor.

Ben de her ne kadar kitabı elime alıp okumayı sevsem de, e-kitap indirmek hem pratik hem de ekonomik. Örneğin; Stephen King'in bir romanını okumak istiyorsanız fakat bildiğiniz gibi bir King romanı satın almak iki kere düşünmeyi gerektiriyor. Sonuçta ünlü ve ses getiren bir yazarın kitabında serim aynen şu şekilde oluyor: Kitap çıkıyor, basılıyor, farklı dillere çevriliyor, dağıtıma başlanıyor derken  ne mi lazım koyulan kdv' yle birlikte fiyatlar uçmuş, gitmiş!

Aslında PDF şeklinde kitap indirme sayfaları bir hayli fazla fakat ben hem güncel olması hem de birçok türün bir arada bulunması nedeniyle ekitappdfoku'dan yararlanıyorum. Özellikle de ders kitapları, TYT AYT veya LGS sınavlarına hazırlanan öğrenciler için de çok uygun. Ücretsiz olarak PDF kitap indirebileceğiniz ve rahatlıkla okuyabileceğiniz, klasikten çocuk kitaplarına, ders kitaplarına kadar geniş yelpaze kategorilerdeki binlerce kitap sayesinde aradığınızı kolayca bulabileceksiniz. Seçtiğiniz kitabı indirebilmek ise çok kolay. İndirmek istediğiniz kitabın sayfasında gerekli linki bulabilirsiniz. Binlerce kitaba ulaşmak için yapmanız gereken bir ''tık''...

Aynı zamanda sayfada en beğendiğim noktalardan birisi de Telif Hakkı Bildirimi bölümü. Yukarıda da bahsettiğim gibi şikayetleri olan yazarlar, iletişim kurarak siteden kitaplarını kaldırabiliyor. Ayrıca yazdığınız kitabı PDF kitap olarak okurlarınıza yaymak istiyorsanız da Siteye Kitap Ekle bölümünden başvuruda bulunabilirsiniz. Eğer bir okuyucu iseniz ve okumak istediğiniz bir kitap varsa, fakat sitede bulunmuyorsa Kitap İstek Formu'nu doldurarak istekte bulunabilirsiniz. Sizlerin kullanımıyla birlikte sitenin kitap yelpazesi daha da genişleyecektir. 

Hemen bi' göz atmayı unutmayın! Aşağıdaki linkten siteye ulaşabilirsiniz. Evde kalın, kitapla kalın...



19 yorum:

  1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Aynen ben de kitabı elime alıp okumayı çok seviyorum. Ama şu günlerde PDF ile takılıyorum. Bu arada siteyi tavsiye ederim. :)

    YanıtlaSil
  2. Evet kitaplar iyice uçtu gidiyor özellikle de Stephen King'in kitapları. Ayrıca şu siteye uğradım fakat biliyorsun yaşadığım olaylardan dolayı indirmelerden korkar oldum. O yüzden en iyisi elde okunabilir kitapları tercih ederim. Sanırım bu korkum bi süre devam edecek :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Aynen kitaplar ateş pahası. :)

      Sil
  3. Bende sürekli telefonda okuyorum . ama indirip öyle okuyorum. site her zaman interneti bulunanlar yada pc de kitap okuyanlar için uygun görünüyor

    YanıtlaSil
  4. Çok faydalı bir paylaşım İrem Can, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Hiç okumadım e kıtap geneldede kısısel gelısım tarzında okumayı sevıyorum.

    YanıtlaSil
  6. Almaya emin olamadığım kitaplar için e-kitap uygulaması çok iyi oluyor. Aslında birçok ülke e-kitap sistemine geçti; isteyen fiziksel halini, isteyen daha ucuza gelsin diye e-kitap şeklini alıyor. Bizde ise ok küçük oranlarda bu durum. Bir gün bizim ülkeye de uğrar umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Belki. :)

      Sil
  7. Katılıyorum sana. Fiyatlar çok uçuk. Lisedeyken çok fazla sahaf vardı sayısız kitaba ulaşabiliyordum ama yıllar içinde bir bir kapandılar. E-kitaplar birer kurtarıcı oldular :) Okumak istediğim kitaplar var mı bir bakacağım. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  8. Teşekkürler, siteyi kaydettim:)

    YanıtlaSil
  9. oleey saool, başka linkler de varsa versenee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Bulursam hemen paylaşırım!

      Sil
  10. aa çok iyi ben de yıllar önce pdf kitap indirip okuyordum arşivim olmuştu ama eski bilgisayarımda kaldı onlar sonra da pek ekitap okumadım okul için gerekli olan materyaller dışında :) bunu bir inceleyeyim teşekkürler çok :)

    YanıtlaSil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.