4 Haziran 2020 Perşembe

Black Lives Matter!

Herkese yeniden merhaba. Maalesef şu 21. yüzyılda bile bu konuyu hala dile getiriyorsam, hala bu konuda adalet arıyorsak biz nasıl geliştik? Günlerce sorguluyorum, fakat cevap alamıyorum.

Biliyorsunuz ki George Floyd, Minnesota'da bir kent olan Minneapolis eyaletinde insanlığın bitmiş olduğu, acımasızca boynuna baskı yapılarak nefes alamamasıyla öldürülen bir siyahiydi. Zenci ya da siyahi ne derseniz nasıl hitap ediyorsanız edin fakat bu insanlığa sığar mı? Gerçekten insanlık bu kadar düştü mü! Özellikle de Amerika'da bu tür olaylar gün geçtikçe yaygınlaşmaya devam ediyor. Sadece Floyd değil birçok siyahi polisler tarafından nedensizce öldürülüyor. Neden?

''I CAN'T BREATHE!'' Dünyanın en acı sözü olmalı. Bir insanı öldürmek bu kadar kolay mı? Bir canı yok etmek! Maalesef kolaymış... Amerikalılar özellikle de Floyd cinayetinden sonra ülkeyi cehenneme çevirdi. Çünkü artık YETMİŞTİ! Kimse eşit değil, kimse yaslara göre davranmıyor, kimse... Polisler kendini HALKTAN üstün tutuyor. Sonuçta ne mi oluyor, sebepsiz cinayetler baş gösteriyor!

Her geçen gün protestolar artıyor. Bazı eyaletlerde bu eylemlere polisler de katılıyor. Çünkü bu bir İNSANLIK SUÇU. Din, dil, ırk ayrımı insanlığın sonunu getirecek demiştim önceki yayınlarımda. Özellikle de bu ''Farkındalık Kuşağı'' nı oluşturduğumu sizler de biliyorsunuz. Çünkü ben susarsam, sen susarsan, BİZ susarsak kim konuşacak? Kendini beğenmiş devlet adamları mı? Görüyorsunuz Amerika'daki olayları. Yakından olmasa da şahit olmuşsunuzdur sosyal medyada. İnsanlar ağlıyor, yeter diyor yeter! Ayrımcılıktan, yoksulluktan bıktık diyorlar! Öyle de!

George Floyd'un olayı da son damla oldu Amerikalılara. Yoksulluk, açlık, ayrımcılık insanlara üst üste geliyor. En önemlisi de ADALETSİZLİK! Ülkemizde de durum öyle. Sadece Amerika'ya özgü bir durum değil. Biz de kendi kendimizi ayrıştırıyoruz. Yok Kürt'müş, Yok Azeri, yok efendim Hristiyanmış bıktım artık! SİZE NE!!! İnsanlık bu olmamalı. Yirmi birinci yüzyılın insanı böyle olmamalı. Özellikle de devlet adamları, sizlere sesleniyorum. Siz DÜNYAYI YÖNETİYORSUNUZ. Aksi bir şeyler yaparsanız karşılığını bizler yani VATANDAŞ ödüyor. Açlığı, susuzluğu, ırkçılığı, adaletsizliği... daha sayıyım mı?

Özellikle de böyle acımasız polislerin cezasını kat ve kat ödetilmesini öyle çok istiyorum ki... Bir insanı öldürmek böyle kolay olmamalı! İnsanlar hep şu anı düşünüyor. Peki adamın çocuğuna ne olacak? Nasıl babasız yaşayacak? Nasıl bir gelecek onu bekliyor? Ayrımcılığın üst safrada tutulan bir dünya mı; yoksa adaletin olduğu, herkesin eşit hak ve özgürlüklere sahip bir dünya mı? Bunu biz DEĞİŞTİRMELİYİZ! Örneğin benim sesim kalemim. Ben yazarak bazı kişilere ulaşabiliyorum. Küçük de olsa yine de bir ya da iki kişiyi değiştirebilsem ne güzel. Önemli olan adımı atabilmek ve farkındalığı oluşturabilmek.

Ben ASLA SUSMAYACAĞIM! Bu tür cinayetleri asla ve asla UNUTTURMAYACAĞIZ! Çünkü kimse AKLIMIZDAN DALGA GEÇEMEZ! Biz insanız ve öyle yaşamalıyız. İnsan olduğumuz için buradayız. Vicdansız, ruhsuz, duygusuz siyasetçilerin de yeri bu dünyada olmayacak. Çünkü bir insan duygularını yitirdiği zaman en tehlikeli varlığa dönüşür.

Her gece başımı yastığa koyduğum zaman hep düşünürüm; bugün birilerini üzdüm ya da kırdım mı? Eğer küçücük bir şey bile olsa içim rahat olmaz. Kardeşimi kırdıysam hemen onun yanına gider ve ondan özür dilerim. Bu küçük bir örnek. İşte herkes böyle olmalı. Birbirine saygılı, ayrımcılık yapmayan birisi olmalı! Bazen bunun gibi küçük örnekler zamanla büyür. Ben de bunun gibi bir şey istiyorum. Aynı müzik grubu Coldplay'in de dediği gibi; ''Kimseniz seni vazgeçtirmesine izin verme. Kapılarının kapandığını söylemesine asla izin verme. İnsanüstü yetenekleri olan birisini aramıyorum. Olman gereken kişiyi arıyorum. Çünkü olman gereken kişi olduğunda, sen artık bir süper kahramansın. Kahramanlar kas gücüyle değil, kalp gücüyle belli olur. Ben de bunun gibi bir şey istiyorum!''

Özellikle bu konuda içimi dökmek istedim. Çünkü artık YETER! Yok siyahi, yok çekik gözlü, yok kısa, yok yeşil gözlü bu ne ya... Aşmadık mı biz bunları? Hala bu yüzyılda bunları konuşuyoruz. YETER ARTIK, YETER!



12 yorum:

  1. Merhabalar.
    Bu tür olaylar, bizlerin hala gelişemediğinin bir göstergesidir. Adı Amerika, güya demokrasinin ve gelişmişliğin numunesi olan bir ülke öyle mi? Aman Allah'ım, kim inanır? Kimse inanmaz! ABD'nin devlet olarak diğer dünya devletlerine yaptıkları zulüm ve vahşetin, kendi ülkesinde yaşayan kendi insanına da uygulaması beklenmeyen bir durum değil!

    Fıtratımız gereği insan olmak bu kadar zor bir şey mi? Aklım almıyor. Bizim ülkemiz nasıl da? Bizim ülkemizin de ABD'den kalır yanı yok ki! Bir hiç uğruna insan canına kastedenler, kadınlarımıza hala zulmeden ve onları kendilerine itaat etmedikleri için öldürenler, kedi ve köpeklerin itlafı için onların patilerini kesen ve onlara zehirli ya da çivili et atanlar. İşte bu olaylar da bizim ülkemizin karnesidir.

    Cenab-ı Hakk, bir hiç uğruna renginden; dininden, dilinden, ırkından, ülküsünden, düşüncesinden, fikrinden dolayı insan canına kasteden bu zalimleri ıslah eylesin ve onlara hidayet ihsan eylesin. Eğer hala insan olamayacaklarsa, kahr-ı perişan eylesin.
    Selam ve muhabbetle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Kesinlikle haklısınız. Maalesef insanoğlu akıllanmıyor. :(

      Sil
  2. İrem öncelikle eline sağlık cidden çok güzel bir yazı olmuş yazdığğın her cümlede o kadar haklısın ki çok üzülüyorum böyle durumlara ayrı yapanları hayretle izliyorum sonumuz ne olacak çok merak ediyorum:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Keşke böyle şeyler yaşanmasa ve bu yazıyı hiç yazmamış olsaydım...

      Sil
  3. Gerçekten çok güzel bir yazı olmuş. İnsanları; seçimini yapamadıkları dış görünüşleri, ırkları, milliyetleri yüzünden şiddete maruz bırakmaktan vazgeçmiyor insanoğlu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Maalesef.. :(

      Sil
  4. Özgürlük getiriyoruz diye yıkıp talan ettiği , adeta cehenneme çevirdiği onlarca ülke ve hayat varken amerika,batı ve medeniyet kavramlarını yan yana getirmek sorunlu bir yaklaşım tarzıydı zaten. Masum insanların olabilecek en az hasarla bu yangından kurtulması dileğim iken insan kanı ile beslenen bu ülkelerin ( yönetimlerin) ellerini diğer ülkelere
    bulaştırmaya fırsat bulamayacak kadar aciz kalmalarını da istemekteyim.
    Çünkü onlarca masum yavrunun , kadın ve erkeğin ahları var hepsinin ellerinde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Bütün suç yönetimde ve dünyada! Dünya göz yummasa böyle şeyler yaşanmayacaktı. :(

      Sil
  5. bugün george clooney de eleştiriyordu. dünya 2020 yılında hala böyle cahillikler yapabiliyor yaa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Maalesef yapabiliyor. :(

      Sil
  6. Çok üzücü. Günlerdir gözümün önünden gitmiyor. Aşmadık aşılmıyor gerçekten utanç verici 😔

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Maalesef aşamamışız!

      Sil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.