6 Temmuz 2020 Pazartesi

Ağaç Ev Sohbetleri #46

Herkese yeniden merhaba! Ağaç Ev Sohbetleri 46. haftada yine çok güzel konularla devam ediyor. Bu kez de konu benden olsun dedim!

Bu etkinlikte siz de söz sahibi olabilirsiniz. Tartışmak istediğiniz veya herhangi bir konuda farklı görüşleri merak ediyorsanız, katılın derim! Blog sayfanızın içeriği farklı olabilir ama genel ortak bir katılımla farklı görüşleri okumak, tanımadığımız blog arkadaşlarımızı veya yeni katılanları tanımak aracılığıyla bu etkinlikte tanımış olacağız. Bir nevi kalabalıktan kaçıp, bir ağaç evde toplaşıp sohbet etmek. Haftanın sonunda da konuyla ilgili içerik yazan bütün bloggerların linki Kayıp Fısıltı aracılığıyla paylaşmış olacak. Böylece bu etkinlik unutulmayacak. Şimdiden iyi okumalar...

Bu haftanın konusu da benden geldi: K-Pop hakkında neler düşünüyorsunuz? Dinlediğiniz herhangi bir grup var mı?  Peki favori bir şarkınız da var mı? Özellikle de ülkemizdeki K-Pop ön yargısını nasıl buluyorsunuz?

Evet bu haftada biraz müzik üzerine konuşalım dedim. Belki takip edenler biliyordur K-Pop çok iyi çıkış yapan bir müzik kültürü diyebilirim. Kore'nin pop müziği Amerika'nın pop müziğine açık ara farkla geçiyor da. Peki bunu nasıl yapıyorlar? İlk olarak Kore'ye bakmanızı öneririm. 2009 yılında Kore büyük bir ekonomi krizinin içerisindeydi. Ben en çok Korelilerin bu özelliğine aşığım. O da şu battığı yerden çıkmayı çok iyi biliyorlar. Bunun en büyük örneği de K-Pop. Yatırım yaparak çok büyük bir şeye kapı açtılar. Bence yatırımlar yapmak da çok zor. Çünkü iyi mi olacak kötü mi tam kestirilemiyor. Sonuçta her oyun kazanılamaz.

Dinlediğim pek çok grup var. Özellikle de Aleyna'nın sayesinde onları keşfediyorum. Bir Garip Korefan'dan K-Pop hakkında her şeyi de bulabilirsiniz. Daha yeni açtı fakat yazılarını her zaman dört gözle bekliyorum. Dinlediğim gruplar şunlar; Blackpink, BTS, Stray Kids... Aralarından EXO'nun sadece Love Shot'ı dinledim. O da efsaneydi doğrusu. Blackpink zaten... BTS ise seviyorum şarkılarını. Çok yaratıcı ve önemli sözleriyle şarkılar yazıyorlar. Stray Kids'i de yeni keşfettim. God's Menu şarkısıyla tanıdım onları. Efsane bir şarkı. Şu an favori şarkım da diyebilirim. Kesinlikle dinleyin. Şu anlık K-Pop ile ilgileniyorum. Soranlar oluyor K-Drama izliyor musun diye. Daha yeni yeni başladığım için onlara daha gelemedim. Ama kesinlikle izlemek istiyorum.

Ayrıca K-Pop grupları pek çok rekora da birlikte koşuyor. İlk on sıralamasında onları görebilirsiniz. Ben en çok K-Pop'ın şu yönünü seviyorum. Bütün grupların hem farklı bir tarzı hem de her albümde farklı bir ortama davet gönderiyorlar. Gerçekten inanılmaz! İlk başta onları dinlerken bu kim şu kim diyorsunuz ama zaman geçtikçe alışıyorsunuz. Her yeni albümde farklı bir evrendeymiş gibi. Efsane! Yani tekdüze değiller. İşte bu özelliklerinden dolayı da çok dinleniyorlar.

Bu haftanın konusuna da şöyle karar verdim. Twitter'da bir hashtag gördüm; ''K-Pop Yasaklansın'' diye. Gerçekten anlamıyorum. Özellikle de ülkemizin insanları çok ön yargılı. Youtube'da da şimdi trend oldu; ''İlk Kez K-Pop Dinliyorum!'' olur tabi. İzleyenlerin çoğu diyor ki ben neden önceden izlemedim. Çünkü ön yargı. Bu da en çok ülkemizde var. Yok çocuklara intihara sürüklüyormuş yok artı on sekiz içeriklermiş... Boş, saçma haberler. Özellikle de hangi kanallarının yaptığı da biliniyor zaten. :)

Şöyle ki ister dinlersin ister dinlemezsin. Sana kalmış. Belki sana hitap eder belki etmez. Ama asla bu bir kine ya da ön yargıya dönüşmemeli. Kendinize çok iyi bakın, müzikle kalın!

19 yorum:

  1. k-pop dinlemiyorum , müzik önerileri kapsamında bazı bloglarda karşılaştım sadece ama kore dizilerini izliyor ve pek çok ost'yi severek dinliyorum.

    Müziğin yasaklanması gerçekçi bir düşünce değil zaten daha çok sataşma olayı var.Hint filmleri izleyenlere de küçümseyici yaklaşımlar sergileyenler var.Benzer şeyler.Burada ek okarak sanırım daha çok lgbt ile iliskilendirme durumları var.Sosyal medyadan edindigim izlenim buydu.Müziğe değil de olusturulan imaja.Fakat yine tutarsız zira imaj mevzusu sadece k_pop'a has bir şey degil.Bu arada var mı bilmiyorum dedigim gibi dönen tartışmalardan anladığım buydu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Kesinlikle gülerek izliyorum o yayınları. Gerçekten de sizin dediğiniz gibi çok saçma. Herkes her şeyi sevecek diye bir şey yok. Fakat herkes de saygı duymalı bence. :)

      Sil
  2. İlgi duyduğumu ve dinlediğimi söyleyemem ama merak ettim şimdi. Dinlediğin gruplara gideceğim İremciğim. Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  3. K-pop konusunda zerre bilgim yok. Bu yüzden ilk kez sohbete nereden gireceğimi bilmiyorum. Fakat bu sayede Z-kuşağını tanımış oluyorum:)

    YanıtlaSil
  4. K-pop nedir bilmiyorum ama Sistar grubu yaptığı müzik türü eğer bu ise yıllar önce dinlemiştim. Konu ile ilgili bilgim olmadığı için daha fazla konuşmayıp susuyorum.

    YanıtlaSil
  5. Kore dizi film ve müziğine neden bu kadar karşıt görüşler ve kavgacı bir ortam oluştuğunu yıllardır anlamış değilim ve iki tarafın da atışmalarına hiç karışmadım bu güne kadar :) Aşırı fanatik olunmasını da çok anlayamıyorum genel olarak kavga ve gerilim sevmiyorum ondan olabilir. Ama bu arada ben de çok severim dizilerini filmlerini ve müziklerini :) Eskiden konserlerini albümlerini takip ettiğim gruplar vardı ama şuan o kadar takip etmiyorum. Yine de çok severek dinler ve izlerim. Kpop'a geçişim dizlerin müziklerini dinlemeye başlayarak oldu benim. Ay dur ben de yazayım bu konuyu neresinden başlayıp nerede susacağımı bilmiyorum ama bi bakayım bakalım :D

    YanıtlaSil
  6. heeey bu yazın çok iyiydi. senden yanayım haklısın. ben de şimdi yazdııııım :) hepsini oku ama yazınııın :)

    YanıtlaSil
  7. Kpop dinlemiyorum dizi soundtrackleri hariç. Ama gerçekten çok güzel yazmışsın. İnsanlar ciddi bir önyargıyla yaklaşıyorlar ve öyle olunca da gördükleri her olumsuz yalan yanlış haber üzerinden dinleyicileri linç ediyorlar ve bu hiç hoş değil. Bir de hiiiç dinlemeden nefret edenler var o da çok komik geliyor bana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Kesinlikle öyle. Ön yargı gerçekten çok kötü bir şey.

      Sil
  8. Kpop benim tarzım değil açıkçası ama yazından kpop hakkında yeni bilgiler öğrendim, teşekürler:)

    YanıtlaSil
  9. İremciğim haber verdiğim kişi ile bağlantı bu akşam gerçekleşemedi. Yarın akşam saat 22:00 de tekrar girebilirsin müsaitsen :))

    YanıtlaSil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.