26 Nisan 2021 Pazartesi

Gece Nöbeti | Tess Gerritsen

Herkese yeniden merhaba. Bugün nedense sizlerle paylaşamadığım bir kitabı paylaşacağım. Öncelikle şunu belirtmem gerekir bu hafta gazetede yayınlanacak. Geçen hafta çok yoğun olduğumdan dolayı gazetemizi hazırlayamadım. Ama bu hafta pazar günü yayında olacak. Mesajlarınız için teşekkür ederim. Bugün polisiye gerilimden çok tıbbi gerilim türünde olan bir kitaptan bahsedeceğim. Tess Gerritsen'i çoğunuz duymuştur. Son dönemde adından çokça söz ettiren yazarımız Tess Gerritsen'i daha çok Rizzoli & İsles serilerinden tanırız. Daha doğrusu benim için öyle oldu. O serileri çok sevdiğimden yazarın kitaplarını okumayı asla bırakmadım. Onun da yorumu birkaç güne gelir. Eğer bahsedeceğim bu kitabın konusu beğendiyseniz ve bu türden kitaplar okumak istiyor fakat nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız Tess Gerritsen'i size kesinlikle tavsiye ederim. Benim yazarı tanıma kitabım ilk Cerrah ile başladı. Onun yorumu için buraya tıklayabilirsiniz. Okudukça okudum diyebilirim. Aynı zamanda yazarımız bir doktor olduğundan kitaplarındaki betimlemeler çok gerçekçi. Eğer kandan filan korkuyorsanız ya da bu tür kitapları okumayı sevmiyorsanız hiç başlamanızı önermem.

Kitabımız oldukça heyecanlı başladığını belirtmem gerek. Başta ölen birisi, ameliyatı cinayete dönen bir doktor ve kaybolan ihtiyar bir adam. Tabi artık yazarımıza alışınca bunların net bir şekilde birleşeceğini anlıyorsunuz. Ama nasıl olacağı konusu hep bir merak içeriyor okura. Bu yüzden oldukça keyifli ilerlediğini belirtebilirim. Ana fikrimiz şu; Sağlıklı oldukları bilinen insanlar var ve bunlar bir anda başta aileleri olmak üzere kimseyi hatırlamıyorlar. Kendilerine ne oldukları bilinmiyor. Bunun çoğalmasıyla durum ciddileşiyor ve araştırmalar da bunun üzerinden yürütülüyor diyebiliriz. Toby Harper bir hastanede acil servis doktoru olarak görev yapmaktadır. Hayatın bütün yükleri omuzlarındadır Toby'nin. Zaten hastanedeki gece nöbetleri başlı başına sıkıntı iken Alzheimer olan annesi ile de ilgilenmek zorundadır. 

Bir gece acil servise yol kenarında çıplak halde bulunan bir yaşlı bir adam getirirler. Adam yaşına göre çok sağlıklı görünmektedir ama bir tuhaflık vardır. Teşhis koyamadan başka bir acil hasta ile ilgilenmek zorunda kalır. O hastayı kaybeder yaşlı adamda ortadan kaybolur. Hastane yönetimi durumdan Toby'i sorumlu tutar. Kaybolan hastasıyla aynı belirtileri gösteren bir vaka ile tekrar karşılaşınca teşhisi (ölümlerin sebebini) araştırmaya başlar. Bu araştırma sürecinde Toby hem aşkını bulacak hem de annesinin ve kendi hayatını tehlikeye atacaktır. Çünkü bir grup araştırmacı doktorun işlettiği zengin yaşlı bakım eviyle ilgili bilinmemesi gereken bazı sırları ortaya çıkarmak üzeredir. Tess Gerritsen tıp diline ait terimleri oldukça sık kullansa dahi çok fazla takılmıyorsunuz. Anlamını bilmediğiniz bu terimler sizi sıkmak yerine daha çok kendine bağlıyor. 

Tıbbi gerilim denilince bence ilk sırada yer alması gereken bir yazar. Nitekim Gece Nöbeti isimli kitabı da bunu gözler önüne seriyor. Dediğim gibi bu türde kitapları seviyorsanız kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. Kendinize çok iyi bakın, kitapla kalın!

Peki hiç Tess Gerritsen kitaplarını okudunuz mu? Eğer okuduysanız bu kitap hangisi? Yorumlarda buluşalım!

Canlı egolar yerine ölü bedenlerle uğraşmayı tercih ederim.


Neşter kesiğinin iyileşmiş olduğu parmağına baktı; geride minicik bir yara izi kalmıştı. Bu, kendi ölümlülüğünü, görünüşte zararsız olan olayların insanı nasıl felakete götürebileceğini hatırlatıyordu. Bir kaldırımdan çok erken inmek. Bir önceki uçağa binmek. Yatağa girmeden önce son bir sigara içmek. Ölüm nöbetçisi sürekli izliyor, fırsatını bekliyordu. 


Doğduğumuz andan itibaren, hepimizin son durağı ölüm işte. Sadece o durağa ne zaman ve nasıl ulaşacağımızı bilmiyoruz. 


Hangimiz aynaya bakıp da kendisine bakan yaşlı yüzün kendisi olduğunu kabul etmeye yanaşır?



 

18 yorum:

  1. Öncelikle çok güzel bir yorum olmuş tebrik ederim :) kitap ilgimi çekti açıkçası merak ettim okuma listeme eklemeliyim :D bu hafta gazeteyi de merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Kesinlikle tavsiye ederim. Bu hafta da birbirinden güzel içeriklerle dolu gazetemiz pazar günü yayında.

      Sil
  2. Konusu çok ilgimi çekti. Güzel bir kitaba benziyor. Alıntılar da ilgi çekici. Tanıtım için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  3. Bizim Derya (Deli Kızın Bohçası) çok okur Tess Gerritsen. Merak uyandırıcı. Teşekkürler İremciğim 😍🧿🤚

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel yorumlamışsın:)) Kitabı okuyabilir miyim bilmiyorum? İlgimi de çekmedi değil, merak ettim açıkçası:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için ben teşekkür ederim. Hoşuna gideceğine eminim. Bir çırpıda okursun zaten. 💖

      Sil
  5. Bu yazarı bilmiyorum, konusu da çok ilgi çekici. Anlatımın ve alıntılar da harika!=)

    YanıtlaSil
  6. Tess Gerritsen merak ettiğim yazarlardan birisi, kitaplığımda kitabı da var hatta.
    Yorumladığın kitap değil tabii ama bu yorumdan sonra belki de kitaplığımdakini okuma vaktim gelmiştir dedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. O zaman keyifli okumalar dilerim.

      Sil
  7. Bu yazarı çok duymuştum ama henüz kitaplarını okumadım😑

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Kesinlikle tavsiye ederim o zaman. 💖

      Sil
  8. Tess Gerritsen'nin bu zamana kadar hiç bir kitabını okumadım. Nedense yazarla tanışamadım bir türlü. Konusu gerçekten epey ilgi çekici. Alıntılarda çok hoşuma gitti. Emeğine sağlık. Güzel bir tavsiye olmuş. Saygılarımla. Vesselam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için öncelikle çok teşekkür ederim. Kesinlikle yazarı tavsiye ederim.

      Sil
  9. Hikaye ve romanlarda yerli yazarları tercih ediyorum. Özellikle Mustafa Kutlu hikayeciliği çok güzel.

    Yabancı yazarlardan John Verdon'un kitaplarını okumuştum. Şimdi bu kitapları da listeye ekledim.

    YanıtlaSil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.