7 Mayıs 2021 Cuma

İthaki Yayınları | Yayınevi Önerileri

Herkese yeniden merhaba! Bugün kitap önerisi dışında yayınevi önerisinde bulunacağım. Öncelikle bu serimizi ilk olarak Instagram sayfamdan paylaştım. Bundan dolayı Instagram hesabımdan da beni takip etmeyi unutmayın. Bu serimizi sizlerle paylaşmamın amacı aynı nasıl kitap önerilerimi sizlerle paylaşıyorsam aynı şekilde yayınevi önerilerimi de sizlerle paylaşacağım. Bu konuda yayınevi önerilerinizi de bekliyorum. Yorumlar bölümünden önerilerinizi yazabilirsiniz. İthaki Yayınları genel olarak beğendiğim bir yayınevi. Kitapların hem kalitesi hem de çevirileri çok başarılı diyebilirim. Çoğumuz zaten İthaki’yi bilim kurgu serilerinden tanırız. Yaptığım birçok kitap alışverişlerinde İthaki’nin Bilim Kurgu serilerinden tamamlamaya çalışıyorum. Eğer bilim kurguna adım atmak istiyorsanız kesinlikle İthaki’yi öneririm. Ayrıca İthaki sadece bilim kurgu türünde değil birçok türde eserler mevcut. Fantastik, polisiye-gerilim, dünya klasikleri, çizgi romanlar, tarih, felsefe, sosyoloji, siyaset... 1997 yılında kurulan ve 2017 itibariyle binden fazla kitap yayımlayarak Türkiye’nin en büyük on nadir yayınevlerindendir. 

Kitaplığımdan da İthaki Yayınlarının en beğendiğim üç kitabını seçtim. Bunlar; 

🚞 Trendeki Kız 10/10
🌊 Karanlık Sular 10/10
🚒 Fahrenheit 451 10/10

Fotoğrafta yer alan üç kitabın detaylı yorumuna üzerlerine tıklayarak kolayca ulaşabilirsiniz. Hepsinin ayrı ayrı ve detaylı olarak yorumladım. Dediğim gibi İthaki Yayınlarının en beğendiğim üç kitap. Hem kurgu olsun hem kalite olsun kesinlikle okumanızı tavsiye ettiğim kitaplar. Tabii ki İthaki Yayınlarının birçok kitabı var. Diğer kitaplarını da her alışverişimde edinmeye çalışıyorum. Peki günün sorusu gelsin o zaman!

Peki sizler İthaki Yayınları hakkında neler düşünüyorsunuz? Kitaplığınızda bulunan İthaki Yayınlarına ait hangi kitaplar var? Yorumlarda buluşalım!

22 yorum:

  1. Bilim kurgu çok sevmem aslında. İthaki' nin fantastik kitaplarını seviyorum. Drizzt Efsanesi, Kral Katili Gündesi, Tolkien kitapları sevdiğim kitaplar. Okumayı istediğim seriler de var, fırsat olmadı. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Bende de sırasını bekleyen seriler var. 😂

      Sil
  2. Fahrenheit 451'i ben de çok severek okumuştum. :)

    YanıtlaSil
  3. Kitap yazmak isteyen arkadaşlar için yayınevi tanıtımları çok faydalı olacaktır. Üstelik kitap yazmış birinin bu yöndeki tavsiyeleri daha dikkate alınacaktır.

    YanıtlaSil
  4. Sisteme karşı çıkan itfaiyeciyi anlatan 451 efsane bir kitap.

    YanıtlaSil
  5. Ben de İthaki Yayınları'nın bilim kurgu klasiklerini severek okuyorum:)

    YanıtlaSil
  6. Merhaba İrem.

    İthaki, (tahminimce ithal kitaplar) yayınevinin çok az kitabını okudum. Ben daha çok yerli yazarları tercih ediyorum. Yine de okumaya değer eserleri var.

    Bu arada mümkünse burada yayımlanmak üzere kitap eleştirileri yazabilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba! Yorumun için çok teşekkür ederim. Tabii ki olur. Kardeşim de Panda Sohbetleri adlı başlıkta yazılarını yazıyor. Size de bir bölüm açabilirim. Neden olmasın? 😄 Çok güzel olur açıkçası. İsterseniz Gazetenin üçüncü sayfasında da yazabilirsiniz.

      Sil
  7. Kitapları henüz okumadım☺️

    YanıtlaSil
  8. Kitapları henüz okumadım☺️

    YanıtlaSil
  9. İthaki Yayınları'nı severim, her ne kadar diğer yayınevleri öne geçse de benim için:)) Trendeki Kız kitabını bir arkadaşımın tavsiyesi ile almıştım, henüz okumadım. Şimdi kitap yorumunu okumaya gideceğim:))

    YanıtlaSil
  10. Trendeki Kız'ı okumuştum ama diğerlerini okuma fırsatım olmadı henüz. Fahrenheit 451 elimde var belki bu aralar onu okuyabilirim. Tavsiyelerin için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  11. sevdiğim bir yayınevi ve güzel üç örnek :)

    YanıtlaSil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.