2 Haziran 2021 Çarşamba

Altı Yıl | Harlan Coben

Herkese yeniden merhaba! Uzun zamandır paylaşmadığım kitap önerilerimi bugün sizlerle paylaşıyorum. Mayıs ayı okuma konusunda benim için kötü bir ay oldu. Fakat Haziran bomba gibi geliyor diyebilirim. Bu ay sizlere muhteşem kitapları buluşturmayı planlıyorum. Umarım bu isteğimi gerçekleştirebilirim. Burada pek kitap açısından aktif olamasam da Instagram hesabım üzerinden baya bir aktifim. Anketler olsun soru cevap olsun kitaplar üzerinden tartışmalarımız ve okuma günlüklerimiz daha aktif. Eğer beni takip etmiyorsan aşağıdaki sosyal medya bölümünden takip edebilirsin. Peki sizler nasılsınız? Nasıl gidiyor okumalar? Yorumlarda yazmayı unutmayın! Haydi bu ayın ilk kitabına geçiş yapalım!

Harlan Coben'den okuduğum en iyi kitap olarak başlamam yanlış olmaz diyebilirim. Tabii bu spesifik olarak Coben'den okuduğum ikinci kitap. Yani diğer kitaplarını kıyaslamadan ilk okuduğum Yüksek Gerilim'den bu çıkarımı yapıyorum. Yüksek Gerilim'in yorumunu okumak için buraya tıklayabilirsin. Dediğim gibi Yüksek Gerilim okurken olaya tam olarak bir bağ kuramamıştım. Kötü müydü, asla değildi. Polisiye gerilim hayranı olarak zaten Harlan Coben'i yakından takip ediyorum. Altı Yıl'da kardeşim Aleyna sayesinde tanıştığım bir kitap oldu. Tabii ki ilk önce Aleyna okudu. Okuduğu anda (o sırada ben de Altıncı Koğuş'u okuyordum) bana gelerek: ''Kesinlikle okumalısın. Çokkk güzeldi!'' diyerek kitaba karşı olan hayranlığını bana bildirdi. Kitabı öve öve bitiremedi. Tabii ki ben de o sırada okuduğum kitabı bitirdikten sonra sıralamayı değiştirerek Altı Yıl'a başlamaya karar verdim. Şu an düşünüyorum ki iyi ki böyle karar vermişim. Çünkü hiç pişman olmadım.

Kitap 400 sayfa ve 36 bölümden oluşuyor. İlk bakışta biraz göze korkutucu gelse de bir çırpıda okunan çerez kitaplardan kendisi. Her bölüm ayrı bir heyecan diyebilirim. Ama 36 bölüm nasıl bir bölüm derseniz, her bölüm büyük bir merakla bitiyor, büyük bir heyecanla başlıyor. Bölüm sayısının fazla olması biraz göze korkutucu gelebilir fakat bir yarım saat oturup okumaya başladığınızda çoktan yarısını hatta yarısından fazlasını bitirdiğinizi fark ettiğinizde şaşıracaksınız. Açıkçası ben de o etkiyi yarattı. Polisiye gerilim türüne hayran olan birisi olarak Harlan Coben'den bu kadar efsane bir olayı nasıl kurguladığını çok merak ediyorum. Spoiler vermemek adına şu an çırpınsam da tek şunu itiraf edebilirim ki kitabın son sayfasına kadar hiçbir şey belli olmuyor. Kurgusal açıdan bu kadar profesyonelce düşünülüp yazılan bir kitap çok az vardır. Harlan Coben'in Altı Yılı da bu kategoriye aday.

Kitabın konusuna gelecek olursak; Başarılı bir öğretim görevlisi olan Jake Fisher tezini yazmak üzere gittiği yaz kampında Natalie adındaki ressamla tanışır. Birbirlerine ilk görüşte âşık olurlar fakat Natalie yaz sonunda Jake'ten nedensizce ayrılıp eski sevgilisi olduğunu söylediği Todd ile evlenir. Genç adam olan bitene inanabilmek için düğüne gitse de aradığı cevabı bir türlü bulamamıştır. Yine de Natalie'ye onları rahat bırakacağına dair söz verir. Altı yıl sonra Jake ofiste öğrencisiyle görüşme yaptığı esnada bir ölüm ilanı görür. Bu ilan Natalie'nin kocası Todd'a aittir. Jake yıllar sonra eski aşkını görme umuduyla cenazeye gitmeye karar verir ancak cenazede gördüğü kişi o değildir. Üstelik yaslı dul, Todd'la on yılı aşkın süredir evlidir ve Natalie'yi tanımamaktadır. Bunun üzerine Jake olayın üstüne gitmeye karar verir. İlk olarak hayatının aşkıyla tanıştığı kampa gider fakat kasabadakiler orada bir kampın hiçbir zaman olmadığını buranın yıllardır bir çiftlik olduğunu söylemektedirler.

Olayı araştırdıkça hayatını büyük bir tehlikeye attığını anlayan Fisher, hiç ummadığı tuhaflıklarla karşılaşır ve aslında en yakınındaki insanların bile kendisinden yıllardır sakladığı gerçekleri gün yüzüne çıkarmak üzeredir...

Peki sorum sizlere gelsin: Harlan Coben'in herhangi bir kitabını okudunuz mu? Eğer okuduysanız bu kitap hangisi? Yorumlarınızı merakla bekliyorum...

Dediğim gibi bir şans vermelisiniz. Ayrıca benim gibi polisiye gerilim hayranı iseniz kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. Kendinize çok iyi bakın, kitapla kalın!

İlk görüşte aşka inanır mısınız? Ben de inanmam. Ancak ilk görüşte büyük, yalnızca fiziksel olmanın ötesinde bir çekime inanırım.


Suçlu bulunmamakla masum bulunmak arasında büyük fark vardır. 


Umut acımasızdır. Umut fiziksel acıyı geri getirir. 


İnsanın bir şeyi gerçekten istediğinde mantığına uygun kılabilmesi ne kadar hayret verici.


Hepimizin kendine özgü hayalleri, umutları, arzuları ve kalp kırıklıkları vardır. Hepimizin kendine has çılgınlıkları vardır. 


Her ikimiz de normal hayatımızdan ve bunun getirdiği her türlü sıradanlıktan uzak olduğumuzdan, ilişkimizin gerçeküstü bir kalitesi oldu. Belki de onu böylesine mükemmel kılan buydu. 


Arka sırada oturup hayatım boyunca seveceğim tek kadının başka bir adamla evlenmesini seyrettim.

 


 

15 yorum:

  1. İlginç bir konusu varmış. Akıcı olduğu da belli. Daha önce okumadığım bir yazar. Belki bu kitabı ile bir başlngıç yapabilirim. Teşekkürler İremciğim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için ben teşekkür ederim. Kesinlikle öneririm. 💖

      Sil
  2. Yazarı hiç okumadım ama kitap çok ilgimi çekti. Şimdiden merak uyandırdı bende. Polisiye severim. Tanıtım için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için asıl ben teşekkür ederim. Kesinlikle okumanı tavsiye ederim eğer polisiye gerilim türünü seviyorsan. 😅

      Sil
  3. Yazarın kitaplarını hiç okumadım. Senin bu güzel yorumundan sonra bu kitapla başlayabilirim bence:))) Konusu oldukça ilgi çekici, böyle kitapları severim:))) Bu arada bloğumun 2. yılını kutluyorum biliyorsun; çekiliş var blogta:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Kesinlikle öneririm. Hemen bakıyorum!

      Sil
  4. Yorumun için çok teşekkür ederim. Kesinlikle bir film. 😅

    YanıtlaSil
  5. heey coben den süper diziler var yaa :) the stranger, el inocente gibi. filmler de var, çok heycanlııı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Aynen filmleri de öyle. 😅

      Sil
  6. Konusu ne kadar güzelmiş tam benlik:))
    Yazarın kitaplarını okumadım ama simdi senin tanıtımını okuyunca mutlaka alıp okumalıyım diye düşündüm:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Çok teşekkür ederim. Elimden geldiğince spoiler vermeden yorumlamaya çalıştım. 😅💖

      Sil
  7. Çok güzel yorumlamışsınız emeğinize sağlık☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel yorumun için. 💖

      Sil
  8. Yazarın kalemi çok akıcı üstelik bu kitabın konusu da bir hayli ilginç, aklıma yazayım umarım tez vakitte okurum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Şimdiden keyifli okumalar dilerim.

      Sil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.