26 Eylül 2021 Pazar

Kalp Çarpıntısı'na Sansür! | Alice Oseman'ın Kitabı Artık Zarfla Satılıyor

Herkese yeniden merhaba. Bugün sansasyonel bir haberi sizlerle paylaşmak istedim. İlk önce duyduğumda belki yalan haberdir diye dikkat etmemiştim. Fakat beni takip eden bir kitapsever kitapçıda gördüğü zarfa sarılmış kitabın fotoğrafı bana gönderdi. İnsan ilk başta inanamıyor fakat gerçeği gördükten sonra da hayal kırıklığına da uğruyor. Peki detaylar neler? Gelin hep beraber haberin detayını öğrenelim.

Belki sosyal medyada görmüşsünüzdür; geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Alice Oseman'ın Kalp Çarpıntısı'nın satışına kısıtlama getirildi. Bu kısıtlamanın ardından Yabancı Yayınları ve yazar Alice Oseman açıklamada bulundu. Bu kararın açıklanmasıyla birlikte kitapseverlerden tepkiler ardı ardına geldi. Paylaşılan ''zarfa sarılmış kitap'' büyük tepki topladı.

Sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamayı paylaşan Yabancı Yayınları, bu karar hakkında şunları söyledi: ''Yabancı Yayınları olarak yayımladığımız Alice Oseman'ın Kalp Çarpıntısı serisi, Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu tarafından 'muzır' ilan edilerek kitapların oybirliğiyle 1117 sayılı Kanunun 3266 sayılı Kanunla değişik 4. maddesindeki sınırlamalara tabi olmasına karar verilmiştir. Bu nedenle tüm serinin internet satışı durdurulmuş olup sadece kitabevlerinde poşetlenerek yetişkin okurlarımıza satışına devam edilecektir. Kitaplar raflarda teşhir edilemeyecek ve kitabevlerinden talep edilmesi halinde alınabilecektir. Bu süreçte yanımızda olan okurlarımıza çok teşekkür ederiz. Serimizin baskısına devam edeceğimizi ve okumak isteyenlerin kitabevlerinden seriye ulaşabileceklerini okurlarımızın bilgisine sunarız.''

Alice Oseman'ın Açıklaması

Bu açıklamanın ardından internet ortamında satışı durdurulan Kalp Çarpıntısı, kitabevlerinde zarfa sarılmış halde raflarda yerini almaya devam ediyor. Ayrıca zarfın üzerinde de ''Küçüklere Zararlıdır.'' notu da dikkat çekti. Konuyla ilgili Instagram hesabından açıklamada bulunan kitabın yazarı Alice Oseman: ''Az önce uyandım ve 'Kalp Çarpıntısı'nın, muzır içeriği nedeniyle Türkiye'nin en büyük kitapçı zincirlerinden biri olan D&R'da yasaklandığını duydum. Bu duruma çok üzüldüm, çok kızdım. Türkiye'deki tüm okuyucularıma, homofobi ve transfobi altında yaşayan tüm LGBTİ+'lara kucak dolusu sevgiler gönderiyorum.'' dedi.

Kalp Çarpıntısı'nın Konusu Nedir?

Alice Oseman'ın yazıp çizimlerini yaptığı ''Kalp Çarpıntısı'' kitabının ilk cildi 2016 yılında yayımlandı. Toplam beş ciltten oluşan serinin ilk iki kitabı Yabancı Yayınları tarafından Türkçeye çevrildi. Kitap, Charlie ve Nick ismindeki karakterlerin aşklarını, aile ve okul hayatlarını anlatıyor. İki genç tanışırlar Dost olurlar ve sonra aşk başlar. Charlie ve Nick aynı okula gitseler de daha önce hiç karşılaşmamışlardı. Bir gün aynı sırada oturmaya başlayıncaya kadar. Daha ilk hafta bitmeden ayrılmaz ikili olmuşlardı bile. Fakat Charlie, hiç şansı olmadığını bilmesine rağmen Nick'e çok fena tutulmuştu. Her ikisi de hislerini sorgulamaya başlarken, aşkın onlara bir sürprizi vardı.

Kitabın İnternette Satışı Durduruldu!

2021 Ağustos ayında serinin üçüncü cildi yine aynı yayınevinden satışa sunulurken İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı‘nın kitap hakkında ''müstehcenlik'' iddiasıyla soruşturma başlattığı ve yayınevi yetkilisinin ifade vermeye çağırılacağı medyaya yansıdı. Soruşturmadan önce Kitapyurdu, Idefix ve D&R da Kalp Çarpıntısı serisinin kitapları çevrimiçi satılıyordu. Soruşturmanın ardından bu sitelerde kitabın satışı durduruldu.

Kitap Netflix'te Dizi Oluyor!

Yabancı Yayınevi 27 Haziran'da Twitter hesabından ''Kalp Çarpıntısı'' kitabının Netflix'te dizi olarak yayınlanacağını şu cümlelerle duyurmuştu: ''Harika bir haberle geldik! Kalp Çarpıntısı dizi oluyor. Netflix'te yayınlanacak dizinin ilk sezon çekimleri tamamlandı bile! Sabırsızlanıyoruz!''

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarda görüşlerinizi yazarsanız çok mutlu olurum. Kendinize çok iyi bakın, kitapla kalın!

9 yorum:

  1. poşetleyipte rafta sergilemek zaten D&R yakışan bir davranış, yadırgamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için öncelikle çok teşekkür ederim. Kesinlikle katılıyorum. 😡😥

      Sil
  2. Öncelikle yorumun için çok teşekkür ederim. Ben de ilk gördüğümde inanamamıştım fakat gerçekmiş maalesef. 😥

    YanıtlaSil
  3. Paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ben teşekkür ederim yorumun için. 😍

      Sil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.