23 Ekim 2021 Cumartesi

Bozbalık Üçlemesi'nin İkinci Kitabı Çıktı! | Uçurum Zamanı

Herkese yeninden merhaba. Bugün hem blogger arkadaşımız hem de kitaplarıyla adından sıkça söz ettiren Mert Ofluoğlu'ndan bahsedeceğiz. Kişisel olarak blog sayfasında yazdığı yazılarını sık sık takip ederim. Bu yazılarına ek olarak da kitaplarından söz etmek ve beğenilen serisinin ikinci kitabı geçtiğimiz günlerde çıktığı için sizlerle paylaşmak istedim.

Mert Ofluoğlu'nın sevilen serisi olan Bozbalık Üçlemesi'nin ikinci kitabı raflardaki yerini aldı. Ters Düz'den sonra merakla beklenen ikinci kitap okurseverlerin ilgisini çekecek gibi gözüküyor. Serinin ikinci kitabı Uçurum Zamanı'nı 2016 yılında ana taslağını yazıp bitirmesini şu sözlerle açıklıyor: ''Ana taslağını her ne kadar 2016 yılında yazıp bitirmiş olsam da yıllar boyunca Uçurum Zamanı benimle birlikte büyüdü, gelişti, olgunlaştı ve belki de yalınlaştı. Yıllar içinde demlene demlene kaynadı, su gibi akıp yolunu buldu, son şeklini aldı. 2016'dan 2021'in şu gününe dek Uçurum Zamanı olmadan tek bir günüm geçmedi; belki de bu kitap değişik okurlarca okunacağı toplam sayıdan daha çok, yazarı olarak benim tarafımdan baştan sona binlerce kez okundu. İşte bunca yıldır çıkmasını merakla beklediğiniz roman nihayet sonunda sizlerle buluşuyor! Yorumlarınızı, blog'larınızda yazacağınız kitap eleştiri yazılarınızı merakla, heyecanla, samimiyetle bekliyorum!

Bize ne yapmak düşer? Tabii ki bu güzel haberi sizlerle paylaşmak. Bana kalırsa en iyi serilerden birisi diyebilirim Bozbalık Üçlemesi. Tabii ki daha üçüncü kitabı bilmiyoruz fakat ilk iki kitabındaki başarı yadsıtılamaz bir gerçek. Ayrıca hem sosyal medya hesaplarından hem de blog sayfasından birkaç ay önce Ters Düz'ün özel baskısını bizlerle  paylaşmıştı. Ters Düz'ün bu özel baskısı sadece Kitapyurdu'nda. Ters Düz'ün konusu da:
''Yakında yeni kitabını çıkaracak genç bir yazar olan Ece Duman, yıllardan beri hiç iletişim kurmadığı babasının kaybolduğunu öğrenince herkesten, kendisinden bile sakladığı geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalır. Ece, on sekiz yıl sonra çocukluğunun geçtiği Trabzon'daki Bozbalık köyüne geri döner. Köyde hiçbir şeyin bıraktığı gibi kalmadığını, her şeyin zaman içinde değişmiş olduğunu görür. O zamana dek varlıklarından bile haberdar olmadığı üvey kardeşleriyle tanışır. Kendini bir anda karmaşık bir ilişkiler ağının, karanlıkta gizlenen sırların, baş etmesi zor bir aşk ikileminin içinde bulur. Ve karşılaştığı her imkânsızlığa rağmen, babasına ne olduğunu bulmaya kararlıdır. Ucunda ölüm bile olsa...''

Ters Düz'ün ardından ikinci kitap da bildiğiniz gibi heyecanla bekleniyordu. O beklenen kitapta 15 Ekim'de raflardaki yerini buldu. Hem kapak tasarımı hem de serinin beklenen kitap olması okurseverlerin ilgisini baya çekti. Uçurum Zamanı'nın konusu da: ''Telefonuna bu mesaj geldiğinde, Ece Duman zor günlerin kapıda olduğunu anlamıştır. Kalandar gecesi yaşanan korkunç olayı bilen biri, Ece'ye tehdit mesajları göndermektedir. Peki bu kişi kimdir ve aslında ne istemektedir? Ece'nin adaletsizliğe göz yumduğu böyle bir dönemde yakınlaştığı kişi ise, köyün gözü pek jandarma komutanı Ali'den başkası değildir. Aynı zamanda, vicdan azabı Nilgün'ü kasıp kavurmaktadır. Tehlikeli bir sırrın suskunluğu içinde günden güne büyük bir bunalıma sürüklenen genç kız, hiç istemediği başka bir duygunun daha pençesine düşmüştür: Aşkın. Ya da o bunu aşk sanıyordur. Nasıl bir belaya bulaştığının farkında bile değildir. Öte yandan Meryem artık bir intikam makinesidir. Ali'yle evliliği bitmiştir ve bundan Ece'yi sorumlu tutmaktadır. Ece ve Burak, aşklarının önündeki tehditten habersizdir. Ve bu dörtlünün yolu, aynı uçurumun kenarında kesişmek üzeredir...''

İlk kitabı Ters Düz'le büyük beğeni toplayan Mert Ofluoğlu, Bozbalık Üçlemesi'nin yıllardır merakla beklenen ikinci kitabı Uçurum Zamanı'nda tempoyu yine hiç düşürmüyor. Sürprizler, yalanlar, entrikalar ve yeni gizemler, yeni sırlar... Bozbalık'ta sular durulmuyor!

Öncelikle kendisini tebrik ediyorum ve bol bol okurlar diliyorum. Kendim için kendisini bir örnek olarak alıyorum. Çünkü azmini ve çalışkanlığını merakla takip etmeye çalışıyorum. İlk kitabım olan 8 Dakika'nın oluşmasında kendisinin emekleri büyüktür benim için. Şimdiden gelecek olan yeni kitaplar için kendisini tekrardan tebrik ediyorum. Bozbalık Üçlemesi'ni alıp okumanız gereken bir seri olarak düşünüyorum. Kendinize çok iyi bakın, kitapla kalın!

16 yorum:

  1. İrem'cim, kitaplarıma dair önemli derlemeler içeren bir yazı hazırlamışsın... Kalemine sağlık! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle yorumun için çok teşekkür ederim. En kısa zamanda okuyup daha detaylı yorumlarımı tekrardan sayfamda paylaşacağım. 😇

      Sil
  2. Evet, harika bir kitaba benziyor. Okul yüzünden, bir de edebiyat bölümü, bir de son sene olunca kendi istediğim kitapları okumak biraz zor oluyor ama en kısa sürede okuyacağım. Teşekkürler İrem'cim güzel tanıtımın için <3

    www.kayipfisilti.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için asıl ben teşekkür ederim. Kesinlikle okumanı tavsiye ederim. 😇💜

      Sil
  3. Çok güzel bir tanıtım olmuş. Bende alışveriş listeme ekledim. :)

    YanıtlaSil
  4. Seriyi ilk kez duyuyorum anlatım için teşekkürler🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için asıl ben teşekkür ederim. Beğeneceğine kesinlikle eminim.

      Sil
  5. Kitabı henüz alıp okumadım, merak ediyorum:) Çok güzel yorumlamışsın:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. 💜💜

      Sil
  6. Yazarın bloğunu yeni fark etmiştim ve kitabını mutlaka okumak istiyordum. Kendisine başarılar diliyorum. :) Kitap hakkındaki detaylar içinde çok teşekkürler İrem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için asıl ben teşekkür ederim. 😉

      Sil
  7. Merhaba son zamanlarda attığım yazılar indexlenmiyor. Senin de başına geldi mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Google ile ilgili bir sorun olabilir. İstersen Google Search kullanarak durumu çözebilirsin.

      Sil
  8. Mert arkadaşımızın bu kitabını ben de yakın zamanda alıp okumayı planlıyorum bakalım :)

    YanıtlaSil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.