5 Ekim 2021 Salı

Kitap Avcısı | Zeynep Erdun

Herkese yeniden merhaba! Bugün çok özel bir kitabı sizlerle paylaşıyorum. Bundan bir ay öncesine kadar aldığım en güzel kargolardan birisi geldi. Instagram'da sıkı sıkıya takip ettiğim, her gönderisini hayranlıkla okuyup beğendiğim Zeynep Erdun'un öncülüğündeki eşi benzeri olmayan Kitap Avcısı, raflardaki yerini aldı. Bu haberi görür görmez de hemen sosyal medya hesaplarımdan paylaşmaya başladım. Çünkü bu kitap gerçekten çok özel bir kitap diyebiliriz. Hatta hem Türkiye'de hem de dünyada bir ilk diyebiliriz. Okurken bazen kendimi gördüğüm bazen de ülkemizin kanayan yarasını apaçık bir şekilde sunan eşsiz hayat hikayelerini okudukça ne kadar şanslı olduğumu bir kez daha anladım. Bu kitaptaki her hikaye o kadar biricik ki anlatamam. Kesinlikle okumanızı, okutmanızı öneririm. Çünkü bu kitapta her birimizin hikayesi mevcut.

55 öykü 55 hayat hikayesi... Bu kitapta, kitapla tanışma maceralarını yazan, kendi yolculuklarında kitapları dost edinmiş ''kitap avcılarının'' yola çıkış hikâyelerini okuyacaksınız. Her hikayede kendinizden bir şeyler bulacağımız güzel bir kitap. İnsanların kitap ile nasıl tanıştığı hayatlarına nasıl yön verdiği ayrı ayrı etkileyici öykülerle anlatılmış. Herkesin etkilendiği bir öykü olacaktır kitapta. Okudukları kitaplarda hayatları ile dersler çıkaran insanlar, hayatlarını değiştiren cümleler ve en önemlisi hayallerini gerçekleştiren ve gerçekleştirmeye çalışanlar... Dediğim gibi hayat ve umut dolu öyküler var kitabın içinde. Ayrıca sadece yazarlar da değil, çizerlerimiz de var kitabımızda. Kitabın her bir sayfasında emek var, alın teri var, aşk var...

Tüm romanlarda, hikâyelerde veya masallarda insanın kendi içine yaptığı yolculuk anlatılır ve içindeki mucizeyi bulması söylenir. Her birimiz hayatımız boyunca bir mucize bekleriz. ''Mucize yoktur.'' dediğinizde; haklısınız, gerçekten artık sizin için mucize yoktur. ''Mucizelere inanıyorum.'' dediğinizde de haklısınız. Mucizenin anahtarını bulmuşsunuz ve sadece kapı kolunu çevirmek kalmıştır.  Gizli bahçelerinizi keşfederek çiçekler açmaya, üzerinize peri tozu serpildiğinde var olmayan ülkelere doğru uçmaya, bir tavşan deliğine düşüp harikalar diyarında uyanmaya ya da posta kutunuzda hayatınızın mektubunu bulmaya hazırsınız demektir. 

Tolstoy der ki: ''Tüm muhteşem hikâyeler iki şekilde başlar; ya bir insan bir yolculuğa çıkar ya da şehre bir yabancı gelir.'' Peki siz yolculuğa çıkıp mucizeyi arayan mı, yoksa mucizenin kendisi mi olmak isterdiniz? Bu kitapta, kitapla tanışma maceralarını yazan, kendi yolculuklarında kitapları dost edinmiş ''kitap avcılarının'' yola çıkış hikâyelerini okuyacaksınız. Sosyal medyada ''Bookstagram'' olarak bilinen, nitelikli kitap okuyan, okuduklarını anlatarak sayfalarında paylaşan kitap bloggerlarının bir araya gelerek yazmış olduğu öyküleri bu kitapta topladık. Gelin hep birlikte onların hayatlarında kaybolalım ve kahramanın sonsuz yolculuğunda kitapların önemini bir kez daha anlayalım.

Ayrıca bu eşsiz kitabın ortaya çıkmasını sağlayan Zeynep Erdun: ''Bookstagram arkadaşlarımızla bir araya gelip öyküler kitabı yazdık. Neden Kitap bloğu açtık? Neden makyaj, ev, gezi, dekor, yemek vs. değil de kitap? Bizi kitaplarda buluşturan şey neydi? Sorduk! Her seçim bir travmayla başlar. Peki bizi kitaba yönelten o travma neydi? Düşündük, geçmişe gittik oradan bir anı çıkarttık ve onu kurguladık. Karanlığın içinde zayıf ışıklı bir fenerle yürüyormuşuz. Kitapların içine açılan kapıları bulduk. Sonra o kapıları açtık ve içindeki gizli bahçeleri keşfettik. Bir eşikten geçtik. Kitabın kapağında da 55 yazarın içindeki o küçük kızın o kapıyı açtığını ve gizli bahçesi ile karşılaştığı anı görüyorsunuz. Kitabımızın kapağında daha birçok masaldan izler var. Daha birçok metafor var. Sizler de gördünüz mü gizemleri?''

Öncelikle Zeynep Erdun'a bu eşsiz kitabı benim için imzalayıp gönderdiği için tekrardan çok teşekkür ederim. O kadar çok mutlu oldum ki... Eşsiz hikayeleri okumak, hayat mücadelelerine birinci ağızdan tanık olmak çok özeldi. Bu eşsiz kitabın 55 kahramanına selam olsun! İyi varsınız, iyi ki sizler gibi mücadeleyi asla bırakmayan cesur kadınlar var!

Peki sizler neler düşünüyorsunuz? Kitap Avcısı'nı okuyan var mı? Eğer okuduysanız kitap yorumlarınızı bizlerle paylaşırsanız çok mutlu olurum.

Kendinize çok iyi bakın, kitapla kalın dostlar. Seviliyorsunuz!

İnsan tanımadığına daha kolay anlatıyor derdini, sıkıntısını. Yargılamaz, akıl vermez, eleştirilmez diye düşünerek, içinden geçeni olduğu gibi paylaşabiliyor.


Bak bu hayat bizim için ilk ve son. Her şeye boyun eğerek içimize atarak veya insanların tesirinde kalarak yaşamaya gelmedik. 


İnsanların beni beğenip beğenmemeleri umurumda değil artık. Ben kendimi tanımakla ilgiliyim. 


Sahi kaç kişi "Sen yapamazsın!" demişti? 


Temiz kıyafetler almak için dolabın kapağını açtı ve rafta gördüğü şey inanılır gibi değildi: inci gibi parlak bir taşı olan kitabın kapağında "BU YOL SENİN" yazılıydı. 


Belki de omuzlarımda hissettiğim yükleri biraz olsun kitap raflarına yükleyebilmişimdir. 


Ben, evrenin gördüklerimizden ibaret olduğuna inanmıyorum. Sen bu kalemin, seninle konuştuğuna inanmak istersen, seninle konuşur. 


Bazı anlarda konuşmaya gerek yoktur, beden dili her şeyi özetler. 

 

Günceler onun kitaplardan sonra en iyi arkadaşıydı. Yazmak, okumak kadar iyi geliyordu. Ruhunda milyonlarca kırık cam parçası vardı. O yazdıkça her kelime bir cam parçasını söküp atıyor ve ruhunu özgürleştiriyordu.



9 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Yorumunuz için öncelikle çok teşekkür ederim. Muhteşem bir emek var bu kitapta. Paylaşmasam olmazdı. 😍

      Sil
  2. aaaa ne güzel bir içerik, hoş bir buluşmuş, saol yaaa okunur tabi bu kitap :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Tabii ki okunur! 😅😍

      Sil
  3. Yorumun için öncelikle çok teşekkür ederim. Kesinlikle okumanı öneririm. Çok seveceğine de eminim. 😅

    YanıtlaSil
  4. Alıntılar çok güzel, kitabı alınacaklar listesine ekledim:))) Sen de çok güzel anlatmışsın, ilgi çekici bir kitap. En kısa zamanda almaya çalışacağım:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Kesinlikle alıp okumanı çok isterim. Seveceğine yüzde yüz eminim. 😅💜

      Sil
  5. Dil olarak ya senin anlatın ya da kitabın anlatısı olması gerektiği gibi. Ne fazlası ne de az tarafı var. Yalnız dünyada ve Türkiye'de bu kitabı tek yapan o yegane özellik nedir? Yazıyordu da ben mi kaçırdım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için öncelikle çok teşekkür ederim. Hem dünyada hem de Türkiye'de tek olma özelliği 55 Bookstagram'ın tek bir kitapta toplanması ve her birinin kitapla olan yolculuğunu anlatması. 😇

      Sil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.