30 Haziran 2022 Perşembe

Masa Dergi Okurlarına Veda Etti | Özel Aysel Gürel Sayısı

Herkese yeniden merhaba. Bugün bana kalırsa dergi okurlarının en çok beğenerek okuduğu ve her sayısıyla kendisinden söz ettiren Masa Dergi'si okurlarına veda ediyor. Okurlarına sosyal medya üzerinden paylaştığı mesaj ve özel Aysel Gürel sayısıyla Masa Dergi'nin dergicilik serüveninin noktalandığını duyurdu. Bu duyuruyla birlikte Masa Dergisi hayranları büyük bir hayal kırıklığına uğradı.

Yaklaşık yedi yıldır dergicilik sektöründe ön planda olan Masa Dergi, özellikle de edebiyat - kültür alanında yarattığı çığırla duyurmuştu adını. Özellikle de geçtiğimiz aylarda çıkardığı BTS'e özel sayısıyla K-Pop kitlesinin de ilgisini çekmişti. Her sayısı bana kalırsa özeldi. Sonuçta maalesef ülkemizde edebiyat ve kültür alanında yazılar yazan dergiler mevcut değil. Üstüne üslük bu alanda profesyonel olan bir derginin kapanması gerçekten çok üzücü.

Masa Okurlarına Veda

Instagram hesabından Masa okurlarına bir not bıraktı. İşte bu notta şunlar yazılıydı:

''Birazdan paylaşacağımız sayı, Masa Derginin son sayısı. Bize bugüne kadar yaşattığı her başarı ve yol arkadaşlığı için okurlarımıza çok teşekkür ederiz. 

Aysel Gürel’i konuk ettiğimiz bu sayı, Masa derginin son sayısı. Bize bugüne kadar yaşattığı her başarı ve yol arkadaşlığı için okurlarımıza çok teşekkür ederiz. En büyük teşekkür de yazılarıyla Masa'yı var eden tüm yazarlarımıza. Bunca krize gebe bir ülkede, bu kadar uzun zaman boyunca süreli yayıncılığı ayakta tutabilme kabiliyetini gösterdikleri için gururluyuz. 

Biz Masa Dergideki yayıncılığımızı sonlandırma kararı aldık. Ama bir çoğumuz yeni projelerle yine sizlerle buluşmaya devam edeceğiz. 

Süreli yayıncılığı yaşatmaya gayret eden tüm meslektaşlarımıza başarılar dileriz.''

Masa Dergi

Dergi Yazarlarından Veda Notları

Ahmet Uzun: ''Söyleyecek sözlerim vardı çizdim. Her bir sayıda her bir yazıda gururla, heyecanla ve keyifle çizdiğim sözler... Her okurun çantasında, evinde, odasında, posterinde, defterinde, masasında arkadaşı olan çizilmiş sözler... Bu kez sizin kelimelerinizle yazıyorum. Derginin Oğuz Atay sayısına hazırlanırken şöyle bir sözünü okumuştum: “Eğer birimizin bir kıymeti varsa, o da diğerinin ona verdiği değerdir.” Bu çizimlerin ve Masa derginin kıymeti de yıllardır okurların bize verdiği değerdir. Yol arkadaşlığınız için teşekkürler...''

Yiğit Güralp: ''Allah sizi inandırsın, vedamız artık dayanamadığımızdan değil. Okuyup yazmaya dair hayallerimiz bu coğrafyaya dar geldiğinden.''

Son Sayı Aysel Gürel'e Ayrıldı

Masa Dergisinin son sayısı Aysel Gürel'e ayrıldı. Aysel Gürel'in yaşam öyküsünü, kızı Müjde Ar'ın anlattığı söyleşiyi ve dostları Sezen Aksu, Selda Bağcan, Müjdat Gezen, Garo Mafyan ve Zülfü Livaneli'nin yazılarını içeriyor. Aysel Gürel'in şarkı sözleriyle okuruna seslenen Masa Dergisinin bu sayısındaki mottosu: ''Hani bir acı yel savurdu, Yürekler son defa vurdu...'' oldu.

Umarım bir gün tekrardan yayın hayatına devam eder Masa Dergisi. Umarım bu son, bu son olmaz. Konumuz Kitap olarak bu eşsiz edebiyatımıza güzellikler kattığınız için size çok teşekkür ederiz. Kaleminiz daim olsun!

Peki sizler neler düşünüyorsunuz? Masa Dergisinin kapanmasına dair görüşleriniz nelerdir? En beğendiğiniz Masa Dergisi sayısı nedir? Yorumlarda buluşalım! O zaman kendinize çok iyi bakın, kitapla kalın...

Gün bizim, güneş bizim, göğsümüzde ateş bizim. El ele olduğumuz o gün gülmektir bizim için... (Aysel Gürel) 

 

Yarın farklıdır bugünden,

Adı değişir hiç olmazsa.

Kara bir suyu

Geçiyoruz şimdilerde 

Basarak yosunlu taşlara. 

Sen bugünden yarına,

Birazcık umut sakla.   (Metin Altıok)

22 yorum:

  1. Masa Dergisinin birkaç sayısını almıştım, çok severek takip ettiğim bir dergiydi:) Açıkçası yazını okuyunca hem çok şaşırdım, hem de üzüldüm. Yazın sayesinde haberim oldu, bilgi için teşekkür ederim:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için öncelikle çok teşekkür ederim. Açıkçası benim de alıp okuduğum ve en beğendiğim bir dergiydi. Kendilerinin açıklamasından sonra hayal kırıklığına uğramadım değil. Bakalım, belki tekrardan geri dönerler... 😥

      Sil
  2. çok üzgünüm bu konuda..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Maalesef... 😓😓😓

      Sil
  3. yaa ekonomi her şeyi vurdu işte yaaa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için öncelikle çok teşekkür ederim. Maalesef vurdu. Birçok matbaacı bundan dolayı kepenk indiriyor. Çok yazık...😥😌

      Sil
  4. Hiç alıp okumamıştım, dergi kültürüm sıfır. Bunun üzerine biraz çalışmam lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Derginin bütün sayılarını derlediği bir link vardı. Oradan bakabilirsin.

      Sil
  5. Dergilerin durumu içler acısı. Türkiye ziyaretlerimde mutlaka alırdım. Üzüldüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Maalesef öyle. 😔

      Sil
  6. ''Allah sizi inandırsın, vedamız artık dayanamadığımızdan değil. Okuyup yazmaya dair hayallerimiz bu coğrafyaya dar geldiğinden.'' Ne yazık ki çok doğru ve üzücü bir açıklama.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için öncelikle çok teşekkür ederim. Evet, ben de ilk okuduğum zaman çok etkilendim. 😓

      Sil
  7. son yazımdasın yine ciciş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Hemen bakıyorum! 😅

      Sil
  8. Aysel Gürel'i anlatan dostları değerli sevdiğim sanatçılardan oluşmuş, yazısını okumak isterdim. Şimdi Masa Dergi'nin sitesine de uğradım. Çıkardıkları sayıların kapaklarına baktım. Dergi konuklarıyla tam benlikmiş. Daha iyi şartlar oluştuğunda kadro yeni bir dergi daha çıkarır kim bilir. İnşallah diyelim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için öncelikle çok teşekkür ederim. Açıkçası dergicilik konusunda profesyonel bir dergi anlayışına sahipti Masa Dergi. Bakalım, belki yepyeni bir mottoyla geri dönerler... 😇

      Sil
  9. Sık olmasa da arada alırdım.Okurları için üzücü bir haber

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Maalesef...

      Sil
  10. Bir tane sayısı var elimde. Okumak istedikçe arada okurum. Çok iyi bir dergiydi. Üzüldüm gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Güzel bir dergiydi. 😓

      Sil
  11. Çoğu zaman seçimim masa dergisi olurdu. Kapanmasına çok üzüldüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Maalesef...

      Sil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.