2 Temmuz 2022 Cumartesi

Bodrum Katı | Işıl Işık

Herkese yeniden merhaba! Temmuz ayının ilk kitabını sizlerle paylaşıyorum. Açıkçası uzun bir aradan sonra tekrardan kitaplara dönmek benim için ilk başta çok zor olacağını düşünmüştüm. Fakat hiç de öyle olmadı. Özellikle de kitaplarımı okuyup sizlerle paylaştığım zamanları hatırladıkça ne kadar özlediğimi de fark ettim. Öyleyse çok uzatmadan Temmuz ayının ilk kitabına geçelim.

Biliyorsunuz ki Işıl Işık'ın Tünelden Önceki Beyaz Ev'in ikinci hatta serinin üçüncü kitabının da var olduğunu duyurmuştu. Bu duyurunun ardından 22/02/2022 tarihinde serinin ikinci kitabını ''Son'a az kaldı...'' sözüyle sevenleriyle buluşturdu. O zamandan bu zamana okumak için can attığım bir ikinci kitap oldu. Açıkçası Tünelden Önceki Beyaz Ev'in gerilimiyle ikinci kitabının konusunu çok merak ediyordum. Olayların nasıl bağlanacağını, bağlanırsa ne şekilde olacağını dört gözle bekliyordum. Ve o beklentilerimi Bodrum Katı fazlasıyla karşıladı diyebilirim.

Kitabımız yukarıda da bahsettiğim gibi Bodrum Katı, Tünelden Önceki Beyaz Ev serisinin ikinci kitabı. İlk kitapta yaşanan olayların zamanı paralel olarak Bodrum Katı'nda da geçmekte. Yani ilk kitapta var olan olaylar paralel olarak Bodrum Katı'nda da yaşanıyor. Bu paralellik ile birlikte ilk kitapta yaşanan olaylar hakkında daha fazla bilgiye sahip oluyorsunuz. Bir nevi başka bir gözle bakıyorsunuz ilk kitaptaki olaylara. Açıkçası bu anlatım gerçekten olağanüstüydü benim için. Olayların paralelliği açısından tarafsız bir bakış açısı gelişiyorsunuz. Ve aynı zamanda yaşanan olayların nasıl farklı kişiler açısından yorumlandığını görebiliyorsunuz. Bu durum da en güvendiğiniz kişinin bilinmeyin sırlarını da açığa kavuştuğuna şahit olabiliyorsunuz.

Bodrum Katı, İstanbul Boğazı'nın kıyısında, boynunda altın bir kolye ile çarmıha gerilmiş şekilde duran bir kadın cesedinin bulunmasıyla başlıyor. Kısa sürede tüm ülke bu gizemli cinayeti konuşmaya başlıyor. Aradan geçen günlerde ise farklı yerlerde benzer cesetler bulunmaya devam ediyor. ''Çarmıha Gerilmiş Kadının'' boynundaki kolye ise kitabımızın başkahramanı Atlas'ın ikiz kardeşi Talya'nın kolyesinin birebir aynısıdır. Atlas, kardeşi ile cinayetler arasındaki ilişkiyi bulmaya çalışırken, hayatları babaları Enzel'in çeşitli sanrılar görmeye başlaması ve tuhaf davranışları nedeniyle altüst olmaya başlıyor. Atlas ve arkadaşları araştırmalarına devam ederken yolları tarihi gizemli Beyaz Ev ve evin yeni sahibi ile kesişiyor. İşte bu noktada ilk kitap Tünelden Önceki Beyaz Ev ile kesişiyor. Cinayetler, Beyaz Ev ve Enzel arasındaki bağlantıları çözmek ve olayların perde arkasını deşifre etmek ise hiç kolay olmuyor. Peki ürpertici gizemlerle dolu Tünelden Önceki Beyaz Ev'e başka bir gözle bakmaya hazır mısınız?

Kitaptaki bir beğendiğim yön ise karakter oldu. İlk kitapta karakter sayısı sinirli iken ikinci kitap yani Bodrum Katı'nda ise ilk kitaba göre daha fazla karakterle karşılaşıyoruz. Aynı zaman da birinci kitapta yaşanan olaylar Bodrum Katı'nda yaşanan olaylarla bağlantısını keşfettikçe gerilim ve aksiyon dur durak bilmiyor.

İlk kitap, ikinci kitap derken serinin son kitabı Işıl Işık Temmuz-Ağustos aylarında kitapseverle buluşacağını duyurdu. Açıkçası üçüncü yani serinin son kitabını çok merak ediyorum. Kitabının ismi ne olacağı, olaylar bu kitapta nasıl şekillenecek, üçüncü kitap Komiser Emris ve Atlas arasında nasıl yol izleyecek gibi birçok sorunun da cevabını bize serinin son kitabı verecek. Çıkar çıkmaz alıp bu güzel hikayeyi sizlerle paylaşmak için can atıyorum.

Peki siz bu seriyi okudunuz mu? Eğer okuduysanız nasıl buldunuz? Üçüncü kitapla ilgili teorileriniz var mı? Varsa bunların hepsini yorumlar bölümünden bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Karanlıkta yalnız olduğum için değil; yalnız olmadığımı bildiğim için korkuyorum.


Sarıl bana, senin gibi kokana kadar bırakma. 


Risk yoksa hikaye de yoktur. 


İnsan oğlunun en büyük zaaflarından birisi ise kaygı ile korkuyu sürekli olarak karıştırmasıdır. Tıpkı hayal ile gerçeği karıştırması gibi... 


Bir korku filminin içinde gibiydi; kurbansa kendisiydi. 


Ahtapotun kolları gibi. Nereye el atsak bambaşka bir yere çıkıyor. 


Her şey o adamın yüzünden... Babamın... O bulaştırdı ilk kanı bana. O bulaştırdı ilk lekeyi ruhuma. O bulaştırdı sarı gözleri karanlıklarıma...


Attığı her adımın altından farklı bir sürpriz çıkıyor ve bir sonraki hamlesinin yönünü tamamen değiştiriyordu.



23 yorum:

  1. İlginç bir seriye benziyor, bende merak uyandırdı. Bu aralar ben de pek okumaya fırsat bulamıyorum, elimde okunmamış kitaplar da birikti. Yine de aklımda bulunsun, teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için öncelikle çok teşekkür ederim. Kesinlikle okumanı tavsiye ederim. Çok sürükleyici bir seri. Bir çırpıda biter. 👻

      Sil
  2. okuduğum en iyi kitap ben ikincisini de okudum bodrum katı efsane

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Kesinlikle efsane bir seri. Üçüncü kitabı da merakla bekliyorum açıkçası. Olayların akışı ve gerilimi bir çırpıda bitirmeni sağlıyor. 😅💙👻 Eklemek istediğin ya da kitapla ilgili tartışmak istediğin konular varsa tekrardan yazabilirsin.

      Sil
  3. Sevdiğim cümleler oldu, umarım okurum fırsat bulup. Ziyaret için ayrıca teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için asıl ben teşekkür ederim. Kesinlikle öneririm. Özellikle de polisiye gerilim türünde okumayı seviyorsanız.

      Sil
  4. hımm yani heycanlı sürükleyici miiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Evet, gerilimle birlikte akıp gidiyor.

      Sil
  5. Kitap resmen beni al diyo 🤣

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Kesinlikle! 😅

      Sil
  6. Yorumun için öncelikle çok teşekkür ederim. Polisiye gerilim türünde kitaplar okumayı seviyorsan bu seri tam sana göre diyebilirim. Umarım bol okumalı bir ay olur. 😇

    YanıtlaSil
  7. Seriyi merak ettim, sürükleyici bir kitaba benziyor:))) 4. alıntıyı çok sevdim:))) Emeğine sağlık, çok güzel anlatmışsın:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Kesinlikle okumanı tavsiye ederim. 😇

      Sil
  8. Seriyi ilk kez duydum, ilgi çekici görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Tavsiye ederim. 😇

      Sil
  9. Seriyi daha önce hiç görmemiştim. Tam şu an okumaya başlayasım geldi ama şimdilik sadece listeye eklemekle yetinebiliyorum:) Yorum için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ben teşekkür ederim yorumunuz için. Polisiye gerilim sevenlere bire bir diyebilirim. 😅🧡

      Sil
  10. Çok güzel anlatmışsınız, emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  11. Güzele benziyor ama klasik okuyan birisi olarak beni pek içine çekmedi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Evet, klasik okurlara pek hitap etmeyebilir. Ama bir şans vermeni tavsiye ederim. 😅

      Sil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.