9 Eylül 2022 Cuma

Çatı Katı | Işıl Işık

Herkese yeniden merhaba! Bugün çok beğendiğim ve zevkle okuduğum, Işıl Işık'ın  Beyaz Ev üçlemesinin final kitabı olan Çatı Katı'nı sizlerle inceleyeceğiz. Biliyorsunuz ki Beyaz Ev üçlemesinin üçüncü kitabı Çatı Katı 22/08/2022 tarihinde okurseverlerle buluşmuştu. O günden bugüne kadar heyecanla okumayı bekliyordum ve final kitabını da dün bitirdim. 

Beyaz Ev üçlemesini okumayanlar için söylüyorum; çok şey kaçıracağınıza eminim. Eğer korku - polisiye gerilim türünde bir kitap arıyorsanız bu seriyi kesinlikle tavsiye ederim. Hem son kitabıyla beraber tamamlanan seride benim gibi bir sonraki kitabın ne zaman çıkacağına dair beklemenize de gerek yok. Bunu belirtmek istedim. Çünkü böyle serilerde geriden okumak yani serinin tamamlandıktan sonra okunması kitaptaki yaşanan olaylara daha yakından bakmanıza olanak sağlıyor.

Eğer bana gelip bu seriyi bir cümleyle anlat deseler bunu derdim: ''Tüm hikaye bodrum katında başladı, çatı katında bitti''. Kitabın çıkmasına üç gün kala sizlerle paylaştığım haberde belirttiğim gibi bu final kitabıyla açıklanamayan bir sürü şey gün yüzüne çıkıyor. Zaten kitabın konusu da yani ona ilham olan yer Cemil Molla Köşkü olduğu kitap çıkmadan önce yazarın YouTube kanalında bahsetmişti. Açıkçası bunu öğrendikten sonra hemen araştırmaya başladım ve kitapta geçen o meşhur tünelden önceki beyaz evi buldum. Fotoğraflara bakarken okuduğum satırlar geldi gözümün önüne. Bire bir hayal ettiğim gibi bir köşktü. Zaten serinin anlatım tarzı olsun, karakterlerin dış görünüşü olsun mükemmel bir şekilde satırlara dökülmüştü. Okurken siz de fark edeceksiniz.

Çatı Katı, diğer iki kitabı bir bütün olarak birleştiren hikaye diyebiliriz. Serinin ilk kitabı olan Tünelden Önceki Beyaz Ev'de yaşanan olaylar, sonra ikinci kitap Bodrum Katı'nda devam eden ve ilk kitapla paralellikle beraber bambaşka bir karakterler üzerinden sürdürülen olaylar ve finalle beraber gelen olayların çözümü olarak sıralayabiliriz. Seri bir kitap olduğu için kitapla ilgili pek bilgi veremiyorum. Çünkü olaylar son kitapla beraber bir kısmı çözüme kavuşuyor. Zaten Çatı Katı'nın özetini birazdan sizlerle paylaşacağım. Bu kitapla ilgili tek söylemek istediğim şey diğer iki kitaba göre daha aksiyonlu ve duygusal diyebilirim. Zaten kitap boyunca Arden kovalamacısı, sırlar, Beyaz Ev'in tarihi ve birçok çözülemeyen olaylar bu son kitapla açığa çıkıyor.

Çatı Katı'nın özeti ise şöyle: Tüm ülkenin gündemine oturan ve büyük sırlarla dolu Beyaz Ev soruşturmasını yürüten Başkomiser Emris, kendisine ulaşan yeni delillerin ardından araştırmayı derinleştirmeye başlar ve İnterpol'ün desteğiyle yurt dışına taşır. Beyaz Ev'in yeni sahibi Eren ve daha önce Beyaz Ev ile bağlantılı cinayetleri çözen Atlas, Demir ve Ala üçlüsünün de dâhil olduğu özel bir ekip kurar. Daha önce ortadan kaybolan Arden'i bulmak, soruşturmanın devamı ve uluslararası suç örgütünün deşifre edilmesi için kilit rol oynamaktadır. Ancak Arden'den hiçbir iz yoktur. Başkomiser Emris, Arden'i bulmak için uğraşırken Eren için ise eski sevgilisi Arden'e yaklaşmak kendi içinde büyük iç çatışmalara neden olacaktır.


Bu ihtişamlı Beyaz Ev'in gerçek hikayesi nedir? Arden'in hayatındaki gizem nedir? Kendisini, çok sevdiği Eren'e Arden olarak tanıtan kişi gerçekte kimdir? Bunun gibi daha pek çok sorunun cevabı final kitap Çatı Katı'nda. Soluk soluğa okunan bir polisiye roman ve iliklerinize kadar hissedeceğiniz o korku hissi olmasına rağmen içinde çok güzel bir aşk hikayesi de bulunmakta.

Tünelden Önceki Beyaz Ev serisinin başarılı yazarı Işıl Işık'tan her bölümünde ayrı bir heyecan ve merak duyacağınız bir polisiye roman... Beyaz Ev üçlemesinin final kitabı Çatı Katı isimli romanla, hikâye sona yaklaşırken kendinizi bir yandan soluk soluğa bir uluslararası soruşturmanın içinde bulacak, öte yandan Beyaz Ev'deki yeni gizemli olaylarla korku ve gerilimi iliklerinize kadar hissetmeye devam edeceksiniz. Peki siz bu maceraya hazır mısınız? Cevabınız ''Evet!'' ise uzun soluklu bir macera sizleri beklemekte.

Seriyi merak edenler için aşağıdaki linklerden ilk kitap Tünelden Önceki Beyaz Ev'i, ikinci kitap Bodrum Katı'ını hem özetlerine hem de kitap yorumlarına kolayca ulaşabilirsiniz.

Beyaz Ev Üçlemesi 👻

Birinci Kitap: Tünelden Önceki Beyaz Ev için buraya tıklayabilirsiniz. 
İkinci Kitap: Bodrum Katı için buraya tıklayabilirsiniz. 
Üçüncü Kitap: Çatı Katı

Peki siz Beyaz Ev üçlemesini okudunuz mu? Eğer okumadıysanız okumayı düşünüyor musunuz? Çatı Katı'nı okuyanlar için seri sizin için nasıl bitti? Farklı bir son yazmak ister miydiniz? Ya da siz hikayeyi nasıl bitirirdiniz? Yorumlarınızı merakla bekliyorum!

Belki başka bir hayatta...


Asıl korkularının üzerine gitmemek insana en çok zararı verir.


Tüm hikaye bodrum katında başladı, çatı katında bitti.


Beyaz Ev gerçekten insanda alışkanlık yapıyor.


Belki de aşk, ava giderken av tarafından avlanmaktı.


Keşke şu an akan ben olsaydım Eren. En azından nereden geldiğim ve ne yöne gideceğim belli olurdu.


Her daim inandığı; kader denilen şeyin kendi yalanlarıyla yazılan bir kitap olduğuydu. Ama şimdi kendini, kaderin gerçeklerle yazdığı bir kitap gibi hissediyordu. Gerçeklerle kaleme alınmış bir kitabın içindeki kocaman bir yalandı. Tıpkı bir kitabın kayıp bir bölümü gibi...


Ama benim gerçekliğim de bu... Yalanlar.


Temiz kalpli, iyi niyetli insanların aşkları hep imkânsızlıklarla örülüdür Eren. Tıpkı senin gibi. Çünkü aşkın bir adaleti yoktur...



24 yorum:

  1. Güzel bir seriye benziyor İremciğim. Sen de çok güzel analiz etmişsin. Emeğine yüreğine sağlık 🧿👏👏🤗🌺🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. 😇💜✨

      Sil
  2. Kitap ilgimi çekti ileride okumak için klasör açıp kitapları kaydettim. Umarım önümüzdeki yıl okurum.
    Belki de aşk, ava giderken av tarafından avlanmaktı
    Ne kadar doğru bir söz...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için öncelikle çok teşekkür ederim. Şimdiden keyifli okumalar dilerim. 😇

      Sil
    2. bazı bloglarda adım çıkmıyor kusura bakma yuregiminiklimi ben

      Sil
    3. Evet, profilinden gördüm. Bazen böyle sorunlar maalesef çıkıyor. 😇

      Sil
  3. Merhabalar.
    Bu güzel kitap tanıtım ve izlenimlerinizi paylaştığınız yazınızı büyük bir keyif alarak zevkle okudum. Kaleminize, emeğinize ve gönlünüze sağlıklar dilerim. Ben bir kitap okuma özürlüsü olarak, kitap tanıtımlarıyla ilgili paylaşımları kaçırmamaya dikkat ediyorum. Polisiye konusu pek bana göre olmadığı için, bu seriye pek fazla ilgi duyamadım.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ederim. Eğer yaptığım paylaşımlarla bir sonuca ulaşabiliyorsam ne mutlu. Sizlerde bu yorumları almak gerçekten çok özel benim için. Bunun için de canla başla çalışıyorum. Tekrardan çok teşekkür ederim. 😇

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. O zaman keyifli okumalar...

      Sil
  5. Seriyi sende görmüştüm ilk kez, not aldım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Şimdiden keyifli okumalar dilerim. 😇

      Sil
  6. Ben ilk defa senin blogda gördüm :) Seriyi merak ettim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Şimdiden keyifli okumalar dilerim. 😇 Sürükleyici bir seri.

      Sil
  7. Yaaa bende istiyom en yakın zamanda alıcam .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. O zaman şimdiden keyifli okumalar dilerim. 😇😅

      Sil
  8. İnstagram hesabında görmüştüm, merak ettim seriyi:))) Not aldım:) Bu ara hiç kitap alışverişi yapmadım, sanırım zamanı geldi:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Şimdiden keyifli okumalar dilerim.

      Sil
  9. Yazarı tanımıyorum bir googledan aratacağım. Seri kitapları çok seviyorum ama şu aralar hakkımı aktivistlerden yana kullanıyorum

    YanıtlaSil
  10. Anlatım için teşekkürler😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek yorumun için ben teşekkür ederim. 😇

      Sil
  11. Bende bodrum katını bu gece 02:00 de bitirdim aşırı güzeldi herkese tavsiye ederim

    YanıtlaSil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.