31 Ekim 2022 Pazartesi

Hayalci Cüce | Sevil Çevirgen

Hayallerinin peşinden koşan bir cücenin öyküsünü hiç okumuş muydunuz? Ormanda arkadaşlarıyla yaşayan, mor gezegene giden, çölde bir deveyle arkadaş olan ve yunus balıklarıyla konuşan tatlı bir cüce bize bu yolculukta eşlik etmeye geliyor.

Sevgili Kitapkeşfimm geçen günlerde çok güzel bir kargo gönderdi. Bu kargonun içinde sevgili blogger arkadaşımız Sevil Çevirgen namıdiğer Düş Tasarımcısı'nın ikinci kitabı Hayalci Cüce de bulunuyordu. Açıkçası hem Kitapkeşfimm'e hem de Sevil Çevirgen'e buradan tekrardan teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Ayruca Kitapkeşfimm'in adıma imzalatıp göndermesi çok hoştu. Tekrardan bu güzel hediye için ikisine de teşekkür ediyorum.

Kitabımızın türü masal ki okumayı en çok sevdiğim türlerden birisidir. Kitabın tasarımı olsun, renk seçimleri olsun çok kaliteli bir kitap olduğu dıştan belli ediyordu. Kargo elime ulaşır ulaşmaz da Hayalci Cüce'yi hemen okumak ve sizlere kitap hakkındaki yorumlarımı paylaşmak istedim.

İlk olarak masal kitabımız sekiz ana bölümden oluşuyor. Bunlar;
  1. Mor Gezegenler ve Bilge Dede
  2. Minnoş Kızın Pembe Evi
  3. Bay Deve
  4. Yunus Balıkları
  5. Gökkuşağının Altında
  6. Kapıya Gelen Üşümüş Ördek
  7. Kara Yılan 
  8. Orman Göl ve Tüm Ördekler

Her bölüm de ne çok uzun ne de çok kısa. Zaten masal kitabı olduğu için de puntolar diğer romanlara göre daha büyük. Hayalci Cüce'nin konusu bir zamanlar ormanda arkadaşlarıyla yaşayan Hayalci bir cücenin yaşadıkları. Sürekli hayaller kuran bu cüce; yeşil koltuğuna oturur, gözlerini kapatır ve sorarmış kendine: "Bugün ne hayal kursam acaba, neyi düşlesem, nerelere gitsem?" diye. İşte bu hayallerin yolcuğuna çıkıyoruz hep birlikte.

Özellikle de kitabın en beğendiğim yönü de hayallerinin peşinde koşmayı öğütlemesi. Her ne kadar bir şeyde zorlansak da eğer ki bu hayalimiz ise bunun peşinden asla vazgeçmemizi söylüyor. Bunu öğütlerken de masaldaki olaylarla pekiştiriyor. Masal kitaplarının da en çok beğendiğim yön bu olsa gerek. Eğer kardeşinize veya yaşı daha küçük olan bir arkadaşınıza verebileceğiniz en güzel hediye Hayalci Cüce olabilir. Aklınızda bulunsun diyelim.

Hayalci Cüce sadece masal kitabı değil, interaktif bir masal kitabı da. Kitabın son sayfasında yazarımız Sevil Çevirgen diyor ki: ''İşte böyle çocuklar! Hayal etmek ve hayal kurmak güzeldir öyle değil mi? Siz de hayallerinizden hiç vazgeçmeyin sevgili çocuklar. Düşleyin!'' 

Ayrıca yazarımız Sevil Çevirgen'in bir notu da var: ''Bu kitapta hayalci cücenin resimleri özellikle yoktur. Çünkü onun görüntüsü siz nasıl hayal ettiyseniz sizin için öyledir, hayallerinizdeki gibi yani. Ve şimdi eğer isterseniz yandaki boşluğa hayallerinizdeki Hayalci Cüce'yi çizebilirsiniz.'' Ben de durur muyum, hemen hayalimdeki Hayalci Cüce'yi çizdim. Sizlerin de Hayalci Cüce'sini çok merak ediyorum. Kitabı elinde olan bizlerle paylaşabilir Hayalci Cüce'sini. Benimki biraz Trolllere benzese de güzel oldu. Sizce, yorumlarınızı bekliyorum.

Belirtmem gerekirse Hayalci Cüce'yi sadece Kitapyurdu'ndan sipariş verebilirsiniz. Bunun nedeni de kitabın Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık'tan basılmış olması. Eğer kitabı temin etmek istiyorsanız Kitapyurdu'ndan kolayca sipariş verebilirsiniz.

Peki sizler Hayalci Cüce'yi okudunuz mu? Eğer okuduysanız nasıl buldunuz? Hayalci Cüce'yi siz nasıl resmettiniz? Yorumlarda buluşalım!

Buraya geleceğini biliyordum, çünkü burası düşler gezegeni ve sen de sürekli düş kuruyorsun. Ve düşlerin seni buraya getirdi.


Ve her zaman yaptığı en iyi şeyi yapmak için yine yeşil çatılı evindeki meşhur yeşil koltuğuna oturup gözlerini kapatarak yeniden hayaller kurmaya başlamış ve gökyüzüne doğru usulca süzülmüş.


İşte böyle çocuklar! Hayal etmek ve hayal kurmak güzeldir öyle değil mi? Siz de hayallerinizden hiç vazgeçmeyin sevgili çocuklar. Düşleyin.


Sana tavsiyem güzel hayaller kur ve onların olacağına inan. Hayallerine sadık kal.



10 yorum:

  1. çok güzel düşünülmüş hayal ettiğimiz gibi görünmesi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Hayalci Cüce'yi istediğin gibi resmetmek çok güzel. ✨

      Sil
  2. Çok güzel anlatmışsın, ben de çok severek okudum:))) Hediyeyi beğenmene ayrıca mutlu oldum:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için öncelikle çok teşekkür ederim. Ne demek, kargo çok güzeldi. Tekrardan çok teşekkür ederim hediyen için. 😇

      Sil
  3. İremcim çok teşekkür ederim bu paylaşımın beni çok mutlu etti.🙏 KitapKeşfim beni sizlerle buluşturdu için ona da çok teşekkürler 🙏
    Zevkle imzaladım. Kitabın baskısı kapağı çok kaliteli oldu benim de içime sindi. Masalı öyle güzel özetlenmişsin ki😊Kimse hayallerinden vazgeçmesin tabii ki.Okuyan büyükler ve çocuklar zevkle okurlar umarım...Alıntılar da çok güzel olmuş ve ayrıca çizdiğin hayalindeki cüceye bayıldım, muhteşem 💜

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için öncelikle çok teşekkür ederim. Severek okudum. Çok güzel bir masal kitabıydı. Açıkçası çok uzun zamandır bir masal kitabı okumamıştım. Hayalci Cüce bu büyüyü bozdu diyebilirim. Tekrardan tebrik ederim, bol okurlu olsun. Hayalimdeki Hayalci Cüce biraz Troll'lere benzese de güzel oldu. 🤣😇

      Sil
  4. Selaaam! Blogger'da yeniyim. Sizi de takibe aldım. Blogumu incelemeye davet ediyorum, teşekkür ederim. Görüşmek üzere 👋

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Hemen takibe alıyorum. 😇

      Sil
  5. Cüceyi hayalimizdeki gibi çizmemizi istemesi harika olmuş bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Kesinlikle! 😂

      Sil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.