30 Kasım 2022 Çarşamba

39. İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı Başlıyor!

Evet, yanlış duymadınız. 39. düzenlenen İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı 3 Aralık 2022 tarihinde başlıyor! 03-11 Aralık günleri arasında düzenlenecek olan fuar Büyükçekmece'de düzenlenecek. 3 yıl aradan sonra tekrardan kitapseverlerle buluşacak.

Birçok yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımı beklenen TÜYAP kitap fuarında, dokuz gün boyunca panel, söyleşi, şiir dinletisi ve çocuk atölyelerinden oluşan kültür etkinliklerinde ve imza günlerinde yazarlar okurlarıyla buluşacak. Zaten çoğu yayınevi şimdiden sosyal medya hesaplarından fuardaki stantlarını okurseverlerle paylaştı.

3 yıl aradan sonra kaldığı yerden devam edecek olan fuarın katılımı konusunda da artış yaşanacağı su götürmez bir gerçek. Buradan İstanbul ve çevresinde yaşayan okurlarımıza şimdiden keyifli gezmeler dileriz. Umarım çok faydalı bir gün geçirirsiniz. Öyleyse fuarın detaylarına geçelim isterseniz.

Kitap Fuarının Onur Yazarı Nazlı Eray Oldu!

Her fuar yılı hem onur yazarı hem de teması açıklanan TÜYAP Kitap fuarının bu yıl da onur yazarı ve teması geçen günlerde belirlendi. TÜYAP Kültür Fuarları Danışma Kurulu kararıyla açıklanan aday, yazar Sayın Nazlı Eray oldu. Postmodern yazar Nazlı Eray 39. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı "Onur Yazarı" olarak belirlendi. 

Edebiyatımızın üretken kalemlerinden olan Nazlı Eray'ın bizzat katılımıyla söyleşi, panel ve etkinlikler düzenlenecek. Ayrıca TÜYAP, Nazlı Eray'ın yaşamına ve eserlerine odaklanan bir anı kitabını da hazırladığını duyurdu.

Wikipedia'dan Onur Yazar listesine baktığımızda 2019 yılında Adnan Özyalçıner, 2018 yılında Selim İleri ve 2017 yılında da Ayla Kutlu olmuştu.

TÜYAP Kitap Fuarının Yılki Teması Belirlendi!

39. İstanbul TÜYAP Kitap Fuarının teması ise fantastik edebiyattan bilim kurguya, edebiyatın büyülü gerçekçilik akımına odaklanacak şekilde "Kitabın Büyülü Dünyası" olacağına karar verildi.

Yine önceki yıllara baktığımızda ise; 2019 yılında Edebiyatımızda 50 Kuşağı, 2018 yılında Hayatı Edebiyatla Kuşatmak ve 2017 yılında da İyi ki Varsın Edebiyat olarak belirlenmişti.

Peki sizler neler düşünüyorsunuz? TÜYAP Kitap Fuarına önceden hiç katılmış mıydınız? Bu yıl da TÜYAP Kitap Fuarına katılmayı düşünüyor musunuz? Sizce kitap fuarları ülkemizde daha da yaygınlaşmalı mı? Yorumlarınızı dört gözle bekliyoruz!

8 yorum:

  1. Fuara katılmayı, kitap kokularının içinde dolaşmayı çok isterdim. 3 yıl aradan sonra katılım yüksek olacaktır kanımca. Bazı ünlü yazarların da imza günleri olacak diye biliyorum. Umarım kitap fiyatları makul olur. Emeğine sağlık İremciğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için asıl ben teşekkür ederim. Evet, birçok yazarın imza günü bu tarihler arasında olacakmış. Umarım fiyatlar makul olur ama pek zannetmiyorum. 😇😂 Keşke...

      Sil
  2. Fuara katılmak istiyordum ama sonradan vazgeçtim. Kitaplardaki bu pahalılık beni fuardan da soğuttu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Maalesef... 🤔😕

      Sil
  3. Kitap fuarlarını çok seviyorum, İstanbul'da yapılanları ayrıca merak ediyorum ama gitmek hiç nasip olmadı, isterdim orada olmayı:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Böyle seçkin kitap fuarlarına gitmek gerçekten çok heyecan verici oluyor. Artık başka bir zamana. 😅

      Sil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.