1 Kasım 2022 Salı

Ahmet Ümit'in Yeni Kitabı: Bir Aşk Masalı

Ahmet Ümit'in polisiye romanlarından sonra bir masal kitabıyla tekrardan okurlarıyla buluştu. Kaf Dağı'ndan ıssız çöllere uzanan ''Bir Aşk Masalı'' 11 Ekim'de raflardaki yerini aldı.

Ahmet Ümit'i kuşkusuz hepimiz polisiye romanlarıyla tanırız. Hatta Başkomser Nevzat denildi mi akla ilk o gelir. Tarihi, polisiye demişken Ahmet Ümit bu türler arasına masalı da eklemek istemiş ki 11 Ekim'de okurseverlerle buluşan Bir Aşk Masalı'yla bambaşka bir dünyaya adım atıyoruz. Yani bildiğimiz Ahmet Ümit karşımızda yok bu sefer.

Bir Aşk Masalı için yazar Ahmet Ümit: ''Büyükler için yazdım.'' dediği eser okurlar tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan roman Bir Aşk Masalı toplam 256 sayfadan oluşmakta.

Ahmet Ümit Twitter hesabından: ''Bir gece beş prens aynı rüyayı görmüşler: Bir kentin karanlık sokaklarında ışıktan bir güzellik halinde dolaşan bir kız. O kızı gördükten sonra artık ne eski hayatları kalmış ne de eski hakikatleri. Evet, büyükler için yazdığım 'Bir Aşk Masalı' 11 Ekim'de kitap satılan her yerde.'' olarak kitabı okurlarına sundu.

Özgürlük Yoksa Aşk Da Yoktur

Ahmet Ümit'ten insanlığın en yüce duygusu olan aşkın doğasına dair bir hikâyat.

Asla sevdiğin insanın gardiyanı olma... Bir varmış bir yokmuş, dünyada acayiplikler çokmuş. Bir gece beş farklı ülkede, beş prens aynı rüyayı görmüşler: Bir genç kız, kadim bir kentin alacakaranlık sokaklarında ışıktan bir güzellik halinde dolaşıyormuş. İşte o kızı gördükten sonra, artık ne eski hayatları kalmış ne de eski hakikatleri.

Bir Aşk Masalı, beş prensin sevda uğruna revan oldukları bir yol ve hal macerası. Kaf Dağı'ndan ıssız çöllere, ücra hanlardan savaşçı kabilelerin çadırlarına, devlerden denizkızlarına, balinalardan devasa yılanlara, cümle tabiatın ve mahlukatın geçiş yaptığı bir hayal perdesi.

Yolculukların en çilelisi aşk için yapılandır. Ve zorluk ne kadar artarsa aşk o kadar kıymete biner, o kadar anlam kazanır, o kadar vazgeçilmez bir hal alır.

 

Büyükler İçin Yazdım!

Bir Aşk Masalı için yazar Ahmet Ümit: ''Büyükler için yazdım.'' dediği eser okurlar tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Özellikle de bir masal kitabı olması ve büyükler için olarak vurgulaması da okurlar tarafından dikkat çekti. Tabii ki her okurun kafasında oluşan soru şudur: ''Acaba nasıl bir Ahmet Ümit kitabı okuyacağız?''

Türk edebiyatında polisiye denildi mi akla ilk gelen yazarlardan birisi olan Ahmet Ümit'in farklı bir türle okurların karşısına çıkması herkesi ters köşe etmişti. Çoğu okur yine bir polisiye kitabı beklerken karşılarına bir masal kitabı hatta ''büyükler için'' bir masal kitabı çıkması şaşırttı.

Kitap tamı tamına 256 sayfadan oluşmasına rağmen çoğu okur tarafından bir günde bitirilen, sürükleyici bir kitap olarak yorumlandı. Aramızda eğer kitabı temin eden veya okuyan varsa aşağıdaki yorumlar bölümünden kitap hakkında görüşlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Peki sizler hangi Ahmet Ümit'in kitaplarını okudunuz? En sevdiğiniz Ahmet Ümit kitabı nedir? Ahmet Ümit'in yeni kitabı Bir Aşk Masalı hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!

17 yorum:

  1. bu kitabı merak etmiyor değilim yakında yeniden Türk edebiyatına yöneleceğim, okuduğum tek kitabı kırlangıç çığlığı maalesef... Ancak çok beğenmiştim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. O zaman yorumlarınızı merakla bekliyoruz. 😇

      Sil

  2. Kitapsız asla, yaşasın okumak, yaşasın kitap karakterleri :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Evet! 🤣

      Sil
  3. Ahmet Ümit bu kitabıyla polisiye seven kemik okur kitlesine sanki biraz hayal kırıklığı yaşattı. Ama okumadan peşin hüküm vermemek lazım. Ben de merak ediyorum açıkçası. Emeğine sağlık İremciğim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için öncelikle çok teşekkür ederim. Evet, bir kemik okur olarak biraz hayal kırıklığı oldu. Fakat kitabı çok merak ediyorum. Bakalım nasıl bir Ahmet Ümit okuyacağız? 🤨🙂

      Sil
  4. ahmet ümite alıştım kendisini imza günlerinde göre göre :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Yaaaaa imza günlerine bayılırım! 😂

      Sil
  5. Değişikmiş konusu hakkında bir fikrim yoktu. Yorumlara göre alıp almayacağım karar veririm. 🙈

    YanıtlaSil
  6. Kitabı merak ettim, imza günü vardı 10 gün önce:) Henüz almadım, o kadar çok kitabım birikti ki:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. O zaman şimdiden keyifli okumalar dilerim. 😂

      Sil
  7. Ahmet Ümit zaten en sevdiğim yazar kendi ülkemizde. Polisiye kitaplarını daha çok seviyorum ama insan sevince bi' yazarı diğer kitaplarını da okuyası geliyor. Mesela çocuk kitabı da çıkarmıştı, onu da okumuştum. Bu kitabını da geçen hafta aldım. Ondan önce okuyacağım iki üç kitap var, onlardan sonra okuyacağım ben de...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Kesinlikle dediğin gibi yazarı sevince diğer kitapları da okuyası geliyor insanın. 😀

      Sil
  8. Ahmet Ümit ne yazsa okurum diyenlerdenim ben. Kalemi çok başarılı. Bu diğer kitaplardan biraz farklı sanırım, çok merak ediyorum. Bu hafta ben de gidip alacağım kısmetse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. O zaman şimdiden sana keyifli okumalar dilerim. Yorumlarını merakla bekliyorum. 😇

      Sil
  9. Ahmet Ümit'i ben polisiye kitaplarıyla sevdim doğrusu bu türün dısında yazdığı zaman okuyamıyorum

    YanıtlaSil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.