21 Aralık 2022 Çarşamba

21 Aralık En Uzun Gecede Okunması Gereken Kitaplar

21 Aralık en uzun geceden herkese merhabalar! Bugüne özel kitap önerilerimizi sizlerle paylaşacağız. En uzun gecede ne yapalım dedik, tabii ki kitap okuyalım! Sizlere bu güne özel üç tane kitabı tanıtacağız. Eğer arasında okuduğunuz ya da bugüne özel sizlerin de kitap önerileri varsa aşağıdaki yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kitap önerilerimize geçmeden önce bugünü özel kılan olayı sizlere anlatalım.

Güneş ışınlarının Güney Yarım Küre'deki Oğlak Dönencesi'ne dik gelmesiyle oluşan en uzun gece, 21 Aralık tarihiyle başlar. En uzun gecenin yaşandığı gün, gündönümü olarak adlandırılır. Bu süreç gündüzlerin kısaldığı gecelerinse en uzun dönemini yaşadığı andır. Kuzey Yarım Küre'de en uzun gece yaşanırken Güney Yarım Küre'de de en uzun gündüz yaşanır. Ta ki 23 Mart'a kadar. Tarihler 23 Mart'ı gösterdiğinde ise dünyanın her yerinde gece gündüz süresi eşitlenmiş olur.

Peki bu uzzzun gecede kitap okumaya ne dersin? Hadi, kitaplığına git ve okumak istediğin bir kitabı seç! Eğer okumak istediğin kitabı bir türlü karar veremiyorsan aşağıdaki kitap önerilerimize göz atabilirsin. Şimdiden keyifli okumalar dilerim Konumuz Kitap okurları.

Gece Yarısı Kütüphanesi - Matt Haig

En uzzun gecede bu kitap olmazsa olmazlardan.

"Yaşamla ölüm arasında bir kütüphane var, dedi. Bu kütüphanedeki raflar sonsuza kadar gider.  Her kitap yaşamış olabileceğin başka bir hayatı yaşama şansını sunar sana. Farklı seçimler yapmış olsan, şu an nasıl bir hayatın olacağını görürsün. Pişmanlıklarını telafi etme şansın olsaydı, bazı konularda farklı davranır mıydın?"

Nora Seed berbat halde. Kedisi öldü. İşinden kovuldu. Abisi onunla konuşmuyor. Kimsenin ona ihtiyacı yok. Art arda alınmış kötü kararların sonucunda bir kütüphanede buluyor kendini. Zamanın hiç akmadığı bir gece yarısı kütüphanesinde, sonsuz sayıda kitabın ortasında... Kitapların her birinde Nora'nın farklı bir hayatı yazılı. Başka kararlar verseydi yaşamış olabileceği hayatlar. Farklı kariyerler, farklı eşler, farklı arkadaşlar, farklı şehirler arasında gidip gelen Nora'nın aklı sorularla doluyor. 

Mutluluk sadece önemli sandığımız seçimlerde mi gizli? Yanlış giden her detayın sorumlusu gerçekten biz miyiz? Hayatı yaşanılır kılan ne? Yanlış bir karar insanın tüm hayatına mal olabilir mi?

Ve Sonunda İkisi de Ölür - Adam Silvera

Ölümsüz Bir Yaşam, Kayıpsız Bir Sevgi Mümkün mü?

5 Eylül'de, gece yarısını biraz geçe Ölüm-Habercisi, Mateo Torrez ve Rufus Emeterio'yu kötü haber vermek için arar: Bugün öleceklerdir. Birbirini tanımayan Mateo ve Rufus son günlerinde farklı sebeplerden yeni bir arkadaş aramaktadır. Neyse ki bu iş için bir telefon uygulaması vardır. Son Arkadaş isimli uygulama sayesinde tanışan Rufus ve Mateo son bir muhteşem maceraya atılıp bir ömre bedel deneyimi bir günde yaşamaya çalışacaktır.

"Adam Silvera okurlara, hayatlarını şu an nasıl yaşadıklarını ve nasıl yaşamak istediklerini irdeletecek bir ustalıkla yazıyor. Bu roman, yazarın yeteneğinin en başarılı örneklerinden ve hepimiz adına en doğru soruları soruyor. (Teen Vogue)"

Muhteşem Gatsby - F. Scott Fitzgerald

Muhteşem Gatsby yalnızca Fitzgerald'ın en parlak yapıtı değil, aynı zamanda 20. yüzyıl Amerikan edebiyatının en iyi romanlarından biridir. 

Kahramanı Jay Gatsby'nin Long Island'da bir malikanede sürdürdüğü debdebeli yaşam tarzı, "Caz Çağı" olarak bilinen 1920’li yılları bütün coşkusu, aşırılıkları, şiddeti ve çöküşüyle yansıtır. Eğitimsiz bir aileden gelen yoksul Gatsby, kendini baştan yaratır. Servet ve güç kazanarak yeni umutlar ve başlangıçlar vaat eden bir hayatın eşiğine gelen bu gizemli milyonerin tek dürtüsü saplantı haline getirdiği ilk aşkı Daisy'ye kavuşmaktır. 

En parlak düşlerinin bir öpücükte cisimleştiği beş yıl önceki bir anı yeniden yakalamaktır aslında. Ama geçmiş geçmiştir ve tekrar edilmesi mümkün değildir. Gatsby'nin uğradığı yıkım, Amerikan Rüyası'nın da çöküşüdür.

Peki sizler bu uzun gecede neler okuyacaksınız? Önerdiğimiz kitaplar arasında okuduğunuz bir kitap var mı? Eğer varsa bunlar neler? En çok hangisini beğendiniz? Yorumlarda buluşalım!

7 yorum:

  1. Gece Yarısı Kütüphanesi bu yıl favorilerimden oldu. ❣️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Kesinlikle bu yıl da benim favorilerim arasındaydı. 😇

      Sil
  2. Ne demek ben teşekkür ederim yorumun ve ilgin için. Şimdiden keyifli okumalar dilerim o zaman. 😅😇

    YanıtlaSil
  3. Üç kitabı da duymuştum ama okuma fırsatım olmadı daha. :)

    YanıtlaSil
  4. Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Ne demek! 😅😇

      Sil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.