20 Ocak 2023 Cuma

Almina Taner'in Yeni Romanı: İpi Kopuk Kuklalar

Orion romanıyla adından sıkça söz ettiren Almina Taner, yeni romanı İpi Kopuk Kuklalar'ı okuyucularıyla paylaştı.

Biliyorsunuz ki Orion'un evrenini siz okuyucularımızla çok yakın bir zamanda paylaşmıştık. Açıkçası yazarın ilk romanı olmasına rağmen Orion'un kurgusu olsun kapak tasarımları olsun beğenilerimizi siz okurseverlerle paylaşmıştık. 

Orion macerasından sonra gelen bu yeni roman müjdesi okurlar tarafından heyecanla karşılandı. Yazar Almina Taner, yeni romanı olan İpi Kopuk Kuklalar'ı YouTube kanalındaki özel videoyla duyurdu. Videonun başlığı olan: ''kendini gizlemek zorunda kalmış herkese'' ifadesiyle de kitabından bir ipucu bıraktığını söyleyebiliriz bizce. Yazar ayrıca videosunda yeni romanının kişisel deneyimlerinden yola çıkarak özellikle de yazarın geçen sene yaşadığı zorlu dönemleri bir nevi romana aktarılışın ürünü olduğunu dile getirdi.

Yazar Almina Taner bu durumu şu ifadelerle dile getirdi: "... kendinizi gerçekten huzurlu hissettiğiniz ve sanki bir performans sergilemek zorunda değilmiş gibi hissettiğiniz yerdir benim için o ev ya da ait olduğunuz yer kavramı. Hayatımda bunu kaybettiğim dönem o sınav yılı olarak adlandırılan ama bence sınav yılından çok daha fazlası olan ve sadece bu isme sıkıştırılan çok masum görünen o yıldı. (...) İşte şu anda yazdığım bu kurgu benim tamamen o dönem hissettiğim bu duygularla ortaya çıktı."

Almina Taner ardından kitabın adının niçin İpi Kopuk Kuklalar olduğunu açıklıyor: ''Aslında bu kitap yüzlerce genci ele alırken altısını ön plana çıkararak hikaye anlatılıyor. Kukla olmaktan artık yorulmuş o altı insanın ipini koparma hikayesini aslında okuyoruz. Kitabın ismi bu yüzden de İpi Kopuk Kuklalar."

Bu güzel bilgileri bize açıklayan Almina Taner, romanın büyük bir kısmının tamamlandığını videoda dile getirdi. Yani romanın biz okurlarla buluşmasına çok çok az bir vakit kaldı diyebiliriz. 

Açıkçası Orion gibi bambaşka bir evrende geçen romandan, İpi Kopuk Kuklalar gibi çok kişisel ve hepimizin mutlaka yaşadığı o kuklaya dönüşümüzü okuyacağımız bir romana... Bambaşka bir evren, bambaşka karakterler biz okurları bekliyor.

Martı Yayınlarından çıkacak olan İpi Kopuk Kuklalar için: "Işıkların altında dikilirken sahneyi sizin için açıyor ve onların isimlerini fısıldayacağımız günü sabırsızlıkla bekliyoruz. Çok sevilen yazarımız Almina Taner'in yeni kitabına hazır mısınız?"

Sizler için İpi Kopuk Kuklalar'dan birkaç alıntı ekledik.

"Kuklalar kuklalar kuklalar... Sanırım hayalbaz nasıl isterse; onlar da öyle yaşayacaklar," dedim buruk bir biçimde. Ardından elimi ters döndürüp gözlerimin üzerine getirdim. Avucumu sağa doğru kaydırırken yüzümü sola yatırdım ve tek gözümü açıkta bırakarak selam verdim.


Gözlerini kör ettiğinizi sandığınız kuklalar, her şeyin farkındalar. Yalnızca sahnenin açılmasını bekliyorlar. 


Peki siz de bu yeni roman için heyecanlı mısınız? Almina Taner'in Orion adlı ilk romanını okumuş muydunuz? Eğer okuduysanız bu roman hakkında teorileriniz nelerdir? Sizce İpi Kopuk Kuklalar neyi ifade ediyor? Yorumlarda buluşalım! 

18 yorum:

  1. Teşekkür ederiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için asıl biz teşekkür ederiz. 😇

      Sil
  2. piki alayım listeye mademsi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Şimdiden keyifli okumalar dilerim. 😍

      Sil
  3. Kitabı görmemiştim okunabilir tabii ama listeme bu aralar alabileceğim bir yazar değil. Bazı yazarlara özel zaman ayrılmalı diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
  4. ismi çok güzelmiş kitabın :)

    YanıtlaSil
  5. İsim pek manidar ama bildiğim bir yazar değil, araştırayım bakalım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Keyifli okumalar dileriz. 😇

      Sil
    2. Çok güvenilir bir insan, bu onun ikinci kitabı ve ben şahsen ilk kitabının yarısında olmama rağmen çok memnun kaldım. Çok Berrak ve saygılı bir anlatımı var, kendisi uzun bir süredir sosyal medya ile ilgilenmekte. Orion yazım aşamaları olan videoları izlerseniz ne kadar saygılı ve ne kadar iyi bir yazar olduğunuzu anlayıp çok samimi ve bir o kadarda dürüst olduğu için çokta seveceğiniz bir kişiliği var. Güvenilir biri...

      Sil
    3. Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederiz. ✨

      Sil
  6. Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederiz. Keyifli okumalar! 😇

      Sil
  7. Teşekkür ederiz tanıtım için, kaleminize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek biz teşekkür ederiz ilginiz ve yorumunuz için. 😇✨

      Sil
  8. Çok merak ediyorum maalesef orionu da okuyamadım ikisi de okuma listemde hemen edinip okumak istiyorum.İkisini ard arda okumayı planlıyorum.Alminayi yıllardır takip ediyorum ve ona güveniyorum yaşımız oldukça yakın 3 yas fark var ben lise 2 öğrencisiyim Almina abla benim bu kanuda imrendigim ve ornek aldığım alınması gerektiğini düşündüğüm bir kisi kital tasarimi harika özellikle ikk nin muazzam umarim ben de onun gibi iyi yerlere gelirim. (tum isteyenlere nasip olsun inşallah)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için öncelikle çok teşekkür ederiz. Şimdiden keyifli okumalar... 😇

      Sil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.