18 Ocak 2023 Çarşamba

Dinlemeniz Gereken 5 Podcast

Podcast, son zamanlarda en çok kullanılan, Pod ve broadcast kelimelerinin birleşiminden oluşmakta. Online ortamlarda indirilmek veya dinlenmek üzere sunulan bir dizi sesli blog olarak adlandırılmaktadır.

Özellikle de YouTube, Tik Tok, Instagram gibi sosyal medya mecralarından farklı olan ve bir o kadar da zengin içeriğe sahip Podcast, son zamanlarda daha da çok kullanılmaya başlandı. İşimizi yaparken ya da kafamızı dağıtmak için açtığımız videolardan farklı olan Podcast bir nevi dinlemeyi öğretiyor. 

Ayrıca Podcast kanallarına sadece bir mecradan ulaşabilmek gibi bir şey yok. İsterseniz; SpotifyApple Podcasts, Google Podcasts gibi birçok mecradan dinleyebilirsiniz.

Podcastlerin eğlence amacı dışında eğitim, müzik, haber amaçlı kullanımı da vardır. İşte Konumuz Kitap olarak biz de bu konuda sizlere dinlemeniz gereken 5 podcast kanallarını tavsiye edeceğiz. Eğer bu listede olmayan başka podcastler de varsa aşağıdaki yorumlar bölümünden önerilerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Öyleyse haydi geçelim podcast önerilerine!

Barış Özcan ile 111 Hz

Barış Özcan, sanat, tasarım ve teknoloji dünyasından en sıra dışı hikayeleri paylaştığı "111 Hz" ile sizleri eşsiz bir işitsel yolculuğa davet ediyor.

YouTube kanalındaki videolarından farklı olan Podcastlerini kesinlikle dinlemenizi tavsiye ederim. Öyle hikayeler vardır ki onları sadece dinleyerek anlayabilirsiniz. 

Edebiyat, teknoloji, tasarım, mimari gibi birçok alanda podcast bölümlerini dinleyicileriyle paylaşan Barış Özcan; 58 podcast bölümüyle Barış Özcan ile 111 Hz devam ediyor.

Karanlık Dosyalar | Sezgi Aksu

YouTube üzerinden kesinlikle Sezgi Aksu'nun bir videosuna denk gelmişsinizdir. Özellikle de Yediveren Yayınları'ndan çıkardığı Karanlık Dosyalar adlı seri kitaplarıyla da adından sıkça söz ettirmişti Sezgi Aksu.

Ayrıca Sezgi Aksu: ''Tüm dünyadaki çözülmüş ve çözülmeyi bekleyen cinayet ve kayıp vakalarını inceleyen Karanlık Dosyalar podcast dinleyici olarak sizleri davanın içine bir üçüncü şahıs olarak yerleştiriyor. Meraklısını fazlasıyla doyuracak, daha önce deneyimlememiş olanlar için de bağımlılık yaratacak. Ben Sezgi Aksu, Podbee Media ile beraber hazırladığımız Karanlık Dosyalar'a hoş geldiniz. Ne dersiniz? Hazırsanız başlayalım.''

Podcastleri bir o kadar gizemli ve bir o kadar ürkütücü ki dinlerken öyle bir dikkat kesiliyorsunuz ki bittiği zaman hala o olayın o anlatımın etkisinden kolay kolay çıkamıyorsunuz. Gizemli olaylara meraklı olan takipçilerimize öneririz.

Bilime Dair Her Şey | Evrim Ağacı

Evrim Ağacı son zamanlarda hem YouTube üzerinden hem de çeşitli diğer sosyal medya hesaplarından aktif olan tek bir bilim kanalına dönüştü diyebiliriz. Yayınladığı içerikler, ilginç bilgiler olsun her zaman çok ilgi çekici oluyor.

Poscast önerilerinde kesinlikle yeri olan Evrim Ağacı, Evrim Ağacı sayfasında yayınladığı içeriklerden seçilmiş yazılarının yazarları bizzat kendileri, diğer yayınlanmış yazıları veya ses sanatçıları tarafında seslendirerek sizlerin kulaklarına ulaştırıyor. Şimdiden keyifli dinlemeler!

Momentos | Sezer Özşen

Sevgili Blog Ailesi kesinlikle bu podcasti kaydetmeli ve dinlemeli! Her hafta paylaştığı Blog Dünyasında Bu Hafta programını kesinlikle duymuşsunuzdur.

Kendisine buradan da tekrardan teşekkürlerimizi iletmek isteriz ki 11. Hafta bölümünde Konumuz Kitap'ı bu güzel podcast yayınında paylaşmıştı.

Momentos sadece Blog Dünyasını değil; öykü, hikaye, masal, şiir ve her şeyden yayınları mevcut. Yayınları gerçekten içinizi ısıtacak türden, kaçırılmamalı diye düşünüyoruz. Öyleyse iyi dinlemeler!

Dilimin Ucunda Kelimeler | Kirpi ve Hardal

Dilimin Ucunda Kelimeler podcastini daha yeni keşfetmişken bu güzel yayını sizlerle de paylaşmak istedik. Kirpi ve Hardal takma adlarıyla her hafta yeni bir kelimenin kökenine yolculuk yapıyor.

Podcasti dinlerken hiç bilmediğiniz şeyler öğreniyor ayrıca her bir öğrendiğiniz kelimeler hakkında daha detaylı bilgileri de keşfediyorsunuz. Her hafta birbirinden farklı ve bağımsız kelimeleri dinleyicilerine sunuyorlar. 

Eğer kelimeler dünyasına ışınlanmak, kelimelerin kökenlerine uzun bir yolculuk yapmak istiyorsanız kesinlikle Dilimin Ucunda Kelimeler Podcastini dinlemenizi tavsiye ediyoruz.

Peki aralarında bildiğiniz bir podcast var mı? Daha önce dinlediğiniz bir yayın ya da önereceğiniz herhangi bir podcast? Yorumlar bölümünden konuşup tartışalım!

11 yorum:

  1. Merhabalar.
    Podcasti, ben de sayfasını takip ettiğim Momentos - Sezer Özşen'in bloğunda tanıdım. Aslında güzel bir sesli blog uygulaması. Radyo dinlemeyi çok seven biriyim. Ancak, kafama göre bir radyo yayını bulamadığım için, poscast tam bana göre. Çünkü, yayını seçerek dinleme imkanınız oluyor.
    Bu güzel ve yararlı podcast paylaşımınızdan dolayı emeğinize ve gönlünüze sağlıklar diler, teşekkür ederim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel yorumunuz için asıl ben teşekkür ederim. Momentos'un Blog dünyasını Podcast gibi güzel bir platforma taşıması bloggerlar açısından çok yararlı oldu. Kaçırmadan da takip etmeye çalışıyorum. 😇

      Sil
  2. Bu bilgiler için sağol, iyi günler

    YanıtlaSil
  3. Karanlık Sular ve Dilimin Ucunda Kelimeler' i sayende tanıdım. Çok teşekkür ederim bu tanıtım için. <3
    Güzellikler diliyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek ben teşekkür ederim yorumun ve podcast yayının için. 😇

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Ne demek ben teşekkür ederim yorumun için. 👍

      Sil
  5. Paylaşımınız için teşekkürler. İnceleyeceğim:) Momentosun blog dünyasında bu hafta programını ben de bir kaç gün önce fark etmiştim, şimdi de burada karşıma çıktı:) Ben de yeni bir blogerım. Blogumda deneme yazıları ve öykülerimi paylaşıyorum. Ziyaret etmek isterseniz bloguma beklerim:)

    YanıtlaSil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.