30 Ocak 2023 Pazartesi

Uykusuz Son Sayısıyla Okurlarına Veda Etti!

Sevilen mizah dergisi Uykusuz, 25 Ocak 2023 tarihinde son sayısını okurlarıyla paylaştı. Yayın hayatına 5 Eylül 2007 tarihinde başlayan mizah dergisi Uykusuz'un ani kararı sevenlerini üzdü.

Aylık olarak dijital medyada mi yoksa farklı bir mecradan sayılarını yayımlanmaya mı devam edeceği henüz belirli değil. Bu belirsizlik karşısında 2007 yılından beri herkesin elinde olan derginin son sayısını okumak gerçekten çok üzücü bir durum. 15 yıl boyunca yayınlarına ara vermeden devam eden Uykusuz, finansal sıkıntılar sebebiyle yayın hayatını sonlandırıyor. Gerçekten çok üzücü bir durum.

Dergi kapağına, Yiğit Özgür'ün akıllara kazınan çizgili pijamalı ve atletli adamın olduğu karikatürle "Hoşçakalın" notunu düştü. Ayrıca derginin veda haberi sosyal medyada gündem olurken, Uykusuz'u sevenler büyük bir üzüntüyle karşılaştılar.

25 Ocak 2023 günü yayınlanan 801. sayısı ile veda eden derginin resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada: "Son sayımız yarın bayilerde. Kurulduğu günden bugüne dergimize emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza ve okuyucularımıza teşekkür ederiz. Hoşça kalın."

Bir Başka Zaman, Bir Başka Şekilde...

Yiğit Özgür, dergi içeride de veda yazısı olarak şöyle dedi: "Haftalık Uykusuz Dergisi'nin 2007 Eylül ayında başlayan yayın hayatı son buluyor. Dergiyi başka bir mecrada yayımlamak veya aylık olarak devam etmek için çalışıyoruz fakat sonuç şimdilik belirsiz. Az veya çok fark etmez, emek vermiş olan herkese çok teşekkür ederiz. Bu bir ekip işi olduğu için birimiz yorulduğunda diğerleri destek verdi ve bu sayede dergimiz 15 yıl boyunca hayatına devam edebildi. Açıkçası bu kadar uzun soluklu bir dergi olacağını tahmin etmemiştik. Uykusuz Dergisi'nin son mizah dergisi olmaması dileğiyle; bir başka zaman, bir başka şekilde yeniden buluşmak üzere..."  

Üzgün Değil Kızgınım!

Derginin eski çizerlerinden olan ve Otisabi karakterinin yaratıcısı Yılmaz Aslantürk ise yaptığı Twitter paylaşımında dergiyi eleştirdi.

Dergiden 2017 yılında ayrılan Aslantürk şunları söyledi: "Üzgün değil kızgınım! Çok kısa sürede Türkiye'nin en değerli markası yaptık. Birlikte yaptık. Sadece bir çizer için alan da vardı ama derginin sevilmesini/satmasını sağlayan çeşitlilikti. Dergiden ayrılanların arkasından berbat şeyler söylediler. Hatta ödedikleri telif kendilerine kalacağı için bile sevinenler oldu. Sonuçta çayın demini azaltarak satmaya çalışan çakal kahveci gibi davrandılar. Okur kendine yapılan saygısızlığı anladı ve bıraktı."

Dergi Okurlarına Veda...

Kapaklarında gündemi belirleyen siyasi, ekonomik ya da sosyal olayları karikatürize eden derginin vedası, her kesimden sosyal medya kullanıcısını üzdü. Aralarında ünlü isimlerin de olduğu pek çok Twitter kullanıcısı, yaptıkları paylaşımlarla Uykusuz'a veda etti.

Peki Uykusuz dergisinde hiç unutamadığınız kapak nedir? Uykusuz dergisinin kapanması hakkında neler düşünüyorsunuz? Son sayıyı okudunuz mu? Eğer okuduysanız neler hissettiniz? Yorumlarda buluşalım!

6 yorum:

  1. arka yüzünde neler oldu bilinmez ama gerçekten de zirvedeydiler diye biliyorum ve eğer zirvedeki bir yayın maddi sıkıntılar çekiyorsa zor anlamak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. 2007 yılından beri devam eden bir dergi. Gerçekten üzücü. 😥

      Sil
  2. Aaa üzdü bu, hiç duymamıştım oysa ben..

    YanıtlaSil
  3. aaa uykusuz da penguen de çok severim ve otisabi yi de kitaplarını da alırım son sayıyı alayım madem tüh yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Şimdiden keyifli okumalar dilerim. 😇

      Sil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.