22 Şubat 2023 Çarşamba

Bir Pera Palas Polisiyesi: Agatha'nın Kayboluşu!

Agatha Christie'nin başrolde olduğu bir roman okumak ister miydiniz? Eğer cevabınız "Evet!" ise Kayahan Demir'in Pera Palas'ta Onbir Gece siz okurları bekliyor.

Yazar Kayahan Demir; Genç Timaş'tan çıkardığı Pera Palas'ta Gölge Oyunu, Evvel Zaman Koleksiyoncusu, Hafıza Koleksiyoncusu ve İstanbul Portresi adlı romanlarıyla tanınmaktadır. Yakın bir zamanda okurlarıyla paylaştığı Pera Palas'ta Onbir Gece, okurlardan tam not almaya devam ediyor.

Kitap, yazarın diğer kitaplarında da bulunan anakarakter Dedektif Milas ve yardımcısı Engin de yer alıyor. Serinin beşinci kitabı olan Pera Palas’ta On Bir Gece, "geçmiş ve anılar çerçevesinde sürükleyici bir polisiye kurgusu" olarak tanımlanıyor.

Pera Palas'ta Onbir Gece'nin Konusu

En büyük cinayet, bir insanın mutluluğunu, hayallerini öldürmektir!

Ünlü polisiye yazarı, nam-ı diğer Polisiye Kraliçesi, Agatha Christie geçmişte on bir gün ortadan kaybolur. Arabası bir göl kenarında ağaçlara çarpmış bir şekilde bulunduğunda herkes onun öldüğünden emindir. Ancak ünlü yazar İstanbul’un en ünlü oteli Pera Palas'a geri döner ve tüm gerçekler şimdi ortaya çıkacaktır. 

Agatha Christie, bu efsanevi on bir günlük kayboluş hikâyesini konu alan biyografik polisiye filminin çekimleri için yeniden Pera Palas'ı ziyaret ediyor. Pera Palas'ta Bayan Christie kendini gerçek bir filmin içine düşmüş halde bulur. Film icabı öldürülmesi gereken karakterler, gerçek hayatta kurban olmaya başladığında Agatha Christie tanık olduğu bu cinayetleri nasıl kanıtlayacaktır? Peki ya gördüğü rüyalar ve hafızasındaki boşluklar ona ne anlatmak ister? 

Agatha Christie'nin peşindeki gizemli dedektif ve yardımcısı Pera Palas'taki karanlığı aydınlatabilecek mi?

Bir Pera Palas Polisiyesi!

Kitabın ana karakteri olan ünlü polisiye yazarı Agatha Christie; Pera Palas'ta yaşanan faili meçhul bir cinayeti çözmeye çalışan Dedektif Milas, ve Engin ile birlikte okurlara okuması keyifli diyaloglar sunuyor.

Serinin sevilen karakterleri Dedektif Milas ve yardımcısı Engin, Kayahan Demir okurları ile polisiye severleri bir araya getiriyor ve serinin beşinci kitabıyla kaldığı yerden devam ediyor! Pera Palas'ta Onbir Gece, geçmiş ve anılar çerçevesinde, sürükleyici bir polisiye kurgusu diyebiliriz.

Ayrıca kitabı temin etmeden önce Genç Timaş'ın web sayfasından 15 sayfalık tadımlık bir ön okuma da yapabilirsiniz. Şimdiden keyifli okumalar dileriz.

Peki Pera Palas'ta Onbir Gece kitabını okumuş muydunuz? Eğer okuduysanız kitap hakkındaki düşünceleriniz neler? 411 sayısını özel kılan şey nedir? Yorumlarda buluşalım!

19 yorum:

  1. İlgi çekici görünüyor, kitap gerilimli ve sürükleyici ise okumak isterim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederiz. Açıkçası hem seriye hem de okurların yorumlarına bakılacak olursa çok sürükleyici bir roman bizleri bekliyor diyebiliriz. 😇

      Sil
  2. Bayıldım buna.Hemen listeye ekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman şimdiden keyifli okumalar dileriz. ✨

      Sil
  3. İlginç bir konu. Polisiye türünü eşim daha çok sever. Ahmet Ümit'e bir rakip çıkmış gibi. Yazarı tanımıyordum. Anladığım kadarıyla Kayahan Demir'e bir şans vermek gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Olabilir, neden olmasın? 🤔😇🤩 Kesinlikle şans verilmeli.

      Sil
  4. Pera Palas adı ilgi çekiyor ve hemen akla Agatha Christie' yi getiriyor. Tanımadığım bir yazar, fırsat bulduğumda incelemek isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Pera Palas = Agatha Christie demek, katılıyoruz. 😅

      Sil
  5. yeni yazar, harika, umarım listelerimin bir yerinde kalmaz ve okuma şansı bulurum. sağlıkla kalalım ve kitaplarla tabii...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz ve güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederiz. Kesinlikle şans verilmeli. Diğer kitaplarını da incelemenizi öneririz. Şimdiden keyifli okumalar dileriz.🤩

      Sil
  6. Pera Palas'ı duyunca ilgimi çekti hemen. Yazarı bilmiyordum, hemen deftere not aldım kitabı:) Sürükleyici bir kitaba benziyor, fazlasıyla merak ettim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Hem sürükleyici hem de gizemli diyebiliriz. Yazarın diğer kitaplarına da göz atmanı öneririm. Şimdiden keyifli okumalar diliyorum. 🤩

      Sil
  7. Yazarı duydum gibi geliyor ama emin olamadım. Polisiye sevdiğim bir tür. Göz atayım, teşekkürler haberdar ettiğiniz için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek, asıl biz teşekkür ederiz yorumunuz için. Şimdiden keyifli okumalar dileriz. 😅😇

      Sil
  8. Konusu sahiden enteresanmış, sürükleyici bir kitaba benziyor. Ön okumaya bakayım en iyisi ben :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederiz. Keyifli okumalar dileriz. 😇

      Sil
  9. oooo pera ve polisiye saol yaa kaçırmam, ne güzel kitaplar keşfediyon seeen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederiz. Keyifli okumalar dileriz. 😇

      Sil
  10. Agatha Christie en sevdiğim polisiye cinayet yazarı. Hatta bu tarzı bana onun kitapları sevdirdi diyebilirim ☺️

    YanıtlaSil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.