15 Şubat 2023 Çarşamba

Yarrow Townsend'den Yaprakların Haritası

Bitkilerin dilini biliyor musunuz? Ya da hiç bir bitkiyle iletişim kurmak ister miydiniz? Eğer cevabınız "Evet!" ise sizlere muhteşem bir romandan bahsetmek istiyoruz: Yaprakların Haritası! 23 Ocak'ta raflara giren Yaprakların Haritası sevgili okurlarını bekliyor.

Yazar Yarrow Townsend, çocukluğunun çoğunu ormanda kitap karakterleri gibi davranarak geçirmiştir. 2009 yılında İngiliz ve Fransız Edebiyatı okumak için Oxford'a gitmiştir. Üniversiteden sonra, özellikle çocukları hikaye yazmak için İngilizce öğretmeni olmuştur.

Ayrıca siz sevgili okurlara iletmemiz gereken konu, eğer bahsettiğimiz Yaprakların Haritası romanını temin etmeden önce Genç Timaş'ın web sayfasında yer alan bölümde 16 sayfalık tadımlık ön okuma da yapabilirsiniz. Bizden söylemesi...

Yaprakların Haritası Bize Ne Anlatıyor?

Yıllar önce Orla'nın annesinin ölümüne sebep olan salgın hastalık kasabada tekrar görülmeye başlanır.Yönetici olan Atlas hastalığın yabani bitkiler ve hayvanlar aracılığıyla bulaştığı yalanını uydurur ve insanlardan bahçelerindeki tüm bitkilerden kurtulmalarını ister. 

Orla bahçesinden ve çok sevdiği atı Captain'den ayrı kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalınca hastalığın gerçek sebebini ve ilacını bulmak üzere bir zamanlar annesiyle birlikte yaşadıkları Inkenbrook'a gitmek üzere yola düşer. Bu yolculukta farklı sebeplerle de olsa Idris ve Ariana da Orla'nın yanındadır. Üç arkadaşı tehlikelerle dolu bir yolculuk ve çözülmesi gereken birtakım sırlar beklemektedir.

Vahşi ve Büyüleyici Bir Serüven Bizleri Bekliyor!

Yaprakların Haritası'nın başkahramanı olan Orla, bitkilerin dilini gerçekten anlıyor. Bitkilerin söylediklerini dinlerse çok tehlikeli bir zehrin kaynağını öğrenebilecek, büyük bir maceraya atılabilecek ve hem kendini hem de dünyayı iyileştirecek tedaviyi bulabilecek.

Heyecan dolu, olağanüstü bir macerayı anlatan bu roman; aynı zamanda, doğanın ve doğayı korumanın öneminden de bahsediyor. Yarrow Townsend tutku dolu yepyeni bir yazar ve zeki, eğlenceli, heyecan verici bir yetenek! Yazarın gelecek olan kitaplarını okurlar dört gözle bekliyor. Kim bilir, belki Yaprakların Haritası bir seriye dönüşebilir.

Genç okuyuculara ekolojinin büyüsünü tanıtan ve onları adaletsizlikle savaşmaları ve zarar görmüş dünyamızı iyileştirmeleri için güçlendiren zamanımız için büyüleyici bir hikaye. Güzel bir şekilde yazılmış ve eşsiz karakterler ve manzaralarla dolu bu kitap, her yaştan okuyucu tarafından çok sevilecek. (Yazar: Tiffany Francis-Baker)


Orla ve arkadaşları doğal dünyaya yayılan bir hastalığa çare ararken, buranın karaya ne kadar yakın oluşuna, parmaklarının yapraklar, tohum kabukları ve girdaplı nehir suyunda gezinmesine bayıldım. Vahşi ve büyüleyici bir ilk eser. (Yazar: Nicola Penfold)


Peki Yaprakların Haritası'nı okumayı düşünüyor musunuz? Kitap hakkındaki ilk düşünceleriniz nelerdir? Kitabın ön okumasını incelediniz mi? Yorumlarda buluşalım!

10 yorum:

  1. Kitabı hiç duymamıştım, konusu çok güzelmiş. Doğa konulu bu tarz romanlar pek yok, not alayım, teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek biz teşekkür ederiz yorumunuz için. 😇

      Sil
  2. ent diyarına bir yolculuğa kim hayır diyebilir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederiz. Kimse... 😅

      Sil
  3. Sevdiğim bir tarz baya merak ettim şimdi :)

    YanıtlaSil
  4. Bu tarzda farklı kitapları çok seviyorum:) Yine duymadığım ve sayende haberim olan bir kitap:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Şimdiden keyifli okumalar dilerim. 😅

      Sil
  5. aaa bitkiler mi yapraklar mı bu tür kitapları hep okurum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Şimdiden keyifli okumalar dilerim. 😅

      Sil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.