5 Haziran 2023 Pazartesi

Maviye Yolculuk: Kayıp Balina

Son Ayı romanının ödüllü yazarı Hannah Gold'un büyüleyici kaleminden yepyeni bir maceraya hazır olun! Çünkü maviye doğru uzun bir yolculuğa çıkıyoruz. 

Hannah Gold'un ikinci romanı Kayıp Balina siz okurseverleri bekliyor. Yazarın ilk kitabı Son Ayı, tüm dünyada çok sevilen bir roman olmuştu. Hatta kitabın yayınlanışının üzerinden bir yıldan fazla zaman geçse bile hâlâ satış listelerinde kendine yer bulmakta. 

Romanlarının hem konusu hem de kapak tasarımları okuyucular tarafından büyük bir ilgiyle karşılanmaya devam ediyor. Hannah Gold'un ilk romanı olan Son Ayı ve ikinci romanı olan Kayıp Balina doğa ve hayvan sevgisini gerçekçi ve hissedilebilir bir dille anlatılıyor.

Bir balina ile iletişim kurabilmek nasıl hissettirirdi? Son Ayı romanı ile The Times, Sunday Times ve Daily Mail başta olmak üzere birçok yerde adından övgü ile bahsettiren Hannah Gold'un ikinci romanı Kayıp Balina, macera dolu bir okuma deneyimi sunuyor. 

Kayıp Balina'nın konusu ise şöyle özetleyebiliriz: On bir yaşındaki Rio, anneannesiyle yaşaması için California'ya gönderilir. Günlerini yalnız ve amaçsız bir hâlde geçirirken onu mutlu eden tek şey, yeni arkadaşı Marina ile birlikte çıktığı balina izleme turları olur. Rio, sıradan bir tur gününde, annesinin favori balinası olan Beyaz Gaga ile karşılaşır. Daha sonra Beyaz Gaga'nın izini kaybeden Rio, onu yeniden bulmak için boyundan büyük maceralara atılacaktır.

Onu gören yalnızca Rio oldu. Pruvanın ucundan yaklaşık üç metre uzakta, suyun altında saklanıyordu. Rio, tüm vücudunun donup kaldığını hissetti. Sanki onu balinaya bağlayan görünmez bir akım kendisini hareketsiz kılmış ve Rio, bir şekilde ona uzanıp onunla bağlantı kurabilecekmiş gibi. Gözlerinin önündeki balina son derece tanıdıktı. Beyaz Gaga!

Haziran ayı da gelmişken bu güzel iki romana vakit ayırmanızı tavsiye ederiz. Eğer aramızda okuyanlar varsa aşağıdaki yorumlar bölümünden kitap ile ilgili görüşlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Ayrıca Hannah Gold'un ilk romanı olan Son Ayı'yı merak edenler için "buraya" linki bırakıyoruz. Linke tıklayarak roman ile ilgili detaylı bilgilere sahip olabilirsiniz.

Doğa temalarını içinde barındıran, iyi işlenmiş, unutulmaz bir macera! (The Bookseller, Editör’ün Seçimi)


İnsanlar genellikle dünyadaki en kudretli varlıklar olduklarını düşünürler. Çoğu zaman öyleyiz de. Ancak okyanus biz gelmeden çok önce buradaydı ve biz ayrıldıktan çok sonra da burada olacak. Bunu hatırlamak her zaman iyidir.


Bazen doğru olanı yapmak için farklılıklarını bir kenara bırakman gerekir.


Ve o konuştuğunda insan, sanki dünyanın dönmeyi bırakıp onu dinlemesi gerektiğini hissediyordu.


Peki sizler Kayıp Balina'yı okudunuz mu? Eğer okuduysanız düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar bölümünden bizlerle paylaşmayı unutmayın!

3 yorum:

  1. Okumak isterim elbette. Emeğine sağlık 😊🤚

    YanıtlaSil
  2. pek hoş bişeye benziyor saool :)

    YanıtlaSil
  3. Geçen hafta kitapçıda gezerken epey inceledim kitabı:))) Son Ayı ve Kayıp Balina alınacaklar listemde:))) Konuları çok hoşuma gitti:)))

    YanıtlaSil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.