19 Haziran 2023 Pazartesi

Okyanusun ve Zamanın Ötesi: Sadece Rüzgar Bilir

Büyüleyici yolculukların yaratıcısı Amy Harmon, Sadece Rüzgar Bilir'de okyanusların ve zamanın ötesine uzanan masalsı bir aşk hikâyesini anlatıyor.

Yabancı Yayınlarından 2021 yılında okurseverlerle buluşan Amy Harmon'un sevilen romanı Sadece Rüzgar Bilir'i sizlerle incelemek istedik. Hazır yaz gelmişken içimizi ısıtacak, okyanuslara uzanacak bir aşk hikayesi güzel olmaz mı? Cevabınız "Evet!" ise sıkı tutunun, okyanusları aşmaya gidiyoruz!

Öncelikle Sadece Rüzgar Bilir, TersyüzGözlerindeki CanavarGeçmişin İzinden gibi pek çok romanı dilimize çeviren Arzu Altınanıt'a da Konumuz Kitap ekibi olarak teşekkür ediyoruz. Biliyorsunuz ki her ne kadar romanı yazan yazar olsa da "ikinci yazar" olarak adlandırdığımız çevirmenlerin de romanlara katkısı yadsınamaz.

Okyanusun ve Zamanın Ötesi

Romanın başkahramanı Anne Gallagher, yıllarca İrlanda'ya dair hikâyeler dinlemiş ancak o masalsı ülkeye adımını bile atmamıştı. Büyükbabasının ölmeden hemen önce ona aile tarihi hakkında anlattıkları, artık köklerine kavuşma zamanının yaklaştığına işaretti. Fakat asıl çağrı başka bir yüzyıldan gelmekteydi.

1921 yılında savaşın eşiğindeki İrlanda, neler yaşanacağını çok iyi bilen biri için bile tekin bir yer sayılmazdı. Kendini birden hem çok tanıdık hem de bir o kadar yabancı insanlar arasında bulan Anne Gallagher, içine düştüğü zamanda yolunu bulmak zorundaydı. Çünkü bu düğümü çözebilecek tek kişi, henüz yaşamamış olandı.

Sadece Rüzgar Bilir hem İrlanda'nın bağımsızlaşma sürecini anlatan tarihi bir belgesel niteliğinde hem de kahramanların yaşamlarıyla birlikte zamanda yolculuk yapacağınız bir serüven.

Bırakalım da Hikâye Kendini Anlatsın!

Goodreads Choice Award ödüllerinde 2019 Yılının En İyi Tarihsel Kurgu Ödülü'nü kazanan Amy Harmon'un Sadece Rüzgar Bilir romanı o günden bugüne kadar okurseverlerin listelerinde yer almaya devam ediyor.

Amazon, Wall Street Journal ve Washington Post çoksatanı Sadece Rüzgar Bilir; siz okurseverleri bekliyor.

Büyüleyici ve uzun süre kalbinizden çıkmayacak bir roman. (Rhys Bowen)


Outlander hayranları bu kitabı asla kaçırmamalı. (Olivia Hawker)


Okyanusların ve zamanın ötesine uzanan masalsı bir aşk, tarihin etkileyici bir döneminde hayat buluyor. Amy Harmon'ın anlatımı o kadar güçlü ki bitirene kadar elinizden bırakamayacaksınız. (Helen Bryan)


Amy Harmon, usta kalemi sayesinde okurlarını büyüleyici bir yolculuğa çıkarıyor. 1921 yılında bağımsızlık mücadelesi veren İrlanda’nın hikâyesine destansı bir aşk sızıyor. (Tracey Gravis Graves)


Peki sizler Sadece Rüzgar Bilir'i okudunuz mu? Eğer okuduysanız romana dair düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar bölümünden bizlerle paylaşmayı unutmayın!

5 yorum:

  1. Kitaplığımda okunmayı bekliyor, merak ediyorum ben de:))) Araya devamlı farklı kitaplar aldığım için bazı kitaplara sıra gelmiyor hiç:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için öncelikle çok teşekkür ederiz. Kesinlikle, araya farklı kitaplar gelince diğerlerine sıra gelmiyor. 😂

      Sil
  2. okumadım ama irlanda madem okurum :)

    YanıtlaSil
  3. Amy Harmon hiç okumadım belki de bir şans vermeliyim...

    YanıtlaSil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.