28 Ağustos 2023 Pazartesi

Mermedusa: Tuhaf Deniz Kasabası Efsaneleri'nin Büyüleyici Sonu

Evet, yanlış okumadınız. Sevilen seri artık bitiyor, macera noktalanıyor. Tuhaf Deniz Kasabası Efsaneleri'nin 5. ve son kitabı Mermedusa ile beraber sonlanıyor.

Yazar Thomas Taylor, 7 Eylül 2023 tarihinde yayıncı Walker Books tarafından Mermedusa okurlarıyla buluşacak. Serinin merakla beklenen beşinci kitabı Eylül ayında çıkmasıyla beraber ülkemize yazarın tahminiyle Ekim ayı gibi çıkış yapacağı bilinmekte. Net bir tarih belirtilmese de çok kısa zamanda Mermedusa raflarımızdaki yerini alacak gibi görünüyor.

Geçtiğimiz aylarda yazar Thomas Taylor, bildiğiniz gibi ülkemize gelmişti ve okurlarıyla buluşmuştu. Ayrıca serinin dördüncü kitabı olan Festergrimm de o zamanda raflardaki yerini almıştı. Thomas Taylor'ın Türkiye ziyaretini ve notlarını buradan kolayca ulaşabilirsiniz.

Mermedusa'nın Konusu Nedir?

Yabancı kaynaklardan yaptığımız çeviriler sizlerle:

Herbie ve Violet'in beşinci sürükleyici macerası, uluslararası çok satan Eerie-on-Sea serisini kalp durduran bir zirveye taşıyor.

Bir kez daha kış ortasıdır ve paranormal bir podcast'in sunucuları efsanevi semenderin görülmesi için Eerie-on-Sea'ye akın etmiştir. Grand Nautilus Hotel'in Kayıp ve Kurucusu Herbert Lemon kendini huzursuz hissetmektedir - üstelik sadece ziyaretçiler yüzünden değil. Rahatsız edici rüyalar ve kasabada yankılanan baş döndürücü "Ürkütücü Uğultu" onu rahatsız etmektedir.

Korkunç derecede yanlış giden bir şeyler vardır ve bu Eerie'nin özünden geliyor gibi görünmektedir. Herbie ve arkadaşı Violet Parma cevap aramak için kasabanın derinliklerine inerken tüm cesaretlerine ihtiyaç duyacaklardır. Belki de burada, nihayet, onlar - ve malamander de - Mermedusa'nın En Derin Sırrını keşfedeceklerdir.

Şimdiden bir hatamız olduysa affola dostlar. :)

Tuhaf Deniz Kasabası Efsaneleri Serisi Kaç Kitaptan Oluşuyor?

Birinci Kitap: Malamander
İkinci Kitap: Gargantis
Üçüncü Kitap: Shadowghast Karakasvet
Dördüncü Kitap: Festergrimm
Beşinci Kitap: Mermedusa

Malamander

Malamander'in konusu şöyle: Tuhaf Deniz Kasabası'na kışları kimse uğramaz. Özellikle karanlık çöktüğünde, korkunç sis Canavarağzı Kayalıklarını ve Leviathan gemisini yuttuğunda... Bazıları bu sisin içinde korkunç Malamander'in ayak izini gördüğüne yemin edebilir!

Herbert Limon, Büyük Nautilus Oteli'nin kayıp eşya sorumlusu, kaybolan eşyaların sahiplerini bulmanın ne kadar zor olduğunun farkında. Özellikle, kaybolan şey bir kız çocuğunun ailesi ise... Kimse on iki sene önce Parma Voilet'in ailesine ne olduğunu bilmez. Violet, ailesini bulmak için Herbert'ten yardım istediğinde olayın ucunun efsanevi Malamander'e uzandığını keşfederler. Tuhaf Deniz Kasabası her daim esrarengiz bir yer olmuştu. Fakat şimdi sis kıyıya çöküyor ve işler çok daha ürkütücü bir hâle geliyor.

Gargantis

Gargantis'in konusu ise şöyle: İki maceraperestin, suların hiç durulmadığı Tuhaf Deniz Kasabası’nda başlayan, denizin soğuk ve karanlık derinliklerinden geçen olağanüstü macerası devam ediyor!

Tuhaf Deniz Kasabası’nın üzerinde patlamaya hazır fırtına bulutları dolaşıyor. Balıkçıların söylediğine göre buna sebep olan şey efsanevi bir canavar. Ve bilirsiniz ki efsanelerin, yeniden hayat bulmak gibi bir alışkanlığı var.

Biri, bu ürkütücü sahil kasabasının altındaki sulu mağaralarda uyuyan antik Gargantis’i uyandırıyor. Görünüşe göre Gargantis bir şeyin peşinde: Su altı sığınağından çalınan bir hazine. Belki de bu hazine Büyük Nautilus Oteli’nin Kayıp Eşya Sorumlusu Herbert Limon'un gözetimindedir. Cesur Violet ve sadık dostu Herbert, Gargantis'in ne istediğini ve hazinesini kimin çaldığını bulmak için elinden geleni yapacak. Fakat gizemli karakterlerle dolu bir kasabada suçlu, yoldan geçen herhangi biri olabilir!

Shadowghast - Karakasvet

Tuhaf Deniz Kasabası’nda sular hiç durulmuyor. Kasaba halkını bu kez korkutan şey gölgelerinin peşine düşen acımasız bir canavar: Shadowghast, yani Karakasvet!

Diğer kasabalar bilindik festivallerle oyalanadursun, Tuhaf Deniz Kasabası eşi benzeri görülmemiş bir festivale hazırlanıyor. Kasvet Gecesi, Karakasvet’in şanına yaraşır şekilde kutlanmalı. Mumlar yanmalı, şovmenler iskelede benzersiz kukla gösterileri sunmalı. Yoksa... Karakasvet hak ettiği saygıyı görmezse kasaba halkının gölgeleri tehlikede demek!

Kasvet Gecesi için kasabaya gelen festival ekibinden biri, Herbie’nin geçmişinin gölgesini de yanında getirir. Kasaba halkının gölgeleri bir bir ortadan kaybolmaya başladığındaysa Herbie ve Violet için karanlık labirentlerden geçip tiyatro sahnesine çıkan bir maceranın kapıları aralanır. Geçmişi sırlarla dolu Tuhaf Deniz Kasabası’nda geçen bu macera, ödünüzü kopartacak!

Festergrimm

Nautilus Oteli'nin Kayıp Eşya Koruyucusu Herbie ve korkusuz arkadaşı Violet, şu ana dek Tuhaf Deniz Kasabası'nın pek çok sırrını ortaya çıkarmıştır: Dalgaların altında gizlenen, sahillere vuran ve kilitli kapıların ardında yatan sırlar...

Zeki ve acımasız düşmanları Sebastian Yılanbalık, kasabanın soğuk ve fırtınalı bir gününde ölümden dönmüşçesine ortaya çıkıp uzun süredir kapalı olan balmumu müzesini açma planlarını anlattığında, maceraperest ikili onun kötü niyetlerinden şüphelenir. Araştırmaları onları kasabanın sırlarla dolu efsanevi geçmişine götürdüğünde, haklı olduklarını anlarlar. Sebastian Yılanbalık, anahtarının Herbie'de olduğunu inandığı bu sırrı ortaya çıkarmak için her şeyi göze almıştır. 

Ölümden dönen ezeli baş düşman... Ürkütücü efsaneler... Hareket eden balmumu heykelleri ve kasabayı kasıp kavuran devasa bir robot... Devamı için yeterince cesaretli misin?

Kitapların detaylı analizleri de çok yakında Konumuz Kitap'ta yer alacak. Ayrıca kitap setlerinin içinde Tuhaflık Postası'nın sayılarını da okuyabilirsiniz. Açıkçası kitaba dair böyle çok güzel materyallerin eklenmesi seriye karşı daha fazla ilgi topladığını söyleyebiliriz. Belki Mermedusa için bambaşka güzel şeyler yapabilirler. Zaman her şeyi gösterecek diyelim.

Mermedusa için Kimler Ne Demiş?

Yabancı kaynaklardan topladığımız Mermedusa hakkında yazılmış yazıları sizler için derledik. Kitap genel olarak çok beğenilmiş diyebiliriz.

Yorumlarda gördüğünüz NetGalley, ilk olarak 2008 yılında başlatılan ve henüz piyasaya sürülmemiş kitapların dijital mutfak provalarının dağıtımını amaçlayan bir web sitesidir. Kısacası kitap çıkış yapmadan önce bir ön inceleme diyebiliriz. Gerekli bilgiler verilmişse yorumlara bir göz atalım!

Taylor'ın sihirli dokunuşu sizi imkansıza inandırıyor. (Catherine Doyle)


Eerie on Sea'yi ziyaret etmek, terliklerinizi giymek, kendinizi bir örtüye sarmak ve en sevdiğiniz okuma noktasına içinizi ısıtacak bir fincan kahve eşliğinde sarılmak gibidir. (Maja - NetGalley)


Bu, kayıptan bulunana kadar ailenin anlamını gerçekten derinlemesine inceleyen, yürekten gelen başka bir hikayeydi. Bu, hayran olduğum ve bu serinin bir araya gelmesini görmekten keyif aldığım bir başka nefis büyüleyici maceraydı. Bu seriyi her yaştan fantastik severlere şiddetle tavsiye ediyorum! Özellikle Talihsiz Serüvenler Dizisi veya Profesör Layton'ın Oyunlarından hoşlananlar! (NetGalley İncelemecisi)


Bundan tam anlamıyla keyif aldım: folklor, sihir, dostluk ve sırlar! Ne aşk değil?! Bu dizi bittiği için üzgünüm ama nasıl bir yolculuktu Allah'ım. Bu karakterler gerçekten harika ve her yıl Eerie-on-Sea'i yeniden ziyaret etmek bir zevkti! (NetGalley Eleştirmeni)


Bu kitap diğerleri kadar heyecan vericiydi - hatta daha fazla - genç okurların heyecan duyacağı bazı gerçekten korkutucu kısımlara sahip ve soruların çoğuna cevap veren en yaratıcı sonlarla biten bir kitap. Hayranların ilk günden beri aklındaki sorular. (NetGalley İncelemecisi)


Peki sizler Tuhaf Deniz Kasabası Efsaneleri serisinin son kitabı Mermedusa hakkında neler düşünüyorsunuz? Seriden en sevdiğiniz kitap hangisi ve neden? Yorumlarda buluşalım!

4 yorum:

  1. Aslında bu seriyi ilk çıktığı zamandan beri çok merak ediyorum, instagramdan takip ediyorum:) 5. kitapta serinin sona ereceğini biliyordum:) Kitapları almadım henüz, umarım bir gün alıp okuyabilirim:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederiz. Seriyi tamamlamayanlar olarak bu haber çok iyi geldi bizce. 😅😅

      Sil
  2. keyifli eğlenceli galiba aklımda olsun saol :)

    YanıtlaSil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.