3 Eylül 2023 Pazar

Stephen King'in Yeni Romanı: Holly

Stephen King'in ünlü karakterlerinden birisi olan Dedektif Holly Gibney, yeni bir maceraya atılıyor.

Sonbahar ne deseler açıkçası biz Stephen King'in ayı deriz. Çünkü birçok eserini özellikle de sonbaharın ilk aylarında okuyucularıyla duyurmasıyla ünlüdür.

Amerika'da Scribner Yayınevi tarafından yayımlanacak Holly'nin konusu, kapağı ve çıkış tarihi gibi önemli detaylar belli oldu. Stephen King'in yeni romanı Holly 5 Eylül 2023 tarihinde raflardaki yerini almış olacak.

Ünlü Stephen King karakteri olan Dedektif Holly Gibney; ilk olarak "Bill Hodges roman üçlemesi"nde (Bay Mercedes, Kim Bulduysa Onundur ve Son Nöbet) yer aldı, daha sonra "Yabancı"da önemli bir yardımcı karakter olarak, aynı adlı koleksiyonda yer alan "Kan Varsa" adlı kısa romanda ana karakter olarak yer almıştı.

Holly 5 Eylül 2023 Tarihinde Raflarda!

Evet, yanlış duymadınız. Tam tamına iki gün sonra Holly okuyucularıyla buluşacak. Türkiye için tam bir tarih belirtilmese de en kısa zamanda Türkçeye çevrileceği öngörülüyor. Eğer detaylar belli olursa sizlerle paylaşacağız.

Stephen King'in genel olarak romanları polisiye suç türünde olduğu için Holly de bu türün içerisinde yer alacak. Yani bizi çok heyecanlı olaylar beklemekte. Özellikle de King'in en ünlü karakterlerinden birisi olan Holly Gibney'le yeniden buluşmak heyecanlı olacak.

Holly'nin Konusu Nedir?

Holly'nin kısaca konusu şöyle: Finders Keepers dedektiflik bürosundan Holly Gibney'nin yeni macerası, kaybolan küçük bir kızın peşinde korkunç bir gerçeğe sürüklenen bir hikâye anlatılıyor.

King'in yeni romanında Holly tek başınadır ve hayal edilemeyecek derecede ahlaksız ve zekice gizlenmiş bir çift düşmanla karşı karşıyadır.

Penny Dahl, kayıp kızının yerini bulma konusunda yardım umuduyla Finders Keepers dedektiflik bürosunu aradığında Holly, davayı kabul etme konusunda isteksizdir. Ortağı Pete'te Kovid var. Onun (çok karmaşık) annesi yeni öldü. Ve Holly'nin izinli olması gerekiyor. Ancak Penny Dahl'ın çaresiz sesindeki bir şey Holly'nin onu geri çevirmesini imkansız hale getiriyor.

Bonnie Dahl'ın kaybolduğu yerden sadece birkaç blok ötede Profesör Rodney ve Emily Harris canlı yayında. Burjuva saygınlığının tablosu bunlar: Evli, birbirlerine bağlı seksen yaşındakiler ve ömür boyu yarı emekli akademisyenler. Ancak bakımlı, kitap dolu evlerinin bodrumunda Bonnie'nin ortadan kaybolmasıyla ilgili olabilecek kötü bir sır saklıyorlar. Ve onların neyin peşinde olduklarını keşfetmek neredeyse imkansız olacaktır: Onlar anlayışlıdırlar, sabırlıdırlar ve acımasızdırlar.

Stephen King'in bu tüyler ürpertici yeni başyapıtında Holly, şaşırtıcı derecede sapkın profesörlerden daha iyi düşünmek ve onları geride bırakmak için tüm müthiş yeteneklerini toplamalı.

Stephen King'in en ilgi çekici ve ustaca becerikli karakterlerinden biri olan Holly Gibney, bu heyecan verici romanda bir orta batı kasabasında birden fazla ortadan kaybolma olayının ardındaki korkunç gerçeği çözmek için geri dönüyor.

Holly Gibney'in gitmesine asla izin veremem. Bay Mercedes'te sıradan bir karakter olması gerekiyordu ve bir nevi kitabı çaldı ve kalbimi çaldı. (STEPHEN KING)


Stephen King'in Asla Vazgeçemediği Karakteri: Holly Gibney

Stephen King'in Holly'si, sevilen King karakteri Holly Gibney'nin muzaffer dönüşünü simgeliyor. Okuyucular, Holly'nin Bay Mercedes'teki utangaç (ama aynı zamanda cesur ve ahlaklı) bir münzeviden Bill Hodges'ın  Finders Keepers'taki ortağına, Yabancı'da  tam teşekküllü, akıllı ve zaman zaman sert bir özel dedektife doğru kademeli dönüşümüne tanık oldu. Bakalım bu romanda Holly nasıl bulacağız?

Orijinal adıyla The Outsider, ülkemizde ise Yabancı olarak yayımlanan HBO dizisinde Holly Gibney'i Cynthia Erivo tarafından canlandırılmıştı.

Stephen King karakteri Holly Gibney hakkında şunları da ekliyor: "Holly Gibney'in gitmesine asla izin veremem. Bay Mercedes'te sıradan bir karakter olması gerekiyordu ve bir nevi kitabı çaldı ve kalbimi çaldı."

Stephen King'in yeni romanı Holly, 5 Eylül 2023 tarihinde raflardaki yerini alacak. Roman 464 sayfa olarak hem ciltli hem de karton kapakla okuyucularıyla buluşmayı bekliyor.

Peki siz Stephen King'in yeni romanı Holly hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce Türkiye'de ne zaman yayınlanır? En sevdiğiniz King romanı nedir ve niçin? Yorumlarda buluşalım!

4 yorum:

  1. Yeni romanının çıktığını şimdi senden öğrendim:) Yazarı henüz okumadım, merak ediyorum kitaplarını:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, hepimiz merak ediyoruz Stephen King'in yeni romanını. 🤩🤩🤩

      Sil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.