14 Ekim 2023 Cumartesi

Anime ve Manga Sevenlere | Asi Gökler

Anime ve manga severler için yepyeni fantastik bir serinin çıkış romanıyla sizlerleyiz!

İlk baskısını Genç Timaş yaptı. Fantastik bir seri olarak paylaşılan Asi Gökler, anime ve manga sevenlerin kaçırmaması gereken bir roman.

Detaylara geçmeden önce aramızda manga ve anime sevenler varsa aşağıdaki yorumlar bölümünden en sevdiğiniz manga veya anime serisini bizlerle paylaşabilirsiniz. Ayrıca özellikle tanıtılmasını istediğiniz bir anime veya manga varsa yorumlarda ayrıca belirtebilirsiniz. Çünkü bir sonraki yazımızda anime sevenlere kitap önerilerinde bulunacağız. Anime ve mangaya yeni başlayacak arkadaşlarımıza da böylelikle yardımcı olabiliriz. O zaman öneriler yorumlarda yer almışsa haberin detaylarına geçebiliriz!

Ann Sei Lin Kimdir?

Ann Sei Lin, fantastik olan her şeye aşık bir yazar ve kütüphanecidir. Her ne kadar Londra artık onun evi olsa da, birkaç yılını Japonya'nın Chiba kentinde yaşayıp çalışarak geçirdi. Yazmadığı zamanlarda genellikle ders çalışıyor, oyun oynuyor ya da o origami tavşanını yüzüncü kez yapmaya çalışıyor.

İlk üçlemesinin ilk kitabı olan Rebel Skies (Asi Gökler), Meiji dönemine dayanan, origami büyüsü, güçlü shikigami ve gökyüzü şehirleriyle dolu, Ghibli tarzı bir Asya Fantazi kitabıdır. Seri şu anlık yurt dışında iki kitaptır. Üçüncü kitap da çok yakın bir zamanda çıkması planlanıyor.

Walker Books tarafından Mart 2022'de yayınlanmıştır. The North Literary Agency'de Lina Langlee tarafından da temsil edilmektedir.

Mikoşima İmparatorluğu Serisi Kaç Kitaptan Oluşuyor?

Serinin ilk kitabı ülkemizde yavaş yavaş çıkmaya başladı. Fakat serinin diğer kitapları hakkında bir bilgi mevcut değil şimdilik.

Mikoşima İmparatorluğu Serisi
Birinci Kitap: Asi Gökler
İkinci Kitap: Asi Ateş
Üçüncü Kitap: Çok Yakında!

Yazar Ann Sei Lin verdiği bir röportajda serinin üçüncü kitabı hakkında şunları söyledi:

"Üçüncü Kitap serinin sonuncusu ve sonrasında maalesef veda etmek zorundayım. Yine de bir gün geri gelmeyi çok isterim. Eminim bu evrende hâlâ anlatılacak pek çok hikaye ve içine dalınacak pek çok karakter vardır. Sinemaya gelince, dudaklarım mühürlendi!"

Ayrıca yazar şunları da ekledi:

"Asi Gökler'i ilk yazmaya başladığımda, üç kitabın da olaylarını planlamıştım. Yazma sürecinde bazı şeyler değişti ama yine de nereye gideceğimi önceden bilmek isterim. Ben her zaman bir komplocu oldum; Önümde bir çerçeve olmadığı sürece yazamam."

Asi Gökler'in Konusu Nedir?

Asi Gökler konusu şöyle: Mikoşima İmparatorluğu çalkalanıyor! Yer şehirleri ve gök şehirleri arasındaki mücadele, başına buyruk kâğıt canavarların saldırıya geçmesiyle daha da ilginç bir hâl aldı. 

Kurara'nın bildiği tek evi yerle bir olunca, kaçarken yaralanan en yakın arkadaşı Haru'yu kurtarmak için bir savaş gemisine atlayıp yeni bir maceraya yelken açmaktan başka bir şansı kalmadı. Hünerbaz Kurara'nın kimsede olmayan yetenekleri bir lütuf olduğu kadar aynı zamanda başına bela da açabiliyor. 

Kurara bu savaşta hangi tarafı seçecek?

Asi Gökler'i Niçin Okumalısın?

Anime, manga ve çizgi romanlardan alışık olduğumuz dünyaların detaylı bir anlatımının yapıldığı, kitaplığımızda bu konuda benzeri olmayan bir üçlemenin ilk kitabı. Çok satan fantastik kitaplarda olduğu gibi yalnızca kendine özel nesnelere, olaylara ve durumlara sahip bir evrende geçen bir kitap.

Hikâye, en yakın arkadaşını yeniden hayata döndürmek için bir sürü zorlukla mücadele etmeyi göze alan bir kız çocuğuna dayanıyor. Gücü elinde tutan ve olayların merkezinde yer alan kadın karakterler barındıran bir kitap. Ana karakter Kurara, hikâye boyunca kendisini zora sokacak şeylerle karşılaşsa da bunlar onu yalnızca daha da güçlendiriyor.

Okuyucuyu şaşırtan ters köşelerin olduğu, entrika dolu olayların bitmediği hikâyesiyle sürükleyici bir anlatıma sahip. Ayrıca Japon kültüründen birçok öğe de içeriyor.

Peki siz Asi Gökler için heyecanlı mısınız? Yazar Ann Sei Lin'i daha önce tanıyor muydunuz? Seri hakkında düşünceleriniz neler? Yorumlarda buluşalım!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.