10 Aralık 2023 Pazar

Ardında Bıraktığın Kadın | Jojo Moyes

Herkese yeniden merhaba! Aralık ayında okuduğumuz ilk kitabı sizlerle paylaşıyoruz. Geçen hafta paylaştığımız Paris'te Balayı'nın devam ve final romanı olan Ardında Bıraktığın Kadın, Jojo Moyes'in sevilen romanlarından.

Jojo Moyes denildi mi akla ilk olarak Senden Önce Ben ve Senden Sonra Ben gelir. Ama buna ek olarak Paris'te Balayı ve devam kitabı Ardında Bıraktığın Kadın rahatlıkla eklenebilir. Sayfa sayısı olarak ilk kitaba nazaran kalın olan Ardında Bıraktığın Kadın, bizce serinin açık ara en iyi romanı.

Detaylara geçmeden önce aramızda bu seriyi okuyanlar varsa aşağıdaki yorumlar bölümünden bizlere düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. O zaman geçelim bu Aralık ayının ilk kitabına!

Ardında Bıraktığın Kadın Romanının Konusu

Ardında bıraktığın kadını hatırlıyor musun? Paris'te Balayı devam ediyor...

Genç ve güzel Sophie, savaşa giden ressam kocası Édouard'ın yokluğunda ailesini ne pahasına olursa olsun korumaya kararlıdır. Ancak işlettikleri otel bir Alman komutan ile askerlerine hizmet vermek zorunda bırakıldığında huzurlu evleri, korku ve gerilimin yuvası haline gelir. Ve tehlikeli Alman komutan, Sophie'nin büyüleyici tablosuna tutkuyla bakmaya başladığında artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı anlaşılır.

Neredeyse bir yüz yıl sonra Sophie'nin göz alıcı tablosu Liv Halston'ın evinde asılı durmaktadır. Ölen kocasının hediyesi olan bu tablo, Liv için tüm anılarını gömdüğü bir hazine gibidir. Ancak şans eseri tablonun karanlık geçmişi gün yüzüne çıktığında Liv'in hayatı bir kez daha alt üst olmanın eşiğine gelir.

Tatlı acı romanların ustası Jojo Moyes büyük aşk hikâyelerini en karanlık noktalarıyla ele alırken okuyucusuna alışılmış mutlu sonlardan çok daha fazlasını sunuyor. (Entertainment Weekly)

Ardında Bıraktığın Kadın... Ne pahasına olursa olsun sevdikleri için mücadele etmekten asla vazgeçmeyenlerin öyküsü.

Göz Alıcı Tablo, Derin Hikaye...

Romanları 46 dile çevrilen ve milyonlarca kişiye ulaşan Jojo Moyes, Birinci Dünya Savaşı'ndan günümüze uzanan unutulmaz bir aşkı ilmek ilmek dokuyor. Liv ve Sophie, ayrı yüzyıllardan bu iki kadın, bedeli ne olursa olsun sevdikleri için savaşacaklardır.

Ardında Bıraktığın Kadın romanına dair yorumlarımız ise şöyle: Serinin yukarıda da bahsettiğimiz gibi en iyi romanı. Serinin ilk kitabı dediğimiz gibi bir giriş romanı. O romanda bize kalırsa tek eksik kısa olmasıydı. Çünkü siz de eğer seriyi okursanız ikinci romanın ne kadar kalın olduğunu göreceksiniz. 

Ama konusu itibariyle çok dokunaklı bir hikaye anlatıyor Jojo Moyes. Özellikle de Moyes için klasikleşmiş olan farklı yüzyıllarda geçen hikayeleri anlatma konusunda çok başarılı. Roman boyunca Liv ve Sophie'nin maceralarına ortak oluyorsunuz. Ayrıca iki karakterin farklı yüzyıllarda geçen, bedeli ne olursa olsun sevdikleri için savaşan güçlü kadınları okuyorsunuz.

Şimdiden seriyi okuyacaklara keyifli okumalar dileriz. Yorumlarınızı da çok merak ediyoruz. Aşağıdaki yorumlar bölümünden eğer seriyi okuyanlar varsa düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Jojo Moyes Kimdir?

1969 Londra, İngiltere doğumlu olan Jojo Moyes yazarlık kariyerinde zirveye Senden Önce Ben romanı ile ulaştı. 

Yazarlık kariyerine 2002 yılında yayınladığı Sheltering Rain romanı ile başlayan ve o tarihten sonra bir çok esere imza atan ünlü yazar, Türk okuyucuları ile en çok satan romanı olan Senden Önce Ben ve Senden Sonra Ben ile buluşmuştur.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de büyük beğeni toplayan kitaptan sonra Jojo Moyes'in Sevgilimden Son Mektup romanı da Türkçeye çevrilmiştir.

Peki siz hangi Jojo Moyes romanını daha çok beğeniyorsunuz? Ardında Bıraktığın Kadın'ı okumuş muydunuz? Okuduysanız seri hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!

Bazen hayat, adım atarken önümüze çıkan engellerden ibaret olabiliyordu. Bazen de körü körüne bir şeyin peşine gitmekti.


Ardında bıraktığın kadın artık gülümsüyor...


Benim için hayatta kal. Ben senin için kalıyorum.


... ama dışarıda gördüklerimizi bir bilsen. Kimse kazanmıyor aslında. Böyle bir savaştan kimse kazançlı çıkmaz.


Korkusuzca yaşamanın ne demek olduğunu hatırlamıyorum.


Bu çılgınlıklar alemine sen benim çoban yıldızımsın.


Sana söz veriyorum, döndüğün zaman yine bu portredeki kız olacağım Édouard.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.