6 Aralık 2023 Çarşamba

Paris'te Balayı | Jojo Moyes

Herkese yeniden merhaba! Bugün çok güzel bir hikayeyi daha doğrusu serinin ilk kitabını sizlerle paylaşacağız. Jojo Moyes hayranları, bu seriyi kaçırmasın, bizden söylemesi!

Jojo Moyes denildi mi akla ilk olarak Senden Önce Ben ve Senden Sonra Ben gelir. Ama buna ek olarak Paris'te Balayı ve devam kitabı Ardında Bıraktığın Kadın rahatlıkla eklenebilir. 

Bugün serinin ilk kitabını sizlerle paylaşıyor olacağız. Serinin devam kitabı Ardında Bıraktığın Kadın'ı ise yakında sizlerle olacak. Öyleyse bu güzel seriyi gelin birlikte inceleyelim!

Paris'te Balayı Romanının Konusu

Jojo Moyes'in merakla beklenen kitabı Ardında Bıraktığın Kadınla tanışmak için küçük bir başlangıç kitabı diyebiliriz.

Âşıklar şehri Paris'te yeni evli iki çift... Genç ve güzel Liv, 2002 yılında zengin ve çekici bir mimar olan David ile evlenir. Rüya gibi bir balayı geçirme hayaliyle Paris'e gelseler de beklenmedik bir sorun evliliklerini daha ilk günden sorgulamalarına yol açar. Acaba aralarındaki büyük aşk onları bir arada tutmaya yetecek midir? 

1900'lerin başında ünlenen ressam Édouard Lefèvre, tabloları için kendisine modellik yapan Sophie'ye âşık olur. Bir kadına bağlanmayı daha önce asla aklından geçirmemiş olsa da Sophie'nin, hayatının kadını olduğuna inanıp ona evlenme teklif eder. Ancak genç Sophie kısa bir süre sonra evlilik hayatının beklediğinden çok daha farklı olduğunu, aşkı için büyük fedakârlıklarda bulunması gerektiğini anlar. 

Farklı yüzyıllarda yaşanan kadın erkek ilişkilerini, sevgiyi ve evliliği anlatan Paris'te Balayı, büyük aşkların ölümsüz olduğunu kanıtlıyor.

Hikaye Ardında Bıraktığın Kadın'la Devam Ediyor!

Evet, burası çok önemli. Paris'te Balayı'nı alırken maalesef yeterli açıklama olmadığı için seri bir kitap olduğu pek de anlaşılmıyor. Bundan dolayı da okurlar sadece ilk kitabı ya da ikinci kitabı alıyor ve hikaye tam olarak anlaşılmıyor. Şimdiden sizleri eğer seriyi okumak isterseniz bilgilendirmek istedik.

Serinin sıralaması da; ilk kitap Paris'te Balayı ikinci ve serinin son kitabı da Ardında Bıraktığın Kadın. Özellikle kitabı okumak isteyenler bu bilgiyi not almalarında fayda var.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi bu yazımızın ardından serinin final kitabı olan Ardında Bıraktığın Kadın'ı sizlerle birlikte inceleyeceğiz.

Tatlı acı romanların ustası Jojo Moyes büyük aşk hikâyelerini en karanlık noktalarıyla ele alırken okuyucusuna alışılmış mutlu sonlardan çok daha fazlasını sunuyor. (Entertainment Weekly)

Paris'te Balayı'na dair yorumlarımız ise şöyle: Kitap 144 sayfa olduğundan dolayı çok hızlı bir şekilde bitiyor. Açıkçası yazarın son anda karar verdiğini düşünüyoruz. Çünkü ikinci kitap absürt bir şekilde 512 sayfa. Serinin beğenilmesinin sebebi de kesinlikle ikinci kitap. Ayrıyeten Paris'te Balayı'nda bir giriş var ama karakterler tam anlamıyla anlatılmıyor. Ama serinin ikinci kitabı Ardında Bıraktığın Kadın'da karakterlerin dünyalarına daha yakından şahit oluyoruz. Bundan dolayı serinin ikinci kitabı ilk kitaba oranla daha başarılı diyebiliriz.

Her şeyi bir kenara bırakırsak yine de seri çok başarılı. Şimdiden okuyacaklara keyifli okumalar dileriz. Yorumlarınızı da çok merak ediyoruz. Aşağıdaki yorumlar bölümünden eğer seriyi okuyanlar varsa düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Jojo Moyes Kimdir?

1969 Londra, İngiltere doğumlu olan Jojo Moyes yazarlık kariyerinde zirveye Senden Önce Ben romanı ile ulaştı.

Yazarlık kariyerine 2002 yılında yayınladığı Sheltering Rain romanı ile başlayan ve o tarihten sonra bir çok esere imza atan ünlü yazar, Türk okuyucuları ile en çok satan romanı olan Senden Önce Ben ve Senden Sonra Ben ile buluşmuştur.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de büyük beğeni toplayan kitaptan sonra Jojo Moyes'in Sevgilimden Son Mektup romanı da Türkçeye çevrilmiştir.

Peki siz hangi Jojo Moyes romanını daha çok beğeniyorsunuz? Paris'te Balayı'nı okumuş muydunuz? Okuduysanız seri hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!

Resimlerinde, gözlerinde gördüğüm yansıma beni büyülemişti.


Ben seni tanıyana kadar mutluluğun anlamını bilmiyordum.


İyi günde ve kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta, yoksullukta ve bollukta, ölüm bizi ayırana kadar...


Sevdiğin işi yaparak para kazanabilmek dünyanın en büyük nimetlerinden biri bana göre.


Bazı tutkular gerçekten de karşı konulamayacak kadar büyüktü.


Onu öptüm ve öpücüğümün onu tüm kalbimle sevdiğimi, ondan önce hayatımın ne kadar tatsız ve renksiz olduğunu, onsuz  bir geleceğin ise karanlık ve korkunç olduğunu göstermesini diledim.



6 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederiz. Şimdiden keyifli okumalar dileriz.

      Sil
  2. Jojo Moyes'i severim ama bu yıl epeyce seri okudum biraz ara vereyim ☺️

    YanıtlaSil
  3. Jojo Moyes çok sevdiğim bir yazar😊 Özellikle Senden Önce Ben en sevdiğim kitap😊 Ardında Bıraktığın Kadın bende var ama okumadım henüz, iyi ki okumamışım😊 Seri olduğunu bilmiyordum, önce ilk kitabı alıp okuyayım😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için öncelikle çok teşekkür ederiz. Evet, Senden Önce Ben ve Senden Sonra Ben kitapları harikaydı. Bu seriyi de tavsiye ederiz. ✨

      Sil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.