15 Mart 2024 Cuma

Cesur Kızlara Yol Arkadaşları 1 | Aslıhan Dağıstanlı Aysev

Cesur kızlar! Bu eşsiz kitabı asla kaçırmak istemeyeceksiniz. Aslıhan Dağıstanlı Aysev'in Cesur Kızlara Yol Arkadaşları serisinin ilk kitabıyla karşınızdayız.

Bu güzel kitabı sizlerle paylaşmaktan öncelikle gurur duyuyoruz. Çünkü aramızda genç yaşta okurlarımız var ve bu kitabı sizlere önermekten mutluluk duyuyoruz. Kitabın içerisinde bulunan 30 cesur kadının hikayesi herkes için bir ilham kaynağı olacak. Okurken kimi zaman duygulanacak, kimi zaman da gurur duyacaksınız.

Kitabımıza geçmeden önce aramızda Cesur Kızlara Yol Arkadaşları 1 kitabını okuyanlar varsa aşağıdaki yorumlar bölümünden kitaba dair görüşlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızı merakla bekliyor olacağız.

Cesur Kızlara Yol Arkadaşları 1 Konusu

Aslıhan Dağıstanlı Aysev'in "Cesur Kızlara Yol Arkadaşları 1" kitabı, genç okuyucuları cesaretlendirmeyi ve kendi yeteneklerine inanmalarını sağlamayı amaçlamaktadır.

Kitap, 30 cesur kadın kahramanın hikayesini içerir; bu kadınlar cesurca yaşamış, alışılmadık yollardan gitmiş ve başarılar elde etmiştir. Okuyucuları, hayallerinin peşinden gitmeye, azimle çalışmaya ve kendi kahramanlık hikayelerini yazmaya teşvik eder. Aslıhan Dağıstanlı Aysev'in eseri, gençleri dirençli olmaya, kararlı olmaya ve başarıya giden yolda ilham almaya teşvik etmekte.

Bu kitapta 30 süper kadın kahraman var. Hepsi CESURCA yaşadı, kimsenin gitmediği yollardan gitti ve ilkleri başardı. ONLAR YAPABİLİRSE, SEN DE YAPABİLİRSİN! Eğer hayal eder, çok ister ve çalışırsan sen de bir gün kendi kahramanlık hikâyeni yazar, bu topraklardan çıkıp dünyayı değiştirirsin.

Yayımlandığı yıl çoksatan listelerindeki yerini uzun süre koruyan Cesur Kızlara Yol Arkadaşları 1, yenilenmiş baskısıyla ilham kaynağı olmaya devam ediyor.

Adile Naşit, Türkan Saylan, Sabiha Rıfat Güreyman ve Daha Fazlası...

30 kadın kahraman, Aslıhan Dağıstanlı Aysev'in "Cesur Kızlara Yol Arkadaşları" kitabında yer alan süper kadınların hikayelerini anlatmaktadır.

Bu cesur kadınlar, olağanüstü yaşamlar sürmüş, alışılmadık yollardan gitmiş ve büyük başarılar elde etmiştir. Kitap, genç okuyuculara, hayallerinin peşinden gitmeyi, azimle çalışmayı ve kendi kahramanlık hikayelerini yazmayı teşvik eder. Bu kadınlar, Türkiye'den çıkıp dünyada izlerini bırakmış, her biri kendi alanında örnek olmuş cesur ve başarılı isimlerdir.

Kitapta da başarılı ve özgüveni yüksek kadınlarımızı okuyoruz. Her birinin kıymeti bilinmeli, genç kızların hatta genç erkeklerin bile örnek alması gerektiği önemli isimler.

Yazar Aslıhan Dağıstanlı Aysev, bu güzel kitabın ardından ikinci kitabı da geçtiğimiz 2021 yılında okuyucularına sundu. O da bu ilk kitap gibi 30 güçlü kadının hikayesi anlatılmakta.

Kitapta, bilimden sanata, spordan siyasete kadar farklı alanlarda iz bırakmış 30 Türk kadınının hayat hikayesi yer alıyor. Her bir hikaye, cesaret, azim ve tutkunun önemini vurgulayarak, okuyuculara hayallerinin peşinden gitmeleri için ilham veriyor.

Cesur Kızlara Yol Arkadaşları 1: Ben de Yapabilirim, her yaştan kız ve erkek çocuğu için ilham verici bir kaynak. Hayallerinin peşinden gitmek ve kendi hikayelerini yazmak için cesaret arayan tüm kızlara ve tüm erkeklere bu kitabı öneriyoruz.

Ayrıca siz okurlarımız için kitapta geçen 30 muhteşem kadının sözlerine aşağıdaki yer verdik. Şimdiden keyifli okumalar dileriz.

Aslıhan Dağıstanlı Aysev Kimdir?

Aslıhan Dağıstanlı Aysev, Ankara doğumlu bir sosyal girişimci ve yazardır. ODTÜ İşletme Bölümü'nü dereceyle kazanmış ve şeref listesinde tamamlamıştır. Ayrıca University of Manchester'da tam burslu eğitim almıştır. Evli ve iki kız çocuğu annesi olan Aslıhan, halen İsviçre'de yaşamaktadır. Türk ve kadın kimliğiyle yabancı ülkelerde edindiği profesyonel deneyimlerle tanınmaktadır.

Aslıhan Dağıstanlı, genellikle gençlik edebiyatı alanında eserler veren bir yazardır. Edebi kariyerine kısa hikayeler ve romanlarla başlamış, daha sonra genç okuyuculara yönelik kitaplar yazmıştır. "Cesur Kızlara Yol Arkadaşları" serisi gibi popüler eserleriyle bilinir.

Aslıhan Dağıstanlı'nın eserleri genellikle gençlerin günlük hayatından kesitler sunar ve onların duygusal, sosyal ve psikolojik deneyimlerini ele alır. Karakterleri ve hikayeleriyle genç okuyucular arasında geniş bir hayran kitlesi bulunmaktadır. Ayrıca, yazarlık kariyerinin yanı sıra çeşitli dergilerde ve gazetelerde köşe yazarlığı da yapmıştır.

Yazar, Türkiye'deki edebi camiada genç okuyucular üzerinde önemli bir etkiye sahiptir ve eserleriyle gençler arasında popülerliğini korumaktadır.

Peki siz Cesur Kızlara Yol Arkadaşları 1 kitabını okumuş muydunuz? Okuduysanız kitapta en çok dikkatinizi çeken isim neydi? Aşağıda yer alan hangi alıntıyı beğendiniz? Yorumlarda buluşalım!

Hiçbir zaman "Kızlara uygundur ya da değildir." diye düşünmeyin. "Ben ne yapmak istiyorum?" diyerek hedefinize yürüyün. (Aslıhan Dağıstanlı Aysev)


Kadın güreşinin önünü açmak için minderde hiç pes etmiyorum. (Yasemin Adar)


Herkesin gizli bir yerinde içeriden dışarı çıkmayı bekleyen bir becerisi var. (Ümmiye Koçak)


Eğer bir yerlerde bilime, demokrasiye, barışa, aydınlığa aç bir çocuk senin ışığını bekliyorsa sönmeye hakkın yoktur. Işıyacaksın! Ölüme saniyeler kalmış olsa bile. (Türkan Saylan)


Tüm zorluklara rağmen gerçekten istediğinizde sonuna kadar inandığınızda ve bunun için tüm gücünüz, kalbiniz ile çalıştığınızda önünüzde hiçbir zorluk duramaz. (Şahika Ercümen)


Nereye gidersem, gökyüzü benimdir. (Şafak Pavey)


Bugün kadın hakları varsa, Atatürk sayesindedir. (Süreyya Ağaoğlu)


Hayatı kollarımızla olmasa da yüreğimizle, coşkuyla kucaklayabileceğimizi gösteren gerçek bir süper kahraman. (Sümeyye Boyacı)


Engeller aşılmak, hayaller gerçekleştirmek için vardır. (Sümeyye Boyacı)


50 yıl boyunca, elimde fotoğraf makinemin olmadığı bir anım olmadı. (Semiha Es)


İnsanın kontrol edebildiği hızı seviyorum. (Samiye Cahid Morkaya)


Hayatımda ilk kez büyük bir işin başında bir kadın görüyorum. (Yunanistan Başbakanının Sabiha için söylediği söz)


Melek: Okul bitti. Şimdi ne yapacağız? Sabiha: Hiç. Erkek mühendisler ne yapıyorsa biz de onu yapacağız. (Sabiha Rıfat Güreyman)


Farklı meslek gruplarından insanlar bir araya geldiklerinde küresel problemler çok daha kolay çözülüyor. (Özge Akbulut)


Yürekli kadın olabilmek için kendinize güvenin. Güzel hedefler seçin. Zorluklar hep var ama pes etmezseniz başarırsınız. (Nesrin Olgun)


Her şeyi merak edin. Çalışmamak için mazeretiniz olmasın. (Nermin Abadan Unat)


Atatürk aydınlanmasının bitmez tükenmez bir neferi ve savunucusu olarak hatırlanmak isterim. (Muazzez İlmiye Çığ)


Birgün Scala'da şarkı söyleyeceğim. (Leyla Gencer)


Öğrenecek şeyimiz çok vaktimiz az! (Kâmile Şevki Mutlu)


Nerede olursam olayım bilim adına faydalı şeyler yapmak istiyorum. (İlayda Şamilgil)


Müzik keyifle, neşeyle yapılmalıdır. Güzelliği ancak bu şekilde ulaştırabilirsiniz. (İdil Biret)


Siz okuma yazma biliyorsunuz; ben size ancak bilgiyi nasıl kullanabileceğinizi öğretebilirim. (Halet Çambel)


Sanatı müzelerde hapsetmek yok. O sanat ölü sanattır. Çağımızda yakışmaz. (Füreya Koral)


İnsanın hayatında onun yerine karar verecek birisi olmayınca, gerçek gücü ortaya çıkıyor. (Duygu Asena)


Bir zorluk gördüğümde ondan kaçmıyor, onu yenmeye çalışıyorum. (Deniz Selin Ünlüdağ)


Bahanelerden çok hayalleriniz olsun. Hayallerinizin peşinden koşun. (Canan Dağdeviren)


Unutma! Başına ne gelirse gelsin büyütmeyecek, ah vah demeyeceksin. Yaşamaya devam etmekten başka şansın yok. (Betûl Mardin)


Benim için iyi anı, kötü anı yok. Yaşanan her şey çok güzel. (Azra Erhat)


Ben en zor bedensel kuvvet gerektiren işler için bile erkeklerden yardım istemedim, kendim yaptım. O yüzden kimse bana ", Sen kızsın, çekil kenara!" diyemedi. (Aysima Altınok)


En iyi yaptığım temsilde bile daha iyisini nasıl yapabilirim diye düşünüyorum. (Ayşem Sunal Savaşkurt)


Şampiyon olmak bir gün kaybedeceğini bildiğin halde koşmaya devam etmektir. (Atman Kadınları)


Sanatın ruhuma verdiği güzel sarhoşluk içindeyim. (Afife Jale)


Bir ekmeği son lokmasına kadar yemeyi, bir de ağız dolusu gülmeyi hiçbir zaman unutma. (Adile Naşit)



1 yorum:

  1. Son günlerde bu kitabı çok görüyorum, alıntıların hepsi birbirinden güzel. Kitap ilgimi çekti, bakacağım mutlaka😊

    YanıtlaSil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.