8 Ağustos 2018 Çarşamba

Şimdi Avrupa - Zübüklüğün Sonu Yok | Aziz Nesin

Aziz Nesin... Ben de sadece iki kitabı var: Şimdi Avrupa ve Zübüklüğün Sonu Yok. 

Gerçekten hem içerisindeki esprileri hem de üslubu insanı derinden etkiliyor. Bu kitapları bir öğretmenim bana hediye olarak vermişti. O günden bu gününe kadar sıklıkla yeniden okuyorum.

Şimdi Avrupa adlı kitabı çeşitli kitaplarından alınmış hikayelerden oluşuyor. Hikayeleri güzel, 50' li, 60' lı yılların Türkiye'sine dair eleştirel mizah öğeleri içeriyor tıpkı Kemal Sunal filmleri gibi. Ama Aziz Nesin güldürmekten çok düşündürüyor.

Zübüklüğün Sonu Yok Kemal Sunal'ın o muhteşem dersler veren Zübük filmini izlemeyen yoktur. Orada sadece siyasetçi konu alınmış, bu kitapta ise kaçakçı, gazeteci, karaborsacı, arazi manipülatörleri, siyasetçi, yandaş sendikacısı ve paravan şirketlere kadar birçok konudaki aramızda yoğun bir şekilde bulunan zübük çeşitleri karşımıza çıkıyor. 

Hikayelere daldıkça farklı sömürgecilere rastlıyoruz. Bazı kısımlar günümüzde olmasa da birçok konu güncel olarak devam ediyor maalesef. Eğer bu güzel iki kitabı okuduysanız yorumlarınızı aşağıya yazmayı unutmayın. İyi Okumalar...


2 yorum:

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.