31 Ekim 2018 Çarşamba

Cerrah | Tess Gerritsen

Polisiye romanların usta kalemlerinden Tess Gerritsen, Cerrah kitabı ile klasik polisiye romanlarından bir yenisini daha ekliyor.

Vücutları bir cerrah tarafından kesilmiş gibi bulunan kurbanlar ve seri cinayete dönüşen olayları incelemek üzere görevli dedektifler olayların iki yıl önce işlenen cinayetlere benzediğini fark ederler ve incelemelerini genişletirler.

İki yıl önce kurbanlarını cerrah olarak kesen katil şans eseri kurbanı tarafından öldürülmüş ve kurban son anda kurtulmuştur. Olayların üzerinden iki yıl geçmiştir ve cinayetler tekrar başlamıştır. Cinayetlerde ortak olan tek şey cinayet biçimlerinin aynı olması değildir. 2 yıl önce son anda kurtulan kurbanın da kasaba da olmasıdır.


Cerrah romanı normal bir polisiye roman. Cinayetlerde gizem ve yaratıcılıktan daha son tüyleri ürperten şekilde acımasızlık var. Dedektifler de normal ipuçlarını toplayarak katile ulaşıyorlar. Kitabı uzatan ise dedektiflerin gözden kaçırdıkları. Siz okurken bağırıyorsunuz fakat nedense onlar görmüyor. Özellikle iki yıl önceki cinayette kaçan detay normal bir dedektifin yapacağı bir hata değil. Kullanılmış üç bardak varken orada sadece iki kişi olduğunu varsaymak akla pek sığmıyor.


Olay yeri inceleme ya da ipuçlarına odaklanan polisiye dizileri sevenler için bire bir bir kitap diyebiliriz. İpuçları ortaya çıkmadan katili bulmanız mümkün değil. Bu da katil kim sorusunu sormanıza engel ve kitabın heyecanını kaçırıyor. Ben de bu kitabı BKM'den Aldığım Kitaplar 2 bölümünde paylaştım. Okumanızı tavsiye ederim....


6 yorum:

  1. Çok fazla polisiye kitap okuyan biri olmadığım için bu kitap hakkında bilgim yoktu. Kitap tanıtım yazınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Bu tür kitapları da okumanı tavsiye ederim... Kitabın bitmesini hiç istemeyeceksin 😁😁😁

      Sil
  2. Polisiye çok okumuyorum, ama güzel bir tanıtım olmuş. Merak ettim, belki de daha sık polisiye okumalıyım. Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  3. ayyy ya çırak da iyi devamıııı :) bir de dizi var, rizzoli and isles :) tess aplanın :)

    YanıtlaSil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.