3 Mayıs 2019 Cuma

Kızım Olmadan Asla - Çocuk Sevgisi Uğruna | Betty Mahmudi

Herkese yeniden merhaba. Okuyanları büyük bir üzüntüye boğan ve bir annenin çırpınışlarını yaşayarak anlatan Betty Mahmudi'nin kitapları Amerika’da ve Avrupa ülkelerinde haftalarca çoksatanlar listesinde bir numarada kaldı. Sadece Fransa’da 2 milyonun üstünde okundu. Tüm dünya bu kitabı konuştu. Hatta filmi bile bazı Müslüman ülkelerde yasaklandı. Betty Mahmudi’nin hayatı, kocası ve kızıyla İran’a yaptıkları aile ziyareti ile kabusa döndü. Artık önünde iki seçenek vardı: Ya kızını bırakıp kendi ülkesine dönecek ya da kızı için ölümü göze alacaktı.

İlk kitabı olan Kızım Olmadan Asla; İran'da tutulan Amerikalı bir kadın ve kızının hikayesini anlatıyor. Amerika'da doktorluk yapan İranlı kocası ve küçük kızı ile mutlu bir yaşam süren Betty'nin hayatı, İran'a yapılan aile ziyaretiyle kabusa döner. İran'da kocası bambaşka bir adama dönüşmüş Amerika'ya dönmekten vazgeçmiştir. Din adına uygulanan baskıların ve yasakların hüküm sürdüğü bir ülkede kızını büyütmek istemeyen Betty, ülkesine dönmenin savaşını vermeye başlar. 

İkinci kitabı olan Çocuk Sevgisi Uğruna; bir annenin sınanamadığı tek şeyin çocuğuna duyduğu sevgi olduğu anlatılıyor. Betty Türkiye'deki Amerikan Konsolosluğu'na çekilmiş Amerikan bayrağını gördüğünde sonunda güvende olduğunu düşünmüştür. Dört yaşındaki kızı Mehtap ile birlikte kocasının onlara hapis hayatı yaşatmış oldukları İran'dan ölümle burun buruna kaldıkları bir kaçıştan sağ kurtulmuşlardır. Kocasına duyduğu korkunun onu Michigan'a kadar takip edeceğini asla düşünemezdi. Amerika'ya döndüğünde kızının velayetini kendisine vermek istemeyen bir adalet sistemiyle savaşmak zorunda kalacaktır. Kızının bir gün kendisinden alınacağı ve kendisinin de öldürüleceğine dair duyduğu korkuyla yaşamak ona kendi ülkesinde de bir hapis hayatı yaşatacağı ve tek çarenin halka açılmak olduğu gerçeği ile yüz yüze getirecektir. Bu sayede sadece onun hikayesi olmaktan çıkmıştır. 

Betty artık kalbi kırık ve uluslararası çocuk kaçırma kurbanı birçok ebeveynden her yıl yüzlerce mektup almaktadır. Yüreğini koyarak onlara kendi deneyimlerini, atlatmak zorunda kaldığı tehlikeleri ve çocuklarını geri almak için bilgilendirmeye çalışmaktadır. Okuyan her insanın duygulandığı bu eşsiz kitabı herkese öneriyorum. Eğer okuduysanız da yorumlarını yazmayı unutmayın. İyi Okumalar!

Saygı uyandıran bir kitap, rahatsız edecek...

6 yorum:

  1. Gerçekten harika. Çok sağol İrem

    YanıtlaSil
  2. Benzer sorunu Yemende yaşayan bir İngiliz bayanın kitabını okumuştum. Bayan kız kardeşi için mücadele veriyordu. Kitabı bağışladığım için adını hatırlayamadım yazık ki. Bu bizim kültürümüz diyerek insanlara eziyet etmeyi marifet sayanlar okumalı aslında bu kitabı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Kesinlikle yazdıklarınıza katılıyorum.

      Sil
  3. ilkini okudum etkileyici idi ivit ikinciyi bilmiyom tımıms aklımdaaa :)

    YanıtlaSil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.