21 Eylül 2019 Cumartesi

Huzur İçinde Uyu Güzel İnsan!

7 Aralık 2018. Bu güzel insanı tanıdığım tarihti. O kadar neşeli, çılgın birisini ilk defa tanık olmuştum. Beni en çok da onu takip etmesini sağlayan özelliği ise savaşçı bir kadın olmasıydı. Evet belki şu an aramızda yok fakat yaptıklarıyla, söyledikleriyle yaşamaya devam edecek. 

YouTube' da videosuna rastlamıştım. İşte o zaman bu güzel insanı tanıdım. Söyledikleri içten ve yaşadıkları beni o kadar çok üzmüştü ki... Ama şu an karşımda duran bir Iron Woman olduğunu ve bu hayatta hiçbir zaman sizi hayatınızdan vazgeçirtecek kadar önemli olmadığını öğrendim. Evet Neslican' dan çok şey öğrendim. Onu her yerden takip ederek yaşamına dahil oldum birçoğumuz gibi. Onun videolarını, sözlerini hiçbir zaman unutmayacağım. Çünkü o sadece bir bacaktan ibaret değildi. Çok daha fazlasıydı. Evet sol bacağını kaybetmiş olabilirdi, fakat o hiçbir zaman pes etmedi. Savaştı. Ben sadece onu videolarıyla tanıdım. Yaşadığı zorluğu, kemoterapilerin acılarını belki tatmadım fakat benim için bir yaşama amacımızı sorgulattı. Belki bedeninizi sevmiyor olabilirsiniz, belki de boyunuzu... Ama Neslican, boyunuzu, kilonuzu, saçlarınızı sevin dedi. Hatta benim için sol bacağınızı da sevin dedi. Bu kısacık ömrüyle bile kanserle savaşan insanlara umut ışığı oldu. Evet daha çok yaşamak, dünyayı gezmek istiyordu. Keşke bunların hepsini yapabilseydi. 

Hayat gerçekten çok kısa. Ne zaman ömrümüzün biteceğini, bize neler olacağını maalesef bilemiyoruz. Fakat bir şey biliyoruz ki bu kalan ömrümüzle yapabileceğimiz her şeyi yapalım. Çünkü Neslican bize bunu öğretti. Evet 4. kez kansere yakalanmıştı fakat bu illet uğruna bir bacağını kaybetmişti. Vazgeçemezdi, etmedi de... Kanserle savaştı, hayatını ele almasını, onun kazanmasını istemiyordu. Kimse istemiyordu! Güzel insan, belki beni duyuyorsundur; iyi ki vardın, varsın... Ben sadece seni videolarınla tanıdım fakat benim ablam oldun. Her şeyim oldun! Keşke daha fazla yaşabilseydin, keşke o güzel gülümsemenle bize yine ''Merhaba!!!'' diyebilseydin. Keşke... Seni asla unutmayacağım, unutmayacağız GÜZEL İNSAN...

18 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Huzur içinde uyusun...

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Kesinlikle öyle. Bana göre sadece bedeni öldü, ruhu, azmi, direnişi ölmedi...

      Sil
  3. Cesareti, azmi ve o güzel gülüşü ile kalacak hatırımızda.. Huzur içinde uyusun..

    YanıtlaSil
  4. O çok daha iyi bir yerde.. hatırlarsınız belki, reklam yaptığını söyleyen bir yoruma verdiği cevabı. Böyle bir dünyada olmak istemiyorum şahsen, insanların bu kadar zavallı düşünceler içinde olmaları berbat. O yüzden artık huzur içinde <3 :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu Dünya o kadar acımasız ve adil olmayan bir yer!!!

      Sil
  5. GENÇ YAŞTA ARAMIZDAN AYRILDI, GERÇEKTEN ÇOK ÜZÜLDÜK. ALLAH RAHMET EYLESİN.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu dünyadan çok güzel bir insan daha geçti...

      Sil
  6. İrem, ben de çok üzüldüm. Yaşama isteği, azmi beni etkiledi gerçekten ve ilham veren bir insan. Allah rahmet eylesin.

    YanıtlaSil
  7. Hep güzel hatırlanacak! Mekânı cennet olsun.

    YanıtlaSil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.