6 Eylül 2019 Cuma

Kadın ve Manzara | Stefan Zweig

Herkese yeniden merhaba. Evet kitaplara hemen başladım. Son okuduğum kitap olan Siyah Kan'a ara verdim. Ve bu güzel klasikleri başladım. Ben gizem dolu, sizi sarsacak kitapları kışın okumayı çok seviyorum. Bu yüzden Jean Christopher Grange' nin son iki kitabını sonraya sakladım. Peki siz şu an hangi kitapları okuyorsunuz? Yorumlar kısmında merakla bekliyor olacağım. Son derece sürükleyici ve tasvirleriyle kitap, hemen bitiyor. Benim önerim kitap alışverişimde de değindiğim gibi kitapları setli almanızı öneririm. Zaten kitaplar kısa olduğundan dolayı hemen bitiyor. Ve böylece diğer kitaba hızlıca geçebiliyorsunuz. Daha önce hiç Stefan Zweig okumayanlar için kesinlikle başlamanızı öneririm. Zaman kaybetmeden başlamalısınız yoksa vicdan azabı çekebilirsiniz. :) Hadi başlayalım...

İsimsiz bir adam, isimsiz bir kadın ve bir otel. Kavurucu bir yaz mevsimi. Stefan Zweig, tatil için geldiği otelde genç bir kadına rastlayan ve ona saplantılı bir tutku duyan isimsiz bir adamın hikayesini anlatıyor. Yaklaşmakta olan fırtınayla bir adamın saklı duygularını ilişkilendirerek, okurları imgelerle süslü bir yolculuğa çıkartıyor. Belirtmek isterim ki alıştığımız bir Stefan Zweig kitaplarından değil. Doğa ve canlılarla kurduğu tasvirler kitaba ayrı bir hava katmış. Hikayede anlatılan isimsiz bir adamın yaz sıcağı gibi kurak olan kalbini, otelde karşılaştığı ve ona saplantılı bir şekilde aşık olan kalbinin duyguları yeniden canlanıyor. Sanki kuru bir toprağa su verilmiş gibi... Saplantılı ve bir o kadar da çalkantılı duygular içerisinde kaybolan bir çocuk gibi... İyi Okumalar!

Yağmur yağdı, yağdı, uğuldayan narin gece harika bir beşik olmuştu ve ben kucağına kıvrılıp uykuya daldım.

Güçlüydüm, çünkü içimde beklediğini alamayan tüm doğanın susuzluğunu ve hasret çeken koca bir dünyanın umudunu taşıyordum. 

Bitkilerin günbegün solduğu, ağaçların kuruduğu, çayların sularının çekildiği ve her bir canlının günden güne öldüğü bu çürüyen dünyada, saatler bile avarelik ediyor ağır aksak ilerliyordu. 

12 yorum:

  1. İrem Can bol kitaplı, bol okumalı günlerin olsun. Yazını çok beğendim, paylaştığın için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ben yorumun için çok teşekkür ederim. İyi ki varsın!

      Sil
  2. Geçen kütüphaneden 4 tane Stefan Zweig kitabı aldım ama içlerinde bu yoktu :/ Sırayla okuyorum ve şimdi senin yazın bu kitabı da okumam için bana baskı yaptı, eline sağlık İrem Can :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Kesinlikle okumalısın.

      Sil
  3. YAZAR GENELDE UMUTLUDUR. BU KİTABINDA DA BU DURUM AÇIK BİR ŞEKİLDE BELLİ OLUYOR. ANCAK KARISI İLE BİRLİKTE İNTİHAR EDEREK YAŞANTISINA SON VERMESİ İLGİNÇ GELMİŞTİ BANA. ÇOK TEŞEKKÜRLER TANITIM İÇİN İREM HANIM.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için asıl ben teşekkür ederim. Kelime-bul.com’dan yazarların hem hayatlarını hem de kitaplarını inceleyebilirsiniz. Birbirinden ilginç hayatlar sizi şaşırtacağına eminim!

      Sil
  4. Stefan Zweig candır. Okunmaz mı hiç:)

    YanıtlaSil
  5. hıms zweig sırayla okuyom ama bunu okumadım ama okumadan beğendim ayolcum. set halinde pikiş. bugünlerde iki wadped romanı okudums. yazarım akşama sanırımsam :)

    YanıtlaSil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.