28 Ocak 2020 Salı

Ağaç Ev Sohbetleri #22

2020'nin zorlu günlerinden herkese merhaba. 22. haftaya da girdik. Ne kadar da hızlı geçti değil mi? Bu haftanın konusunu da Barış Doğan'dan geldi.

Bu etkinlikte siz de söz sahibi olabilirsiniz. Tartışmak istediğiniz veya herhangi bir konuda farklı görüşleri merak ediyorsanız, katılın derim! Blog sayfanızın içeriği farklı olabilir ama genel ortak bir katılımla farklı görüşleri okumak, tanımadığımız blog arkadaşlarımızı veya yeni katılanları tanımak aracılığıyla bu etkinlikte tanımış olacağız. Bir nevi kalabalıktan kaçıp, bir ağaç evde toplaşıp sohbet etmek. Haftanın sonunda da konuyla ilgili içerik yazan bütün bloggerların linki paylaşmış olacak. Böylece bu etkinlik unutulmayacak. Şimdiden iyi okumalar...

Bu haftanın konusunu da Barış Doğan eşlik etti: Blogger ve Youtube hakkında ne düşünüyorsun? İkisi de ayrı sosyal platformlar olmalarına rağmen Youtube'da daha fazla bir büyüme söz konusu.

Güzel bir soru. Blogger ve Youtube gerçekten bu yüzyılın tamamlayıcıları gibi. Diğer sosyal medyaları da öyle fakat bana daha çok ikisi gibi geliyor. Birinci olarak seçersek de bence Youtube yerini alır. Şu son yıllardaki artışı ve artık herkesin tanıdığı bir platform haline geldi. Blogger'ın da büyümediğini söyleyemeyiz. Çünkü o da son yıllarda kullanıcı sayısını epey bir arttırdı. Bana göre Youtube'un daha fazla büyümesinin nedeni şu; daha kolay ve daha fazla özgün içerik üretebiliyorsun. Demek istediğim şu, Youtube'da video çekmen ya da hazırlaman gerekliyken ve eğer bir kopya içerik varsa da hemen engelliyorlar ya da videonun yüklenmesine izin vermiyorlar. Fakat söz konusu Blogger'a gelince de böyle bir şey yok. Biraz değiştiriyor, kırpıyor derken yazacak özgün bir konu da bulunmayınca bırakıyor. Özellikle ülkemizde genişlememesinin nedeni de bu. İnsanımız yorulmayı sevmiyor, yazmayı sevmiyor. Bu da arasındaki farkı açıklıyor bana göre. Peki sizin düşünceleriniz neler? Yorum bölümünden görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın. Seviliyorsunuz!

11 yorum:

  1. ayyy ilginçti düşüncelerin, bloger kırpmak filan, saol ya, öyle düşünmediydim :)

    YanıtlaSil
  2. Youtube'un daha özgün olabileceğini düşünmemiştim. Orada da aynı şarkı birkaç kanalda karşına çıkmıyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. O da var elbette. Daha çok yüzeysel aldım konuyu. Tabi ki de her platformun artı ve eksileri var. :)

      Sil
  3. Gerçekten de bizim insanımız pek zoru sevmez.

    YanıtlaSil
  4. Yazmak okumak cazip gelmiyor artık . Görmek ve duymak daha ön planda . Tekbelik işte

    YanıtlaSil
  5. Çğımız görme ve görünme çağı olunca Youtube daha ön plana geçti.Youtube da ki kendin yap videolarını seviyorum daha çok:)

    YanıtlaSil
  6. Yorumun için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.