26 Şubat 2024 Pazartesi

Kapan | Harlan Coben

Şubat ayının ilk kitabı polisiye gerilim türünün günümüzdeki elçilerinden olan Harlan Coben'in Kapan romanı oldu.

Kış ayları genellikle Konumuz Kitap ekibi için polisiye gerilim ayıdır. Biz de bu güzel aya başlangıç için Harlan Coben'in çoksatan romanı Kapan'ı seçtik.

Harlan Coben'den daha önce Altı Yıl ve Yüksek Gerilim romanlarını okumuştuk. Bu listeye Kapan'ı da eklemiş olduk.

Eğer aramızda Kapan'ı okuyanlar varsa aşağıdaki yorumlar bölümünden düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Öyleyse geçelim kitabımıza...

Kapan Romanının Konusu

Harlan Coben'in Kapan romanının özeti şu şekilde: On yedi yaşında, ailesinin gurur kaynağı olan genç bir kız ortadan kaybolmuştur ve üzerinden aylar geçmesine rağmen bulunamamıştır.

İç içe geçmiş hayatları dalgalandıran iftira, suç ve tuzakların gölgesinde kalan masumiyetin sarsıcı öyküsü Kapan, herkese hayata dair öğrenilecek çok şey olduğunu hatırlatacak. (New York Times)

Kızın başına gelenlerin sırrı ilk günkü tazeliğini korumaktadır. Yaptığı televizyon programlarıyla tacizcileri deşifre edip canlı yayında alenen teşhir eden bir muhabir, bu talihsiz kayıp olayının üzerine gitmek ister ve kızın başına gelenlerden, sorunlu gençlere arkadaşlık eden bir toplum görevlisinin sorumlu olduğunu düşünür. Ancak bu adamın hikâyesi kısa bir süre içerisinde hayal edilemeyecek kadar karmaşık bir hâl alır ve olaylar içinden çıkılamayacak boyutlara ulaşır.

Kısacası "Kapan" sıradan bir hayat süren bir adamın, beklenmedik bir anda hayatının tamamen değişmesini konu alıyor. Coben, karakterlerinin derinlikleriyle ve sürükleyici hikayesiyle okuyucularını adeta bir labirentin içine çekiyor.

Gerilimin Ustası: Harlan Coben

Harlan Coben, gerilim türünün ustalarından biri olarak tanınır ve her eseri okurlarını merak içinde bırakmayı başarır. Coben'in kaleminin altından çıkan son romanlardan biri olan Kapan gerilim severler için heyecan dolu bir okuma vaat ediyor.

Roman, baş karakterin yaşadığı olaylarla birlikte giderek karmaşıklaşan bir hikaye örgüsüne sahip. Coben'in ustalıklı kurgusu, her sayfada yeni bir sürprizle okuyucuyu şaşırtmayı başarıyor. Karakterler arasındaki ilişkiler, gizemli olaylar ve beklenmedik dönemeçler, Kapan'ı sürükleyici kılan unsurlardan sadece birkaçı.

Coben'in karakterleri, okuyucuların kendilerini kolayca tanıyabilecekleri ve empati kurabilecekleri özelliklere sahip. Bu da romanın daha gerçekçi ve etkileyici olmasını sağlıyor. Kapan, sadece olay örgüsüyle değil, aynı zamanda karakter derinliğiyle de okurları etkileyen bir eser olarak öne çıkıyor.

Harlan Coben'in Kapan'ı, gerilim türünün sevenleri için kaçırılmayacak bir okuma deneyimi sunuyor. Sürükleyici hikayesi, gizemli atmosferi ve etkileyici karakterleriyle bu roman; okuyucularını başından sonuna kadar ekran başına kilitleyecek nitelikte. Polisiye gerilim sevenler kaçırmasın!

Harlan Coben Kimdir?

Harlan Coben, 4 Ocak 1962'de Amerika Birleşik Devletleri'nde doğmuş bir polisiye gerilim yazarıdır.

Genellikle suç, gerilim ve gizem türlerinde romanlar yazmasıyla tanınır. Çoğu eseri New York Times çok satanlar listesine girmiştir ve dünya çapında milyonlarca kopya satmıştır. Coben, Amherst College'da siyaset bilimi eğitimi aldıktan sonra hukuk okumak için Yale Üniversitesi'ne gitti, ancak sonunda yazarlık kariyerine yönelmiştir.

İlk romanı olan "Play Dead"i yazmadan önce birçok kısa hikaye ve bilinmeyen bir kitap serisi yazdı. Ancak gerçek çıkışını "Tell No One" (Kimseye Söyleme) adlı romanıyla yapmıştır. Bu roman, hem eleştirmenlerden hem de okuyuculardan büyük övgü topladı ve En İyi Yabancı Roman dalında Edgar Ödülü'nü kazandı. Bu başarısından sonra Coben, bir dizi çok satan roman ve diziyle tanınmıştır. Harlan Coben'in eserleri genellikle sıradan insanların hayatlarının içine giren sıra dışı olayları konu alır. Karakterlerinin derinlikli portreleri ve hızlı tempolu kurgusuyla tanınır. 

Eserlerinde sıklıkla aile bağları, sırlar, kayıp kişiler ve suçun doğası gibi temaları işler. Coben'in romanları arasında "The Stranger" (Yabancı), "The Woods" (Orman), "Missing You" (Seni Özledim), "Fool Me Once" (Bir Daha Beni Kandırma) ve "Win" gibi popüler başlıklar bulunmaktadır. Ayrıca, bazı romanları televizyon dizilerine ve filmlere uyarlanmıştır. 

Harlan Coben, gerilim ve suç türündeki romanlarıyla edebi dünyada önemli bir yere sahip olan bir yazardır ve eserleri geniş bir okuyucu kitlesi tarafından sevilmekte ve takdir edilmektedir.

Peki siz Kapan'ı okumuş muydunuz? Harlan Coben'den okuduğunuz başka romanlar var mı? Varsa bunlar neler? Yorumlarda buluşalım!

Eğer en büyük hatayı yapan kişiler dahi affedilebiliyorsa, kim affedilmezdi ki!


Sonuç olarak her ne kadar klişe bir laf olsa da bir insanı belki de hiçbir zaman gerçek manada tanıyamayabilirsin.


Dünya, uç nokta olarak düşündüğümüz şeyleri birbirinden ayıran ince bir çizgi grubundan başka bir şey değildi.


Belki de karanlıklar içerisinde yaşıyorduk, gülümseme ve faziletin aldatıcı görünümüyle gözlerimiz kör olmuştu. Belki de trajedi sadece at gözlüklerini kaldırmaya yarıyordu.


Kendin için çalış. Güvenebileceğin tek patron sensin.


İnsanları kategorilere sokmayı, onları birer canavar ya da melek yapmayı hedeflerseniz ama işler hiç de böyle yürümez.


Bir çocuğu iyi tanıdığını düşünebilirsin. Ama inan bana hepsinin kendisine has sırları var.


Gün geçmiş ve daha çok şey öğrenmiş olsak da aynı hataları tekrarlamak insanların DNA'larında var.


O kırmızı kapıyı açmanın hayatımı mahvedeceğini biliyordum.



8 yorum:

  1. Kitap tanıtımı yapan çok blog var hepsine uğruyorum ama böyle bloglara yorum bırakmak çok zor . Okuduğum bir kitap olursa tanıtılan bir kitap yorum yapılır ama diğer türlü zor .

    Selam vereyim dedim :))
    Buralardayiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun ve desteğin için çok teşekkür ederim. :)

      Sil
  2. gerilim bana göre değil ama okumak da hoşuma gidiyor :) kararsızım. kalemine ve yorumuna sağlık ;))

    YanıtlaSil
  3. Yorumun için çok teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil
  4. coben evet yaa iyi yazıyo gerilim, okunurmuş bu daa. farkındalık kuşağı senin kuşağın hihi, yaz okuruuuu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim canım! :)

      Sil
  5. Bu yazarı not alayım tam sevdiğim tarz 😊

    YanıtlaSil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.