19 Şubat 2024 Pazartesi

Sharon M. Draper'in Romanı İçimdeki Müzik Film Oluyor!

Uluslararası üne sahip yazar Sharon M. Draper'ın dokunaklı ve ilham verici romanı "İçimdeki Müzik", büyük bir heyecanla sinemaya uyarlanıyor. Bu duygusal yolculuk, izleyicileri mücadele, umut ve müziğin gücüyle dolu bir dünyaya götürecek.

Kitap, Draper'ın imza niteliğindeki derinlikli karakterlerini ve güçlü hikaye anlatımını bir araya getiriyor. "İçimdeki Müzik", genç bir kız olan Melody Brooks'un gözünden dünyaya bakıyor. Melody, beyin felci (cerebral palsy) ile doğmuş ve bu durum nedeniyle bedensel olarak kısıtlı olmasına rağmen, inanılmaz bir müzik yeteneğine sahiptir. Ancak, ailesinin ve çevresindekilerin onu anlamadığı ve potansiyelini göremediği bir ortamda, Melody kendi içinde bir mücadele vermektedir.

Sinema uyarlamasında, Melody'nin hikayesi, izleyicilerin duygularını derinden etkileyecek ve onları güçlü bir bağ kurmaya teşvik edecek. Film, Melody'nin içsel gücünü keşfetme yolculuğunu ve müziğin iyileştirici etkisini vurgulayarak, izleyicilere ilham verecek.

İçimdeki Müzik Disney+ Filmi Oluyor!

Film Mayıs 2022'de Daniel Siepleman'in yazdığı, Amber Sealey'in yönettiği ve başrolde Melody'yi canlandıran Phoebe-Rae Taylor'ın yer aldığı Disney+ için romanın bir film uyarlamasının geliştirilmekte olduğu bildirildi. Filmin ilk gösterimi 2024 Sundance Film Festivali'nde yapıldı. Filmin başrollerinde Phoebe-Rae Taylor, Rosemarie DeWitt, Luke Kirby ve Judith Light yer almaktadır.

Yapımcılar, Draper'ın kitabındaki güçlü temaları ve karakter derinliğini sinemaya aktarmak için titizlikle çalışıyorlar. "İçimdeki Müzik" filmi, seyircilere duygusal bir deneyim sunmayı hedefliyor ve izleyicileri, insanın içsel gücünü ve müziğin evrensel dilini kutlamaya davet ediyor.

Filmin galası 19 Ocak 2024'te Sundance Film Festivali'nin Aile Matinesi bölümünde yapıldı ve izleyiciler tarafından iki kez ayakta alkışlandı.

İçimdeki Müzik Romanının Konusu

11 yaşındaki Melody'nin fotografik hafızası vardır. Kafası bir kamera gibi gördüğü her şeyi kaydeder. Ve "stop" düğmesi yoktur. Okulun en zeki çocuğudur ama bunu kimse bilmez. Çünkü Melody konuşamaz, yürüyemez ve yazamaz. Ama bir gün bir mucize olur! Melody kafasının içindeki sesi keşfeder. Sesini asla unutamayacağınız bu cesur kızla tanışmaya hazır mısınız?

İngiltere'nin saygın edebiyat ödüllerinden Coratta Scott King ödüllü yazar Sharon M. Draper'dan hüzün ve umut dolu soluksuz okunacak bir roman. İçimdeki Müzik, gerçek bir yaşam öyküsünden ilham alınarak kaleme alınmıştır. 48 ödüllü kitap, New York Times Bestseller Publishers Weekly Bestseller listelerinde toplam 8 hafta 4. sırada kalmıştır. 

11 yaşındaki Melody'nin hastalığı: Spastik ikili kuadripleji, yani beyin felci. Yürüyemiyor, konuşamıyor, tekerlekli sandalyeye mahkum. Hiçbir uzvuna komut veremeyen bu küçük kızın beyni ise mükemmel işliyor. Hikâye Melody'nin öğretmenlerine, arkadaşlarına, komşularına kısaca dış dünyaya kendini kanıtlama çabasını anlatıyor. İncelikli, naif, akıcı, komik ve ilham verici bir metin.

İçimdeki Melodi Romanının Konusu

New York Times Çok Satan listelerinde aylarca yerini koruyan ve farklı milletlerden milyonlarca okurun kalbinde taht kuran İçimdeki Müzik'in bu çarpıcı devam romanında Melody, tutkusunun peşinden gidebilmek adına korkularıyla yüzleşiyor.

Melody, artık daha büyük ve daha cesur bir genç kızdır. Onun gibi farklı yeteneklere sahip çocuklara yönelik kamplar olduğunu keşfettikten sonra, bir kampa gidebilmek için can atıyor. Ormanda yürüyebileceği, çelik halatla uçabileceği ve hatta ata binebileceği bir yer! Belki de sonunda gerçek bir arkadaş edinebileceği, kendi kararlarını verebileceği hatta kendi başına bir şeyler yapabileceği bir yer - rüya gibi! 

Melody, titreyen kamp ateşinin ışığında ve fırtınaların gücüyle gerçekten ne kadar cesur ve güçlü bir genç kız olduğunu keşfetmek üzere.

Peki siz bu güzel romanın sinema uyarlaması hakkında neler düşünüyorsunuz? Oyuncu seçimlerini nasıl buldunuz? Yorumlarda buluşalım!

3 yorum:

  1. İnşallah bizim ithalatçılar filmi alırlar veya dijitale gelir ve izleriz. SP'li hastanın müziğe ilgisini de nasıl keşfettiler o kısmı çok merak ettim. Bu sene Sundance FF'yi takip edemedim. Ama sizde bir filmini yakaladım. Buna sevindim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Yayınevinin instagram sayfasında bu haberi görünce çok mutlu oldum. Kitabı henüz okumadım, aşırı merak ediyorum😊

    YanıtlaSil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.