15 Şubat 2020 Cumartesi

Ağaç Ev Sohbetleri #24

Herkese yeniden merhaba. Maalesef bu haftaki Ağaç Ev Sohbetleri'ne biraz geç kaldım. 8 Dakika için son aylarda olduğum için ona şimdilik yoğunlaşmış durumdayım. Umarım en kısa zamanda sizlerle buluşacak. Çok heyecanlıyım. Çünkü sizlerden gelecek kitap hakkındaki görüşlerinizi acayip merak ediyorum. Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim. 

24. haftanın Ağaç Ev Sohbeti'nin konusunu Tante Rosa'dan geldi: Gözünüzü kapatın ve uçan bir balon olduğunuzu hayal edin... Yaşamdaki bazı ağırlıklar zaman zaman balonun yani bizlerin yükselmesini engeller. Peki bu ağırlıklar neler? Uçan bir balon, ama rengarenk olsun. Çünkü günümüz maalesef siyah ve beyaz. Yükselen gökdelenler, arabalar, toprak kirlenmiş durumda. Her şey beyaz ve siyah. Ya da biz böyle görüyoruz. Teknoloji bizi bu duruma mı getirdi? Sizi bilmem ama ben balonda yükseldikçe dünyanın kirli çamaşırlarını görüyorum. Sabahtan akşama kadar çalışan insanlar, egzoz gazıyla zehirlenen çevre... Sadece gürültü var. Ama nasıl bir gürültü. Stres, duygusuzluk ve kaygı. Gelecek kaygısı. İnsanlar ne kadar yüklerinden uzaklaşmakta isteseler yine de kurtulamıyorlar. Onun yerine kendi yaptıkları olumsuz her türlü şeyi görüyorlar. Onlara bakıyorum. Belki hayalleri böyle bir dünya değildi. Fakat ya şimdi? Amaçlarına ulaşabildiler mi? Kesinlikle hayır. Ne kadar balonla uçmak, bazı ağırlıklardan uzaklaşmak isteseler de bu yükten kurtulamıyorlar. Stres almış başını gidiyor. Yeni yeni hastalıklar çıkıyor. İnsanlar ne yapacaklarını bilmiyorlar. Gelecekleri için, özellikle de çocukları için endişeliler. Bu dünya nasıl oldu da bu hale geldi diye kara kara düşünüyorlar. Evet bir yerde hata yaptılar. Bitmeyen hırslar, daha da çok para kazanmanın verdiği olumsuz geri dönüşler dünyayı bir canavar evine dönüştürdü. 

Ben bunu her zaman savunurum. Dünya, ne gök taşıyla ne de uzaylılarla istila edilmeyecek. Dünya kendi kendini yok edecek. Bunu yapanda dünyanın damarlarında yaşayan insanlar. İnsanlar kendi kuyusunu kazmaya böyle devam ederse vay halimize... Geri döndürülemez bir sonla karşı karşıya kalmak pek de uzak gözükmüyor. Sizce?

19 yorum:

  1. Great story about Tante Rosa :)

    YanıtlaSil
  2. Yorumun için çok teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil
  3. insan her devirde aynı aslında hırsları beklentileri, bu çağın imkanları onun hırslarına çanak tutunca kontrolü iyice kaçırdı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Kesinlikle öyle, maalesef...

      Sil
  4. Uçan balon fikri çok güzel teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Son birkaç yıldır olanlar hele bu yılın başından beri olanlar insanı gerçekten korkutuyor ve kederlendiriyor bir anlığına bu konulardan uzaklaşıp ruhumuzun pozitif yanına sarılsak da olan bitene gözlerimizi kulaklarımızı kapatamıyoruz. her şey iyiye doğru yönelsin artık diye dua ediyorum dünya için. söylediklerin çok doğru ki insanlar kendi elleriyle mahvediyor her şeyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Özellikle bu yıl dünya için nasıl bir yıl olacağını merak ediyorum açıkçası.

      Sil
  6. bu arada kitabını merakla bekliyoruum :)

    YanıtlaSil
  7. çok iyi anlatmışsın. aman yok olmasın dünyaa. sekiz dakika kolaylıklaaar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Umarım en kısa zamanda tamamlamış olacağım!

      Sil
  8. heey bu hafta kimseden teklif gelmedii. ben de şöyle bişey düşündüm. seversen yaz mademsi erkendeeen :) ben de yarın akşam filan yazarıms efendimisss :)

    "Temizlik yapmayı sever misiniz? Ev temizliği değil, mafya temizliği değil, kendimizi temizlemeyi. Eşya, çevre, insan, duygu, akıl, kalp, ruh, beden, ilişki temizlikleri yapıp kendimizi temizlemek, hayatımızda boşluklar açmak, yeniden doğmak anlamında. Beynimizi boşaltalım ki yeniden dolabilsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel bir konu. Erkenden yazmaya başlayayım. Çünkü yetişemiyorum. :)

      Sil
  9. Der Film war echt mega, wurden absolut nicht enttäuscht =) Harley Quinn is einfach toll, mag die Alte und die Neue <3 :D Batman is auch immer cool.

    Great story, sounds really interesting =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vielen Dank für Ihren Kommentar. Ihr Blog gefällt mir sehr gut. Wir haben auch die gleichen Freuden. Vielen Dank, dass Sie zu meinem Blog zurückgekehrt sind. :)

      Sil
  10. İstilacı çekirge sürüleri gibi oluyoruz gün geçtikçe sanki, eline sağlık yazı için 🌿

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ben teşekkür ederim yorumun için. Kesinlikle doğru! :)

      Sil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.