28 Şubat 2020 Cuma

Ağaç Ev Sohbetleri #26

Herkese yeniden merhaba. Maalesef bu hafta geç kaldım. Ama sohbetler son hızla devam ediyor. 26. haftayı da bitirdik. Ağaç Ev Sohbetleri'ni her hafta sabırsızlıkla bekliyorum denilebilir. Çünkü çoğu blog arkadaşlarımın haftanın konusuyla ilgili görüşlerini okumayı çok seviyorum. İyi ki varsınız!

Bu etkinlikte siz de söz sahibi olabilirsiniz. Tartışmak istediğiniz veya herhangi bir konuda farklı görüşleri merak ediyorsanız, katılın derim! Blog sayfanızın içeriği farklı olabilir ama genel ortak bir katılımla farklı görüşleri okumak, tanımadığımız blog arkadaşlarımızı veya yeni katılanları tanımak aracılığıyla bu etkinlikte tanımış olacağız. Bir nevi kalabalıktan kaçıp, bir ağaç evde toplaşıp sohbet etmek. Haftanın sonunda da konuyla ilgili içerik yazan bütün bloggerların linki paylaşmış olacak. Böylece bu etkinlik unutulmayacak. Şimdiden iyi okumalar...

Bu haftanın konusunu Sade ve Derin belirledi: Sıradan olmak, farklı olmak. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sıradan olmak gibi bir korkunuz var mı?

Sıradanlık bana göre öznel bir şey. Yani sıradan olmak kimi zaman popüler kültüre ayak uydurmamak olarak algılanabilir ya da ''işte sıradan bir insan'' dediğimiz hayatında amacı olmayan bir kişi için de kullanılmakta. Kısacası sıradanlığın birçok türü var.

Tabi ki de fark yaratmak insanoğlunun amacı. Öyle olmasaydı yani diğer bütün insanlar ''sıradan'' olsaydı biz bu gelişmeleri yaşayabilecek miydik? Aramızdaki farklı olanlarla ilerlemek değil mi bugünkü görünüm? Farklı olmak, aynı beyaz koyunların içerisinde kara koyun olmak gibi. Farklı düşünürsün, farklı analiz edersin. Seni sen eden de farklılıklarıdır. Ama bu farkı yaratmak da senin elindedir. Açıkçası benim sıradan olmak gibi bir korkum yok. Çünkü insan kendini geliştirdikçe (bunu her alanda söylüyorum) her şeyi başarabilir. Bu yüzden ilgi alanlarımızı keşfetmek, geleceği de bununla şekillendirmek çok önemli. 

İnsan kendini keşfettiği zaman insandır. Aklımızı, duygularımızı, düşüncelerimizi ne derseniz deyin, insan kendi bedeninin yöneticisidir. Eğer farkındalık yaratmak istiyorsan ilk önce kendin farkında ol ki bir şeyleri değiştirebilirsin. Önemli olan o kıvılcımı görmek ve onu sonsuza kadar korumak...

9 yorum:

  1. Güzel bir konu bu İremciğim. Sen de gayet güzel ele almışsın. Sevgi ve selamlarımla 😊🤚

    YanıtlaSil
  2. eveey sıradan olalıım ama kendimiz olalıım herkes kendisi olsuun böylece özgün oluur her zamanki gibi güzel düşünceleriiin :)

    YanıtlaSil
  3. Sıradan olmak popüler kültüre ayak uydurmak demek istedin sanırım. Ayak uyduramayan sıra dışı oluyor zira:)

    YanıtlaSil
  4. Yorumun için çok teşekkür ederim. Aynı fikirde olmak ne güzel. Önemli olan fikirleri paylaşmak.

    YanıtlaSil
  5. Sıradan olmak, farklı olmak. çok geniş bir konu zamann mekan insan çevre ...

    YanıtlaSil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.