15 Mart 2020 Pazar

Ağaç Ev Sohbetleri #29

Herkese yeniden merhaba. Bu hafta bir değişiklik yaptık. İki haftanın konusunu da bu haftaya cevaplamış olduk. Sizlerden de konu önerileri bekliyorum.

Bu etkinlikte siz de söz sahibi olabilirsiniz. Tartışmak istediğiniz veya herhangi bir konuda farklı görüşleri merak ediyorsanız, katılın derim! Blog sayfanızın içeriği farklı olabilir ama genel ortak bir katılımla farklı görüşleri okumak, tanımadığımız blog arkadaşlarımızı veya yeni katılanları tanımak aracılığıyla bu etkinlikte tanımış olacağız. Bir nevi kalabalıktan kaçıp, bir ağaç evde toplaşıp sohbet etmek. Haftanın sonunda da konuyla ilgili içerik yazan bütün bloggerların linki paylaşmış olacak. Böylece bu etkinlik unutulmayacak. Şimdiden iyi okumalar...

29. haftanın konusunu da ben belirlemiştim: 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sende neyi çağrıştırıyor? Ülkemizdeki "kadın" anlayışı nedir?

Aslında ben bu konuyu derin analizlerle Farkındalık Kuşağı'nda değinmiştim. Fakat sizin görüşlerinizi de merak ettiğimden ve ülkemizde gündemden düşmeyen konuyu sohbetimize katmak istedim. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü olarak kutlanmaktadır. Bu günde daha çok kadınlarla ilgili analizler, kutlamalar yapılır. Özellikle de ülkemizde ''o gün'' kadın cinayetlerinden bahsedilir. Maalesef ülkemizde artan kadın cinayetleri durdurulamıyor. Ne kadar bununla ilgili programlar, tartışmalar yaşansa bile yine unutulmaya yüz tutuyor. Önemli olan unutmamak. Çünkü herkes eşittir. Daha sağlıklı, eşitçe ve en önemlisi huzurlu bir dünyaya görüşmek üzere...

4 yorum:

  1. Bazı yazılar olur hani, okurken fikre tamamen katılırsın ve söylenecek lafın yoktur üzerine. Hem yazını hem de ünce yazdığın yazıyı okuduktan sonra aynı hisse kapıldım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Aynı fikirlere sahip olduğumuzdan dolayı çok memnun oldum. :)

      Sil
  2. her zamanki gibi doğru ve düzgün düşünüyon seeeen :)

    YanıtlaSil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.