7 Nisan 2020 Salı

Albert Einstein

Herkese yeniden merhaba. Nasıl gidiyor hayat? Dizi, film ve kitap derken günler hızlı geçmeye başladı. Bu aralar biyografi kitaplarına da tekrar geri dönüyorum. Özellikle de Maviçatı Yayınları'nın biyografi serilerini kesinlikle tercih ederim. Hem bilgiler açısından hem de tasarım açısından diğer yayıncılıkların biyografi serilerinden ayrılıyor. Peki siz de biyografi kitaplarını okumayı seviyor musunuz? Okuduğunuz ve size ilham veren birisinin biyografisini okudunuz mu? Yorumlarınızı aşağıda bekliyorum. Kendinize çok iyi bakın!

Başarı kazanan bir insan, başkalarından büyük bir pay alır ve bu pay çok kez onlara gördüğü hizmetin karşılığım kat kat aşar. Bir insanın değeri verdiğiyle ölçülür, alabileceğiyle değil. İnsanlık bilim ve teknoloji alanında üstün başarılar kazanan birçok bilginler yetiştirdiği halde, bizi yıpratan çeşitli politik kavgalara ve ekonomik gerginliklere uygun çözüm yolları bulamadık uzun zamanlar. Herhalde, bireyler ve uluslar arasında beliren ekonomik çıkar çatışmaları, dünyanın bugünkü tehlikeli gergin durumu doğurmuştur. Benim politik ülküm, demokratik ülküdür. Herkes saygı görmeli ama hiç kimseye tapılmamalıdır. 

Duyabileceğimiz en güzel şey hayatın esrarlı yanıdır. Sanatın ve bilimin beşiğinde bu ana duygu vardır. Onu bilmeyen, dünya karşısında şaşkınlık ve hayranlık duymayan kimse, ne de olsa ölü ve gözü kapalı gibidir. Evrensel kuvvet sevgidir. Sevgi, yer çekimidir. Sevgi, güçtür. Sevgi, Tanrı’dır ve Tanrı sevgidir. Sevgi, yaşamın özüdür. Kendimin diğer insanlardan daha zeki olduğumu düşünmüyorum. Onlardan tek farkım hayal gücümü daha etkin kullanmam. Eğitim, öğrenilen bilgiler unutulduktan sonra geriye kalan şeydir. Evrenin en anlaşılmaz tarafı, anlaşılabilir olmasıdır.

Doğruyu gördüğü halde düşüncelerini değiştirmeyenler, cahillikleriyle mutluymuş gibi yaşarlar.

Başarılı olmaya değil, değerli olmaya çalışın. 

Hayat, bisiklete binmek gibidir. Dengede kalmak için hareket etmek zorundasınız.

Aptallara göre insanlar; ırk, cinsiyet, milliyet, yaş, statü, renk, din ve dil başta olmak üzere sekizden fazla kategoriye ayrılırlar. Halbuki olay bu kadar komplike değildir. İnsanlar sadece ikiye ayrılırlar: İyi insanlar ve kötü insanlar. 

Gereğinden çok şey okutmak, ister istemez düzeyde kalmaya ve kültürsüzlüğe götürür. Öğretim öyle olmalı ki sunduğu şey değerli bir nimet sayılmalı, güç bir ödev değil. 

7 yorum:

  1. Ben de bir biyografi kitabını aldım. Renkli bir kişilik. İnsanlar bence de 2 ye ayrılır bu arada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. O zaman önerilerini de beklerim! :)

      Sil
  2. Yorumun için çok teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil
  3. Hiç biyografi türünde okumamışım, aydınlandım bir an. Ama eskiden sevdiğim film türüne bilim kurgu derken, şimdi dram, biyografi diyorum. Belki okusam kitaplarda da severim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Kesinlikle zaman geçtikçe baya bir değişiyoruz. Aslında ben biyografi okumaktan çok sıkılıyordum. Fakat hayat hikayeleri bana ilham verdiğinden artık vazgeçilmez bir tür oldu benim için. :)

      Sil
  4. hımm, hawking in yayıneviydi dee mi. aynştayn ve hawking en büyükleriii yaa bi dee newtoon :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Evet hepsi Maviçatı yayınlarının.

      Sil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.