20 Mayıs 2020 Çarşamba

Ağaç Ev Sohbetleri #39

Herkese yeniden merhaba. Ağaç Ev Sohbetleri'nin 39. haftaya da giriş yaptık. Çok hızlı geçiyor artık. :)

Bu etkinlikte siz de söz sahibi olabilirsiniz. Tartışmak istediğiniz veya herhangi bir konuda farklı görüşleri merak ediyorsanız, katılın derim! Blog sayfanızın içeriği farklı olabilir ama genel ortak bir katılımla farklı görüşleri okumak, tanımadığımız blog arkadaşlarımızı veya yeni katılanları tanımak aracılığıyla bu etkinlikte tanımış olacağız. Bir nevi kalabalıktan kaçıp, bir ağaç evde toplaşıp sohbet etmek. Haftanın sonunda da konuyla ilgili içerik yazan bütün bloggerların linki paylaşmış olacak. Böylece bu etkinlik unutulmayacak. Şimdiden iyi okumalar...

Bu haftanın konusunu da Hayalleri Yaşamak'tan geldi: Sezgilerine göre mi karar verirsin yoksa mantığına göre mi karar verirsin? Yeni biriyle tanıştığında onun hakkındaki izlenimlerine ne kadar güvenirsin?

Aslında ikisinin birleşimiyle karar veririm çoğu zaman. Sezgilerimin güçlü olduğuna inanırım. Aynı zamanda insanları da tanıdıkça tecrübe kazanıyorsun. İyi yoksa kötü bir niyetli mi, güvenilir mi değil mi gibi birçok şeye karar verebiliyorsun zaman geçtikçe. Özellikle de günümüzde insanları tanımak çok önemli. Herkes herkesin kuyusunu kazma peşinde! Tanık olduğum zaman hayrete düşüyorum resmen. Gerçekten insanoğlunu anlamıyorum. Tabi aralarında iyi bir sürü insanlar da var tanıdığım tanımadığım. Ama başka şeylere tanık oldukça inancım da düşüyor.

Yeni biriyle tanıştığım insanlarla ilk izlenimlerimin yüzde yetmişi doğru çıkıyor. Özellikle de kişisel gelişim kitaplarından en beğendiğim seri kitabı olan ''Beden Dili'' nden öğrendiğim bir sürü şey var. İnsanların hal ve hareketlerinden, konuşma dilinden, vücut hareketlerinden milyonlarca sonuç çıkarabiliyorsun. İşte yüzde yetmişinin doğru çıkmasının nedeni de bu. Bence herkes bir kişisel gelişim kitabı okumalı. İnsanoğlu hakkında çok çarpıcı örnekler, açıklamalar ve yaşanmışlıklar var.

Peki sizler ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında? Ya da hiç kişisel gelişim kitapları size yardımcı oldu mu? Kendinize çok iyi bakın, kitapla kalın!

13 yorum:

  1. Ben kişisel gelişim kitapları ile pek anlaşamıyorum. Belki de doğru kitaba henüz denk gelmediğimden.. Ama söylediğin kitaba bakacağım mutlaka. Bu haftanın konusunu sevdim, yazmayı deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Evet aslında ben de kişisel gelişim kitaplarını pek okumayı sevmiyorum. Ama bu seriyi bulduğumda ve okumaya başladığımda kendimi tutamadım. Zaten linkini verdim. Oradan bakabilirsin. Tavsiye ederim. :)

      Sil
  2. İnsanları tanımak neredeyse imkansız! Beden dilini kullanır, % 70 tanıyabilirim desen bile geride kalan % 30'luk yanılgı canını sıkabilir. Her zaman tedbiri elden bırakmamak lazım bence:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Kesinlikle!

      Sil
  3. Ne yazık ki insanlar birbirlerinin kuyusu kazma peşinde.
    Beden dili kitabını benimde okumam gerekiyor.😊

    YanıtlaSil
  4. Yorumun için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  5. Kişisel gelişim kitapları hayatı daha da kolaylaştırıyor ben çok seviyorum güzel oluyor 😊

    YanıtlaSil
  6. Her türde olduğu gibi kişisel gelişim türünde de kitap seçimi konusunda özen gösterilmeli. Beden Dili konusunda Joe Navarro'nun Beden Dili isimli kitabını tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Evet duymuştum. En yakın zamanda alacağım. Önerin için de teşekkürler! :)

      Sil
  7. o zaman beden dilini de yazsan yaaa :)

    YanıtlaSil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.