8 Haziran 2020 Pazartesi

Ağaç Ev Sohbetleri #42

Herkese yeniden merhaba. 42. haftadayız!!! İnanamıyorum gerçekten. Bu hafta da çok güzel bir konuyla beraberiz.

Bu etkinlikte siz de söz sahibi olabilirsiniz. Tartışmak istediğiniz veya herhangi bir konuda farklı görüşleri merak ediyorsanız, katılın derim! Blog sayfanızın içeriği farklı olabilir ama genel ortak bir katılımla farklı görüşleri okumak, tanımadığımız blog arkadaşlarımızı veya yeni katılanları tanımak aracılığıyla bu etkinlikte tanımış olacağız. Bir nevi kalabalıktan kaçıp, bir ağaç evde toplaşıp sohbet etmek. Haftanın sonunda da konuyla ilgili içerik yazan bütün bloggerların linki Kayıp Fısıltı aracılığıyla paylaşmış olacak. Böylece bu etkinlik unutulmayacak. Şimdiden iyi okumalar...

Bu haftanın konusunu Azbakan Firarisi belirledi: Eğer bir zaman makinen olsaydı ve istediğin zamana gidebilseydin neyi değiştirirdin? İyi veya kötü sonuçlar doğurabileceğini bile bile yapabilir miydin?

Bunu hep düşünmüşümdür gerçekten. Özellikle de bununla ilgili bir film de vardı. Adını tam hatırlamıyorum ama bununla ilgili dizi ve filmleri bulabilirsiniz. Bunun gibi sorular gelince kendimi Marvel ya da DC kahramanı olarak hayal ediyorum. Bunu düşünmek bile güzel!

Süper kahramanları her zaman çok sevmişimdir. Özellikle de zamanla ya da görünmezlikle olan kahramanları daha ayrı tutmuşumdur. Örneğin Avengers: Endgame'de de öyle bir şey yaşanmıştı. Hulk zaman makinesini buluyor ve taşları bulmaya çalışıyordu. Geleceği de değiştirmeden yapmaya çalışıyorlardı. Bu soruyu okuyunca ilk olarak aklıma gelen buydu açıkçası. 

Kendime dönecek olursam zaman makinesiyle Dünya Savaşlarının yaşanmamasını ve milyonlarca insanın ölmemesini sağlamak isterdim. Ya da başka şeyler... Şu an tam karar veremedim. Belki yapacağım şey birçok şey ya değiştirecekti ya da daha da kötü sonuçlara yol açacak. Kim bilebilir ki? Oyunlarda bile seçtiğiniz seçenekler doğrultusunda ilerliyorsunuz. Aynı hayat gibi. Ne seçerseniz seçin sonucunu her zaman görüyorsunuz. İyi ya da kötü. Bu size kalmış bir şey. Ama insan ne zaman değiştireceğine karar verdiyse o zaman kendine yeni bir yol açar. Çoklu Evren diye bir şey var sonuçta. Her şey her şey olabilir. :)

Peki sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz? Önerilerinizi ya da görüşlerinizi aşağıya bizlerle paylaşabilirsiniz. Kendinize çok iyi bakın, kitapla kalın!

11 yorum:

  1. Keşke sizin bizim gibi insanlarda zaman makinesi olsaydı da tarihimizi güzel şeyler için değiştirebilseydik!

    YanıtlaSil
  2. Yorumun için çok teşekkür ederim. Aynen bir yıl olacak! :)

    YanıtlaSil
  3. Savaşlar, hastalıklar, tabii afetler ve daha niceleri. Bunları saymakla bitmez de, nasıl önleyebileceğiz. Sihirli bir değnek mi verilecek elimize? :)

    YanıtlaSil
  4. ne güzel bir yaklaşım evet yaa süper heroların da konusu buuu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Bir fanı olarak :)

      Sil
  5. Şuan sahip olduğum şeyleri kaybetmek korkusu ağır basıyor geçmişte bi' şeyleri değiştirince :/ O yüzden yazımda çok kararsız kaldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Evet ben de ilk başta kararsız kaldım. :)

      Sil
  6. Çok uzun bir konu. Bir sürü ama bir sürü sorun vardı. Şimdi üstüne bir de korona geldi, her şey iyice mahvoldu. Üç aydır evden dışarı çıkmadım desem yeridir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Aynen evden dışarı çıkınca bir yokluk hissediyorsun artık! :)

      Sil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.