1 Aralık 2020 Salı

2020 Yıl Sonu Raporu Mimi

Herkese yeniden merhaba. Şu günlerde evde olduğumuz için sizlerle daha sık olmayı planlıyorum. Umarım başarabilirim.

Açıkçası bloglarda dolaşırken en çok okumayı sevdiğim şey mimler oluyor. Önceki aylarda da sık sık mimler paylaşıyordum. Onları okumak için buraya tıklayabilirsin. Yine Sade ve Derin'in paylaşımıyla çok güzel bir blog keşfettim. Belle'nin Kütüphanesi adlı bu şirin blogda da çok güzel bir mim gördüm. Malum şu 2020 herkes için çok zor geçti ve hala da geçecek gibi gözüküyor. Bu mimde de 2020 yılı hakkında kendi deneyimlerimizi paylaşacağımız, pandemi döneminde neleri aradığımızı, 2021 yılına dair umutlara kadar geniş bir yelpazede soruları yanıtlayacağız. Eğer siz de bu mimi beğendiyseniz yapmayı ayrıca Belle'nin Kütüphanesi'ni de ziyaret etmeyi unutmayın.

1) 2020 senin açından nasıl geçti?
Açıkçası çok zor geçti. Fakat hızlı da geçti. Aslında bu senenin bir sınanma olduğunu da düşünüyorum. Sen doğuya, canlılara zarar verirsen dönüp dolaşıp seni bulur en kısa zamanda. Öğrenci açısından bakacak olursam; kendimize zaman ayırmak için bir şanstı. Çünkü maalesef eğitim sistemi yüzünden öğrenci kendine zaman ayıramıyor. Örneğin ben bu karantina günlerinde ilk kitabım 8 Dakika'yı yazma zamanım oldu. Geniş bir zamanda ve rahatlıkla kitabımı hazırladım. Hazırlanmaya da devam ediyor. En kısa zamanda da raflardaki yerini almaya başlayacak. Kendinize popüler davranın, kitapla kalın!

2) Yıl boyunca yapmayı en çok özlediğin şey nedir?
Çok şey var. Birincisi maskesiz olmak. Tabii artık maskeye alıştık. Taktığımda hissetmiyorum bile o derece. Aslında çok bir şey de özlememişim diyebilirim.

3) Biraz da olumlu yönden bakalım. 2020'de güzel geçtiğine inandığın veya 2020 şu yönden uğurlu geldi dediğin bir durumla karşılaştın mı?
Yani her yıl olduğu gibi bu yılında katkıları vardı benim için. Ne kadar zor bir süreçten geçiyoruz olsak da bazı şeyleri anladığımızı düşünüyorum. Bana uğurlu gelen bir durum ilk kitabım olabilir. Uzun zamandır bir şeyler yazıyorum. Burada da paylaşıyorum bazılarını. Ama ilk kez bir kitap formatına gelip basılacak. Ve bunu okuyanlar, eleştirenler olacak. Bunun için çok heyecanlıyım. 

Ayrıca müzik sektörünün ben bu dönemde pek aktif olacağını düşünmezken bol bol albümler geldi. Zira evde olduğumuz için de onları kaçırmadan takip ettim. Taylor Swift'ten The Weeknd'e, Blackpink'ten EXO üyelerinden birisi olan KAI'ye kadar bolca doyduk diyebilirim. Sadece film ve dizi sektörü bundan baya bir etkilendi. Örneğin beklediğim birçok film vardı; Wonder Woman, Black Widow, Batman... Daha liste çok uzar da uzar.

4) Karantina süresinde veya bulabildiğin boş vakitlerde kendine zaman ayırabildin mi? Ayırdıysan neler yaptın? (Örneğin yeni bir hobi edinme, önceki alışkanlıklara daha çok vakit ayırabilme vb.)
Tabi ki ayırdım. Bu özel zamanı değerlendirmek olmazdı bence. Okunacak kitaplarım birikmişti. Teker teker onlara başladım. Dediğim gibi kitabımla ilgilendim. Kardeşlerimle birlikte bolca zevkli vakit geçirdik. Mutfakta farklı şeyler yapmaya başladım. Özellikle de muffin, donat, pasta, kurabiye gibi tatlı işlerinde. Hala da devam ediyor. Malum şu günlerde de evdeyiz. Hem dersler hem de aktiviteler derken zaman hızlı geçiyor benim için. Bir de bol bol spor yaptım. Chloe Ting Challenge öneririm. Sizi ağır hareketlerden uzak tutarak ve istediğiniz bölgeye uygun aktiviteler yaptırarak bedeninizi geliştiriyorsunuz. Kesinlikle öneririm.

5) Son olarak 2021 yılından beklediklerin neler?
2021 sana sesleniyorum! Bol sağlık, bol neşeli ve bol huzurlu bir yıl ol. Aslında bunlar bize bağlı tabi ki. Dediğim gibi herkesin mutlu, huzurlu ve en önemlisi de sağlıklı bir yılın olmasını diliyorum. 2020 için yazdıklarıma bakınca bir duygulandım açıkçası. Zamanı geriye alamıyoruz maalesef. Bu yüzden yapmak istediklerini asla iteleme. Yapacaksan o zaman yap. Tam o zaman! Çünkü zaman çok acımasız. Geriye sardırma gibi bir seçeneğimiz de yok maalesef...

16 yorum:

  1. Kitap için tebrik ederim, çıktığı an almak için sabırsızlanıyorum :) Hmm, görsel/işitsel sanatlarda daha çok müzik ile ilgilendiğim için film/dizi sektörü dikkatimi çekmemişti ama haklısın, o kısımlar fazlasıyla olumsuz etkilendi. 2020'nin birçok olumsuzluğuna rağmen yılın senin açından fırsatlar yaratmasına çok sevindim. Umarım kısa sürede atlatacağız şu korona belasını. Son olarak mime katıldığın için çook teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun ve bu güzel mim için ben teşekkür ederim. Sonraki mimlerini de beklerim doğrusu. 🙂😅

      Sil
  2. Kitabın hayırlı uğurlu olsun:)

    YanıtlaSil
  3. Hayırlı olsun kitabın 😊 kitabı ilk yazmaya karar verdiğinde de blogtan duyurmuştun.yazmış olmana çok sevindim 😊 umarım her şey gönlünce olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun ve güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.

      Sil
  4. Kitabın hayırlı uğurlu olsun ancak 2020 sadece bir başlangıçtı … : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Aynen... :)

      Sil
  5. Kitap için tebrik ederim İrem! Raflarda yerini aldığında alıp severek okuyacağım :) Ayrıca kesınlıkle ıyısıyle kotusuyle hızlı bır sene oldu 2020 bızım ıcın. Umuyorum ki 2021 hepimiz için sağlıklı bir yıl olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun ve güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.

      Sil
  6. İremciğim kitabına yoğunlaşmana sevindim🧿. İnşallah en kısa zamanda yayımlanır. 2021 yılında tüm isteklerinin gerçekleşmesi dileğiyle 😊🌺🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz ve güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. En kısa zamanda raflarda yerini alacak. Her şey için tekrardan teşekkürler. 🙂🤩

      Sil
  7. Kitap için şimdiden tebrikler. Umarım okuyucusu bol olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Umarım! 🤩

      Sil
  8. kendinize popüler davranın mı, ne güzel söz bu çok sevdiim :) belle nin müzik ödülleri yazısını oku o zamaan, taylor miley post malone filaan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Aynen, hepsini okudum. 🤩😍

      Sil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.