10 Aralık 2020 Perşembe

Yeni Bir Seri! | Biraz Sohbet #1

Herkese yeniden merhaba! Sizlerle bu blogta sadece mim gibi etkinliklerde ya da soru cevap bölümlerinde konuşuyorduk. Ben de her ay bir tane Biraz Sohbet adlı konuşmada toplanalım diye düşündüm. Bu ayın rengini fotoğrafta da gördüğünüz rengi seçtim. Bir sonraki ayın rengini de aşağıdaki yorumlar kısmından siz seçebilirsiniz. Ayrıca konuyu da siz belirleyin. Aşağıdaki yorumlar kısmında bir sonraki ay için konular hazırlayalım. Kendinize çok iyi bakın, kitapla kalın!

Evet gelelim konumuza. İlk başta 2020 yılının bitmesine bir hafta kala sizlerin en çok ilgi gösterdiği Zinciri Kırma adlı etkinliğinin sonuçlarını paylaşacağım. Yeni yılın gelmesindeki en büyük sevinç ben de bu oluyor. Her sene -hatta bu sene dördüncüsü bitiyor- bunu sizlerle paylaşmayı çok seviyorum. Gerçekten de çok etkili bir iletişim halinde oluyoruz. Bu Zinciri Kırma etkinliğiyle beraber birçok arkadaşımız okuma alışkanlığı kazandı. Yine birçok örneği sayabiliriz. Ama en güzeli ise bunu başarabiliyor olmak diye düşünüyorum. Yine bu ayın son bir haftasında 2020 yılının sonucunu sizlerle paylaşacağım. Şimdiden çok heyecanlıyım!

Bir sonraki konumuz tabii ki ilk kitabım hakkında. Arkadaşlar bunu itiraf etmeliyim. Yazmak asla zor iş değil. Asıl zor olan yayınevi aramak ve içine sinen bir yayıneviyle tanışmak. Kitabımın yazım işlemi bitti. Ayrıca kapak tasarımını da ben yaptım. Bu açıdan baya bir hazırlıklıyım aslında. Şu an Sokak Yayın Grubu ile iletişim halindeyim. Bilmiyorum sonuç ne çıkar. Ama çok heyecanlıyım gerçekten. İlk kitabım ve gelecek geri dönüşleri çok merak ediyorum. Eğer 8 Dakika'yı bilmiyorsan buraya tıklayarak kitabımla ile ilgili bilgilere ulaşabilirsin.

İlk kitabım ile ilgili bahsederken bu konuyu da sizlerle paylaşmak isterim. Yayınevlerine ulaşmak ve bilgi almak kolay. Fakat ne kadar doğru, verdikleri sözün yerine getirip getirmediğini öğrenmek zor açıkçası. Her yayınevi biz yapıyoruz dese de ben yine de o yayınevinden kitabını çıkarmış yazarlara ulaşmaya çalışıyorum. 8 Dakika çıktıktan sonra özellikle de yayınevleriyle ilgili başka bir yazıda sizlerle buluşabiliriz. Hem süreç ile ilgili hem de deneyimlerimi sizlerle paylaşarak aramızdaki yazar adaylarına da faydalı olur. Çünkü ben araştırdım fakat detaylı bir yazı yok açıkçası. Ama merak etmeyin ben teker teker sizleri bilgilendireceğim.

Bir sonraki konumuz ise yine kitabımla ile ilgili bir konu. Aslında birçok tanıdığım kitabımı dijital ortamda mı yayınlayacağımı sordu. Bu da zaten Wattpad oluyor. Açıkçası Wattpad çok güzel bir mecra. Ama şöyle; yazar ile okuyucu arasında güzel bir iletişim sunuyor. Fakat Türkiye'deki Wattpad maalesef öyle değil. Zaten Wattpad sayfasına ilk girdiğinizde konu başlıklarını görürsünüz zaten. Dediğim gibi tanınmak ya da etkileşim için iyi. Ama kitabımı asla dijital ortama hediye etmem. Sonuçta buna emek veriyorsunuz. Geceniz gündüzünüz oluyor ve bir terslik olsa her şey gidiyor. Ayrıca oradaki yazarların konuları da gerçekten kötü. Yani ben okumuyorum ve ilgimi çekmiyor. Peki siz Wattpad hakkında neler düşünüyorsunuz?

Açıkçası pandemiden dolayı film dizi izlemem daha da azaldı. Hem sıkılmam hem de salgından dolayı beklediğim yapımlar hep bir sonraki seneye attılar. Özellikle de Batman bunların başında geliyor. Fakat Christopher Nolan'ın yeni filmi Tenet'i izlemenizi öneririm. İzlerken beyin biraz yanıyor ama buna değer. Zaten Yıldızlararası'nı izlediyseniz ve beğendiyseniz bunu da beğeneceğinize eminim. Peki sizler şu aralar neler izliyorsunuz? Önerileriniz varsa yorumlarda buluşalım.

Bu ay değil de önümüzdeki aylarda değineceğim bir konu olan Grammy hakkında çok doluyum. Bakalım 31 Ocak 2021 tarihinde neler yaşayacağız? Ama şunu söylemeden geçmek istemiyorum. Haksızlıklar diz boyu. The Weeknd, Selena Gomez, Blackpink, BTS... Ama özellikle de The Weeknd. Gündemi takip edenler ne diyeceğimi anlayacaktır. O zaman bir sonraki ayda buluşalım ve tartışalım!

20 yorum:

  1. güzel bir yazı olmuş. kitabının basılacağına çok sevindim umarım her şey gönlünce olur bir sorun yaşamadan bu süreci tamamlarsın. yayınevi bulmak ve güvenmek kesinlikle zordur sabır diliyorum. wattpad lisedeyken çok okurdum arada gerçekten iyi konulu kitaplar vardı ama bir zaman sonra tadı kaçtı. ben de bırakmıştım tabi. Önerdiğin filmi izleyeceğim sonra :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Evet ilk zamanlar güzeldi fakat bu zamanlarda dediğin gibi. :)

      Sil
  2. Tebrik ederim. Kitap yazmak benim de hayalim ama kendimde hiç o hamuru göremiyorum. O yüzden yapanlara çok imreniyorum. İnşallah her şey güzel gider ve çok güzel geri dönüşler alırsınız. :)
    Wattpad benim eskiden beri okuduğum bir platform. Dıştan çok berbat görünse de içinde çok güzel hikayeler var bana göre. Biraz eşelemek gerekiyor, okuyucularla iletişimde kalmak gerekiyor. Blogum da bazı öneriler var eğer bakmak isterseniz. Çok severek okudum hepsini hatta bazıları hala dönüp okuduğum kitaplar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun ve güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. Hemen bakıyorum. :)

      Sil
  3. Umarım kalıcı bir çok eser bırakırsınız heyecanınız hiç kaybolmaz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz ve güzel dileğiniz için çok teşekkür ederim.

      Sil
  4. Merhaba İrem ben (sanat penceresinden) 8 dakika yı hala bekliyorum umarım sonucu istediğin gibi olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. En kısa zamanda raflarda!

      Sil
  5. başarılar diliyorum :)

    YanıtlaSil
  6. Merhaba hocam. Bloğunuz çok güzel. Yayınlarınızı beğenerek okuyorum.bende sizi bloğuma beklerim.

    https://yusufakmann.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Hemen geldim! :)

      Sil
  7. Hayırlı olsun, artık kitap basma işinin son dönemece girdiğine sevindim. Başarılar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun ve güzel dileğin için çok teşekkür ederim.

      Sil
  8. tamam her şeyi anlat eveet yayınevleri ile anlaşmak güç hıhıms :) başarılaaar :)

    YanıtlaSil
  9. Tebrik ediyorum İrem daha önceden de bilen biri olarak merakla kitabının çıkmasını bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Haftaya bitecek gibi görünüyor. :)

      Sil
  10. Umarım içine sinen bir yayın eviyle çalışırsın başarılarının devamını dilerim.Wattpad'i orta okuldayken bir süre kullanmıştım benimde bir yazarlık girişimim olmuştu 😂😂Ama artık hiç iyi içerikli kitaplar çıkmıyor, kaliteli bir konu olsa bile insanların bir ön yargısı var wattpad kitabı ne kadar iyi olabilir ki gibi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim canım. Bu hafta gibi basıma geçilecek. Çok heyecanlıyım!!

      Sil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.