2 Ocak 2021 Cumartesi

Kitap Sayfalarında Kaybolmak Mimi | Farklı Diyarlar

Karşınızda çok güzel bir mim! Farklı Diyarlar'ın mimi olan Kitap Sayfalarında Kaybolmak adlı mimi yapmayan kalmasın bence. Eğer sizin de böyle güzel mimleriniz varsa aşağıdaki yorumlar bölümünden bana iletmeyi unutmayın. Bu mimi yapmak isteyen herkesi mimliyorum! Ayrıca kitapların üzerine tıklayarak ayrıntılı analizlerime ulaşabilirsiniz.

Bu arada bilim kurgu - aksiyon türündeki kitabım 8 Dakika raflardaki yerini aldı. Satış noktalarına buradan ulaşabilirsiniz. Liste her gün güncellenmektedir. Birkaç gün sonra da ''Kitap Bastırmak İle İlgili Her Şey'' adlı yayınımı sizlerle paylaşacağım. İçerisinde anlaştığım yayıneviyle ve süreç ile ilgili her şey ayrıntılı bir şekilde anlattım. İçimizdeki yazarlara duyuralım bence. Çünkü bu süreci anlatan detaylı bir yazı bulamadığım için ben de yakın arkadaşlarımdan yardım alıyordum. Örneğin Sibel Yıldız yani Bir Yıldızın Hikayesi bunlardan birisi. Kendisi bu süreçte bana çok yardım etti. Ne kadar teşekkür etsem azdır. Dediğim gibi birkaç gün sonra yazım yayında olur. Beklemede kalın, kitapla kalın!

1) Tekrar tekrar okumak istediğiniz kitabın adı nedir?
Fahrenheit 451 | Ray Bradbury: Açıkçası bilim kurgu türündeki en iyi kitap bence. Okurken alıntılamadığım bir yer yoktu. Çok güzel ve anlamlı bir kitaptı. Okumayanlar varsa kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. İthaki Yayınlarının bilim kurgu serisi kesinlikle göz atılmalı.

Yabancı | Stephen King: Stephen King olmazsa olmaz! Çıkardığı son kitabı olan Yabancı ayrı zamanda HBO dizisi olarak da yayınlanmaya başladı. Dizisi de muhteşemdi. Zaten dizi eleştirmenleri en iyi Stephen King dizisinin Yabancı olduğunu da yazdılar. Diğerlerine göre (örneğin IT) daha iyi ve kurgusu muhteşemdi. Zaten polisiye gerilim ve korku severler Stephen King'i okumadan geçmez.

Adalet Savaşçısı | Robert Bidinotto: Konusu beni baya bir etkilemişti aldığım zaman. Farklı ve hiç kitaplarını okumadığım bir yazarın kitabı olan Adalet Savaşçısı tam bir film tadında. O kadar sürükleyici ki anlatamam... Bir oturuşta bitirilen bir kitap. Sepetinize eklemeyi unutmayın!

2) Konusuyla sizi içine çekmiş bir kitabı bitirdikten sonra yazara olan övgünüzü ya da hayranlığınızı nasıl gösterirsiniz?
Benim bu konuda üstüme yok. Özellikle de Instagram'da yazarlara fikrimi belirtiyorum. Zaten bu blog sayfam da bunun için var. Size bir olay anlatayım o zaman; Lauren James adlı çok tatlı bir yazar var. Kitaplarını da burada paylaşmıştım: Bir Sonraki Hayatımız ve Son Başlangıç. İkisi de muhteşemdi. Ona hemen Instagram'dan mesaj attım. Ayrıca bu mesajı attığım zaman ikinci kitap Son Başlangıç yoktu. Ben de hemen bunu sordum. İşte Türkiye'ye ne zaman gelir gibi. O da hemen yanıt verdi ve Türkiye'den bir okuyucusu olduğuna çok sevindiğini söyledi. Tabii ben ilk başta inanamadım. Mesajlar geldi ben şok! Çok güzel bir anıydı benim için.

3) Unutamadığınız sizde iz bırakan kitap karakteri ya da karakterleri var mı?
Çok vardır ya... Kitap okurken özellikle de ben karakterlere çok bağlanıyorum. Sanki o olayları ben yaşıyormuşum ki. Karakterler zaten bir kitabı kitap yapan en önemli unsurlardan birisi. Unutamadıklarım ve bende iz bırakan karakterler; Kürk Mantolu Madonna'dan Maria Puder ve Raif Efendi, Küçük Prens, Sherlock Holmes, kitabımdan da Tom Johannesson :) Bu liste uzar dostlar!

4) Okurken kendinizi üzgün, hüzünlü ve ağlarken bulduğunuz bir kitap var mı?
Ağladığım olmadı fakat hüzünlendiğim kitaplar tabii ki oldu. Örneğin; Şeker Portakalı, Sefiller, Karanlık Sular açıkçası daha çok vardır ama aklıma şu an gelen bunlar. Peki sizin?

5) Çocukken okuduğunuz sizi etkileyen fakat konusunu silik olarak hatırladığınız bir kitap var mı?
Silik olarak hatırladığım kitap Mutlu Prens. Özellikle de ilkokulda okutulan ve daha yeni okumayı çözen bir çocuğa verilen kitaplar silik olarak hatırlanır. Benim de bu olmuştu. Tabii sonra tekrardan okudum kitabı. Bir diğeri de klasik olan 80 Günde Devri Alem. Açıkçası çoğu kitap Jules Verne'den oluyor. 😋

Kendinize çok iyi bakın, kitapla kalın. Ayrıca kitabımı okumayı ve yorumlarınızı bana iletmeyi unutmayın. Seviliyorsunuz!

33 yorum:

  1. Yorumun ve güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. 😍🤩 Aynen kapağı çok ürkütücüydü.

    YanıtlaSil
  2. İremciğim yeni kitabın tekrar hayırlı olsun🧿🧿, okuru bol olsun inşallah🙏🙏. Nazik sözlerin için çok çok teşekkür ederim. Bu güzel serüvende sana katkı sağlamışsam ne mutlu bana. Şimdi benzer katkıları sen diğer yazar adaylarına sağlayacaksın. Blog ailesi olmak da bu demek zaten. En büyük avantajın bu hazzı, bu lezzeti erken yaşta tatmış olman. Eminim çok daha güzel işler çıkaracaksın.

    Mimini de keyifle okudum. Yolun açık, başarıların daim olsun canım. Sevgilerimle🥰🌺🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz ve güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız, varız. Gerçekten de blog ailesi olmak bunu gerektiriyor. Evet, yolun daha başımdayım ve çok uzun bir serüvenim var. Bu hazzı erken yaşlardan tatmak gerçekten çok güzel. Her türlü desteğiniz için tekrardan teşekkür ederim. 😍

      Sil
  3. Yazar-okur etkileşimine bayılıyorum gerçekten. Bende Wulf Dorn ve Jojo Moyes fotoğraflarımı beğenince inanamamıştım. Hiç mesaj atmadım biraz çekindiğimden sanırım ama mutlaka yapmak istediklerimden birisi bu. Yeni yazılarını dört gözle bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Baya iyi! 🤩😍 Bence mesaj at.

      Sil
  4. Yeni kitabın hayırlı olsun senin adına çok sevindim çok satar çok okunur inşallah:)
    Ben de Haziran da bir çocuk masali çıkardım e kitap olarak..
    Bu nedenle kitap bastırmakla ilgili yazını çok merak ettim çünkü yeni bir kitap daha yazdım ve 3 tane yayinevine gönderdim şimdilerde..Bu süreç çok zorlu bir süreç. Ben de Sibel arkadaşımızla ve başka arkadaşlarımızla görüşmüştüm.Bilsem seninle de konuşurdum:)
    O nedenle bu süreci yazacağın yazını sabırsızlıkla bekliyorum ❤
    Kitabına da bakacağım ayrıca 🥰

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz ve güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Evet birkaç güne yayınlayacağım. Açıkçası kitabımı çıkardığım yayınevi de çok güzel. Ona da bir bakmanızı öneririm. 😍 Kitabınıza hemen bakıyorum.

      Sil
  5. Tekrardan hayırlı olsun diyelim. Ben de bir kaç yazar Instagramda resimlerini beğenince şok oldum. Beğeni yapan sosyal medyasını yöneten kişi dahi olabilir ama insanın hoşuna gidiyor.😊 Kitap yayınlama yazını merakla bekliyorum. Yıllarca netin altını üstüne getirdim ama pek fazla bir şey bulamadım bu konuda. 😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Evet Salı günü yayında olacak.

      Sil
  6. Mim'i ben başlatmıştıım ^_^ Güzel bir yazı olmuş. Yaptığın için teşekkür ederim. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. O zaman mimin çok güzelmiş. Beni Farklı Diyarlar mimlediği için onu aldım.

      Sil
  7. Güzel bir mim olmuş :) ah kitaplar ❤️

    YanıtlaSil
  8. Tebrik ederim kitabın hayırlı olsun. Yazacağını yazıyı bende merak ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Salı gününde yayında olacak. :)

      Sil
  9. Kitabın tekrar hayırlı olsun canım benim. Güzel yerlere gelirsin inşallah ❣️ şu zamanda yapabildiğinin en iyisini yaptığını düşünüyorum. 🐞 Mimde çok güzel olmuş Stephen King konusunda aynı fikirdeyiz ayrıca Sherlock holmes konusunda da tek olmadığım için mutluyum 🙈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Evet, çok güzel bir mim. Sherlock konusu :)

      Sil
  10. Canım merhaba mimi yapmana çok sevindim. mim bana ait değil bir yanlış anlaşılma oldu sanırım beni de İlkay davet etmişti.

    cevapların çok iyi olmuş ortak noktalarımız var :) kitap çıkarmakla ilgili yazını da merakla bekliyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Evet orada bir hata olmuş. Neyse diğer mimlerde daha dikkatli bakarım. 😅

      Sil
  11. Mutlu Prens çok sevdiğim masallardan biridir. Oscar Wilde gerçekten inanılmaz masallar yazmış, keşke ömrü daha çok eserler vermeye yetseydi :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Keşke...

      Sil
  12. Çok güzel seçimler olmuş. İçlerinden duymadıklarım var hemen bakayım. Sevdiğiniz yazardan geri dönüş almak çok mutlu edici bir şeydir eminim. Ne güzel. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Kesinlikle öyle. Hatta inanamıyorsunuz. 😋🤣

      Sil
  13. Güzel kitaplar... Karakterlerle aynı olayları yaşama durumu sanırım her iyi okurum başından geçen bir hadise... Nedense bu şekilde kitabın içinde yer almak güzel oluyor. Yazarın kaleminden kendi başınıza gelecekleri öğrenmenin tadı bir başka.

    Diğer taraftan salı günü yayımlayacağınız yazınızı merakla bekliyorum. Henüz yazmaya başlamadığımız fikirleri hayata geçirmek için bir ilk adım olabilirsiniz. Teşekkürler emeğiniz için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ben teşekkür ederim yorumunuz için. Evet, salı günü yayında olacak. Eğer bir yardımı dokunursa ne mutlu bana. 🤩🥰

      Sil
  14. Yine dolu dolu bir yazi olmus. Fahrenheit 451 kitabini ben de cok begenmistim. Benzer oykulerin yer aldigi bir kitap daha var yazarin kaleminden. Stephen King eserlerini hic okumadim gerilim turunu cok sevmeme ragmen. Cok kalinlar haha en yakin zamanda bakayim. Cok guzel yazi ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. Kalın görünüyorlar ama bir oturuşta bitirilen kitaplar. Çok sürükleyici...

      Sil
  15. Güzel bir mimmiş, sorular harika. Ben de yapmak isterim ^.^ Fahrenheit bence de çok etkileyici bir kitap.. Stephen King sevmeye çalıştığımı söylesem tuhaf mı olur ahahah Yazardan ilk olarak yıllar önce Kubbenin Altında kitabını okumuştum ve beklediğimi bulamadığımı hatırlıyorum. Bir daha King okumam bile demiştim hatta :D Fakat bu ay Korku Ağı'nı bir kulüp okuması kapsamında okuyacağım, ne yalan söyleyeyim çok merak ediyorum, heyecanlıyım kitap için. Senin bu yazıda bahsettiğin kitabı da not alıyorum, hem kitabı hem de uyarlamasını çok merak ettim. Bir de The Shining'i henüz okumadım ama uyarlamas? Önerir misin? Yeni kitabın hayırlı olsun tekrardan, senin adına çok sevindim. En yakın zamanda alıp okumak düşüncelerimi seninle paylaşmak isterim. Ben de yıllardır kendi çapımda yazıyorum, bitirdiğim çalışmalar bile var fakat senin de dediğin gibi internette bu konuda bilgi alabileceğimiz kaynak çok az. Ben de hiç cesaret edemedim bir adım atmaya. Bu yüzden senin yazını dört gözle bekliyorum, belki gereken cesareti bana sen vermiş olursun. :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Kesinlikle Stephen King'i seveceğinize eminim. Bu arada yazım yayında. Bir katkım olursa ne mutlu bana. Teşekkür ederim. :)

      Sil
  16. Bu mim çok ilgimi çekti özellikle sorular çok hoş 😊

    YanıtlaSil
  17. I've just read your comment ... thanks for sharing your point of view!
    Have a nice time!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you for your comment.
      I wish you healthy and happy days too...

      Sil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.