14 Nisan 2021 Çarşamba

Kitapyurdu'ndan Aldığım Kitaplar #2

Herkese yeniden merhaba! Bugün yine birbirinden güzel ve dopdolu bir kitap alışverişiyle birlikteyiz. Önceki Kitapyurdu siparişim çok hızlı gelmişti. Fakat bu siparişimde Kitapyurdu kitapları hızlı tedarik etti fakat PTT üç günde getirdi. Sadece kargo konusunda gecikme yaşandı. Gerisi hızlıydı diyebilirim. Olsun, kitaplarıma kavuştum ya... Üç kardeş olduğumuzdan üçümüzün de farklı tercihleri oluyor. Bu tercihler de birçok kitap getiriyor. Önceki kitap alışverişlerimiz için buraya tıklayabilir, kitap önerilerime kolayca ulaşabilirsiniz.

İlayda'nın Aleyna'nın ve benim seçtiklerimi teker teker ayırdım ve fotoğraflarını öyle çektim. Örneğin yandaki fotoğraftaki kitapları Aleyna'nın seçimi. Stephen King'in ilk kitabı olan Göz'den Harlan Coben'in Altı Yıl'ına kadar geniş bir yelpazede bir listesi var. Şu an Harlan Coben'in Altı Yıl adlı kitabını okudu. Dediğine göre çok güzelmiş. Ben de hemen başlamayı düşünüyorum. Çünkü kitabı ilk günden bitirdi. Zaten Harlan Coben'in kitapları hem dil açısından hem de ilginç konular seçmesi okunurluğu arttırıcı etkenlerinden biri. Eğer polisiye gerilim türünü seviyorsanız okumanızı kesinlikle tavsiye ederim.

Üçümüzün de zevkleri birbirine yakın olduğundan okuyacağım birçok kitabım oldu diyebilirim. Aldıklarıma bakınca okumamak için kendimi tutamıyorum. Şu an İlayda'nın seçiminde olan Nietzsche'nin eseri Deccal'i okuyorum. Şu an güzel gidiyor. Onun da yorumu bugün yarın gelir. Seçtiğimiz kitapların çoğu klasik olduğundan hızlı bitiyor kitaplar. Fakat dediğimiz gibi ''klasik'' olunca sindirerek okumak daha iyi oluyor. Örneğin bir solukta okuyabileceğim bir klasiği iki üç güne yayarak okuyorum. Böylece yazarın anlatmak istediğini daha iyi kavrayabiliyorum. Peki sizler nasıl okuyorsunuz klasikleri? Yorumlarda taktiklerinizi bizlerle paylaşın.

Evet, yandaki fotoğraftaki kitaplar da İlayda'nın seçimi. Klasiklerin yoğun olduğu bir seriyi seçti. Şu an okuduğum Deccal de İlayda'nın seçtiklerinden. İlayda'nın seçimleri daha çok felsefi alanında. Gördüğünüz gibi yine Karbon Yayınlarının cep boy klasiklerini seçtik. Üçümüz de cep boy olarak klasikleri aldık. Çünkü ilk deneyimimizde gayet başarılı ve kaliteliydi. Biz de artık klasikleri bu tür almaya karar verdik. Sizlere de tavsiye ederiz. Diğer cep boy kitaplarına göre daha kaliteli basımı var. Cep boy kitaplar için Karbon Yayınları en iyi seçim diyebilirim. Peki hiç cep boy kitapları kullandınız mı? Eğer kullandıysanız hangi yayınevinin cep boy kitaplarını kullanıyorsunuz? Yorumlarınızı ya da önerilerinizi aşağıdaki bölümde bizlerle paylaşabilirsiniz.

Evet sıra geldi benim seçtiklerime... Gördüğünüz gibi tümü Karbon Yayınlarına ait olan klasik kitaplar. Goethe'den Jack London'a; Ömer Seyfettin'den Franz Kafka'ya kadar geniş bir yelpazede kitaplarımı seçtim. Özellikle de Ömer Seyfettin'in Diyet adlı kitabını belirtmek isterim. Uzaktan eğitimde derslerimize devam ederken saygıdeğer Asuman Öğretmenim, Milli Edebiyat dönemini anlatırken konu Ömer Seyfettin'e gelmişti. Ömer Seyfettin'in bir çocuk yazar olmadığı hakkında konuşurken Diyet adlı kitabını da bizlere anlattı. O dersten sonra hem konusunu merak ettiğimden hem de öğretmenimin anlattıklarından etkilendiğim için almak istedim. Bakalım nasıl bir serüven olacak? Bir diğer değinmek istediğim konu ise Goethe'nin Faust adlı eseri cep boyunda üç cilt olarak birlikte geldi. Yani ayrı ayrı almanıza gerek yok. Aynı şekilde Vadideki Zambak da iki ciltli.

Peki Alışverişteki Kitaplar Neler?

  • Göz - Stephen King
  • Diyet - Ömer Seyfettin
  • İlk Aşk - İvan S. Turgenyev
  • Deniz Feneri - Virginia Woolf
  • Beyaz Diş - Jack London
  • Vanya Dayı - Anton Çehov
  • Genç Werther’in Acıları - Goethe
  • Dönüşüm - Franz Kafka
  • Vişne Bahçesi - Anton Çehov
  • Faust - Goethe
  • Benjamin Button’ın Tuhaf Hikayesi - F. Scott Fitzgerald
  • Vadideki Zambak - Honore De Balzac
  • Sokrates’in Savunması - Platon
  • Doktor Jekyll İle Bay Hyde’in Tuhaf Hikayesi
  • Deccal - Friedrich Nietzsche
  • Ecce Homo - Friedrich Nietzsche
  • Böyle Söyledi Zerdüşt - Friedrich Nietzsche
  • Obsesif Kompulsif Bozukluk - David Veale, Rob Wilson
  • Altı Yıl - Harlan Coben
  • Bir Delinin Anıları - Gustave Flaubert
  • Bir Ölümün Defteri - Halid Ziya Uşaklıgil
  • Morgue Sokağı Cinayetleri - Edgar Allan Poe
  • Genç Kız Kalbi - Mehmet Rauf
  • Üç Romantik Hikaye - Kleist - Chamisso - Hoffmann
Peki aralarında okuduğunuz kitaplar var mı? Yorumlarda buluşalım! Kendinize çok iyi bakın, kitapla kalın. Seviliyorsunuz...

14 yorum:

  1. Faust’u ben de merak ediyorum. Ömer Seyfettin de henüz tanışmadığım bir yazar :( Genç Werther’in Acıları benim için hayal kırıklığı olmuştu umarım sen seversin <3 Harika bir alışveriş olmuş

    YanıtlaSil
  2. Yorumun için çok teşekkür ederim Sana da keyifli okumalar dilerim... 💖✨

    YanıtlaSil
  3. Anton Çehov Vişne Bahçesi en merak ettiklerim arasında. Beyaz Diş çok güzel bir kitap, filmi de var:)) Karbon Yayınları'ndan hiç kitap almadım. Listende çok güzel kitaplar var. Keyifli okumalar dilerim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Sana da keyifli ve bol okumalar dilerim...

      Sil
  4. kardeşlerinle kitap okumayı sevmeniz ve birlikte alışveriş yapmanız çok güzell :) çok iyi kitaplar seçmişsiniz. hepinize iyi okumalar canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Kesinlikle öyle. Sana da keyifli okumalar dilerim.

      Sil
  5. Okumak istediğim bir sürü kitap var listede :)

    YanıtlaSil
  6. Yorumun için çok teşekkür ederim. Kesinlikle öyle. Kargo seçiminde daha çok Yurtiçi'ni kullanıyorum.

    YanıtlaSil
  7. Çok güzeller şimdiden keyifli okumalar😊

    YanıtlaSil
  8. çok güzel kitap seçimleriniz üçünüzün de :) karbon yayınları ben de seviyorum her alışverişte ben de onlardan bir iki şey ekliyorum taşıması da rahat oluyor çantada falan bir yere giderken ve kapak tasarımları da baskısı da kaliteli emsallerine göre bence de :)

    YanıtlaSil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.