19 Ocak 2022 Çarşamba

Korkuların Kokusu | Denizcan Kahveci

Herkese yeniden merhaba! Bugün çok özel bir kitabı sizlerle paylaşıyorum. Instagram üzerinden takip edenler bilecektir, bundan birkaç hafta önce elime gelen muazzam kargoyu paylaşmıştım. Her ne kadar elime hızlı gelip fakat okumayı bugünlere kadar bırakmam biraz canımı sıksa da açıkçası bu yoğun günlerde okuduğum en iyi kurgulardan birisiydi diyebilirim. Genç kalemlerden bir şeyler okumak gerçekten çok hoşuma gidiyor. Çünkü her ne kadar çoğumuz ünlü ve klasikler üzerinden yoğunlaşsak da günümüzde çıkan ve okunmayı hak eden kitaplara da bir bakmak gerekli diye düşünüyorum. Öncelikle belirtmem gerekirse yazarı tekrardan tebrik ediyorum. Umarım bu güzel yolda emin adımlarla ilerler. Haydi geçelim o zaman kitabımıza...

Gerilim, korku ve aksiyon dolu bir kitaba hazır mısınız? Eğer cevabınız ''evet'' ise Denizcan Kahveci'nin kaleminden Korkuların Kokusu'nu kaçırmamanızı öneririm. Hikayemiz İzmir'de geçiyor fakat 50 yıllık bir süreç söz konusu. Öldürmekten, insanların korkularından beslenen bir yaratıkla baş başayız. Her 50 yılda bir dünyaya gelen bir canavarla. Geldiği bölgedeki insanların korkularından beslenerek güçleniyor. İnsanların korkularına bürünüyor ve canlarını alıyor. Bu konuda uzman olan İlyas hikayemizde önemli bir yer kaplıyor. Çünkü bu yaratığı tanıyan daha doğrusu saldırılarına şahit olan tek kişi. Olaylar İzmir'de patlak verince de bizim İlyas'ta düşüyor yollara. İzmir'de de bir grup arkadaş (Furkan, Demir, Rüzgar, Can, Eren, Murat, Selin...) canavarın saldırılarına maruz kalınca işlerin ters gittiğini yavaş yavaş anlıyorlar. Bu sırada İlyas Van'dan İzmir'e gelip araştırmalarını İzmir'de yürütüyor. Peki ya bizim grup korkularına yenik düşmeyip sonuna kadar savaşabilecek mi? Yoksa gizemler bir sonraki elli yıla mı kalacaktır? 

Her ne kadar tek bir olay üzerinden kurgulanmış bir kitap olarak düşünülse de hem zekice hem de yaratıcı bir anlatımla içerik daha çekici bir hale bürünmüş diyebilirim. Yukarıda da bahsettiğim gibi karakter sayesi bir hayli fazla olmasına rağmen hikaye ilerledikçe kalıcılaşmaya başlıyor. Çünkü her birinin bir hayat hikayesi var. Özellikle de kitapta en çok beğendiğim bir diğer yönü de bu oldu. Çünkü bu tür kitaplarda çoğu zaman bir karaktere yönelip o karakter üzerinden olay sade bir şekilde anlatılırken Korkuların Kokusu'nda böyle bir şey söz konusu değil. Her karakter bana kalırsa önemli. Bundan dolayı yazarı bir kez daha tebrik ederim. Tek kitapta eleştireceğim nokta dili olur. Sade ve anlaşılır bir dil olması güzel bir şey ancak bunu biraz daha ileri bir noktaya taşımak bazen hataya ve çıkmaza sürükleyebilmekte. Tek eleştirim bu noktada olur. Fakat hem ilk kitabı olması hem de bu türden bir hikayeyi yazıp bizlerle paylaşması takdir edilmeli. 

Genç kalemler okumak gerçekten çok heyecan verici. Çünkü gelecekte neler yazabileceğinizi tahmin etmek bana kalırsa imkansız oluyor. Çünkü bu yolda ilk kitap bu kadar güzel olunca ikinci kitabı ve diğer kitaplarını da dört gözle bekliyorsunuz. Umarım bu yolda emin adımlarla yürümeye devam eder.

''      Korktuğumuz onca şey: karanlık, bilinmezlik, açlık...
         Kayıplar, ölümler, savaşlar, tabularımız...
           Nefret ettiklerimiz, düşmanlar, insanlar, hayvanlar...
             Zihninden kaçarken dikenli yol üzerindesin.
               Doğru yolda darbelere gebesin.
                 Kimse olamaz sana rehber.
                   Çünkü insan her şeyi ister.                    ''


Sizlere de önerim, genç kalemler okumayı ve bizleri desteklemeyi unutmayın. Çünkü gelecek her zamankinden daha aydınlık... Kendinize çok iyi bakın, kitapla kalın!

Aslında onlar benim bildiklerimi bilmiyorlar, beni anlamıyorlar. Bana bu yüzden deli diyorlar.


Ondan korkmamalıyız. Ne kadar fazla korkarsak bizi o kadar çabuk öldürür. Unutmayın, korku ölüm getirir. 


Yine dünya değişmiş. İnsanlar kendilerine kolay olan ne varsa onu seçiyorlar.


İnsanları en iyi dolandırıcılar tanır. 


Gerçekler gece gibidir. Gündüz olsa bile elbet gece gelecek ve gerçek karanlık kendisini gösterecek. En iyisi başka şeylerden bahsetmek şu an. 



5 yorum:

  1. Genç kalemlere her zaman şans vermekten yanayım, kitaba bakacağım mutlaka:))) Alıntılar güzel ve merak ettim. Çok güzel yorumlamışsın, emeğine sağlık:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için öncelikle çok teşekkür ederim. Kesinlikle bir şans verilmeli... 🧡

      Sil
  2. Ben de genç yazarlara, yeni yazarlara şans vermek gerektiğini düşünürüm hep. Güzel bir kitap, ekledim okunacaklar listeme, teşekkürler İrem:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için öncelikle çok teşekkür ederim. Kesinlikle, bence bir şans verilmeli. Kötü ya da edebi bir niteliği belki şu an olmamasına rağmen şans verip değerlendirmek bence çok önemli. 😍

      Sil
  3. başarılar, kolaylıklar :)

    YanıtlaSil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.