11 Temmuz 2022 Pazartesi

Luna Yayınlarının Kolektif Öykü Kitabı Projesi

Herkese yeniden merhaba. Bugün sizlere çok güzel yarışmayı duyurmak istiyorum. Biliyorsunuz ki sayfamıza gelen bir sürü genç kalem var. Onlar ayrıca Konumuz Kitap için içerik üreticilileri. Özellikle de kendini geliştirmek isteyen ve belli bazı mecralarda kendini göstermek için bir sürü yarışmalara katılıyorlar. Bundan dolayı bu çok güzel projeyi sizlere tanıtmak istedim.

Luna Yayınlarını belki önceki yayınlarımdan olan Kitap Basım Sürecini anlattığım yazımda tanıyorsunuzdur. Kendilerine bu süreç hakkında mail atmıştım ve anında cevap almıştım. Ayrıca cevapları da yazarı tatmin eden açıklıktaydı. Bundan dolayı sıkı bir şekilde takip ediyordum yayınevini. Daha sonra Luna Yayınlarının Kolektif Öykü Kitabı Projesi'ni gördüm. Bunu da görür görmez sizlerle paylaşmak hatta katılacaklara da yardım etmek amacıyla bilgiler vermek istedim. Öyleyse geçelim projenin detaylarına...

Luna Yayınlarının Siz Okurseverlere Duyurusu Var!

Hayallerinizi gerçekleştirmek için genç, deneyimli ve uzman kadromuzla sizinle buluşmaktan son derece keyifliyiz. Sizlere yardım etmekten, isteklerinizi karşılamaktan mutlu olacağız. Luna Yayınları, daha iyi bir yazar olmanız ve başarılarınızı arttırmanız için, kitap yayınlatma ve sonrasındaki; tanıtım ve okurla buluşma süreci boyunca her an yanınızda olacak. Sizleri yayınevimizin bir parçası olarak görmekten mutluluk duyarız.

Kolektif Öykü Kitabı Projesi'nin Detayları

Luna Yayınlarının Kolektif öykü kitabı projesi, bir grup yazar ile birlikte kolektif bir öykü kitabını yayına hazırlamaktadır. Proje, Luna Yayınları tarafından yürütülmektedir. Luna Yayınları, kişisel destekli yayıncılık yapan bir kuruluştur.

Siz de öykünüz ile kitapta yerinizi almak istiyorsanız projenin detayları aşağıda belirtilmektedir. 👇
  • Luna Yayınları yazarlarının da projeye katılmaları mümkündür. 
  • Yazarlar en fazla 1 (bir) öykü ile katılım sağlayabilirler. Ancak daha sonra devamı gelecek farklı projelerde farklı eserleri ile katılım sağlamaları mümkündür.
  • Yazarlar, diledikleri takdirde ''Küçürek Öykü'' ile de katılabilirler.
  • Gönderilecek öykülerin daha önce başka bir mecrada ödül almamış ve herhangi bir kitapta yer almamış olması gerekmektedir.
  • Öyküler Word formatında, A4 ölçülerinde, Times New Roman fontu ile 12 punto yazılacak; 1,5 satır aralığı ve sayfanın dört bir tarafından da 2 cm kenar boşluğu bırakılacaktır. Öyküler en fazla 10 sayfa olacaktır.
  • Konu serbesttir ancak çocuk öyküleri kabul edilmeyecektir.
  • Projeye her yaştan yazar katılabilir. Yaş sınırlamamız yoktur.
  • Gönderilecek olan Word dosyasının adı, ''Öykü Adı-Yazar Adı- Kolektif Öykü Kitabı'' şeklinde yazılacaktır. Cep telefonu bilginizin de mailde belirtilmesi gerekmektedir.
  • Word dosyasının içinde yazarın adı-soyadı, öykünün adı, yazarın e-posta adresi ve telefon numaraları bulunacaktır. Ayrıca 50 kelimeyi geçmeyecek şekilde kısa bir özgeçmiş gönderilmesi istenmektedir. 
  • Yayınlanacak olan kitapta, (yazarın isteğine bağlı olarak) her bir yazarın öyküsünün sonunda gönderdiği bu özgeçmişe yer verilecektir.
  • Başvurular e-posta yoluyla kabul edilecek olup son başvuru tarihi 31/07/2022'dir. Öykü dosyalarının Luna Yayınlarının mail adresine gönderilmesi gerekmektedir.
  • Gönderilen öyküler Luna Yayınları Yayın Kurulu tarafından değerlendirilecek olup uygun bulunanlar projeye dâhil edilecektir. Öykü başvurunuzun projeye kabul edilip edilmediğine dair karar, başvurunuzu yaptığınız tarihten itibaren 3 (üç) iş günü içerisinde tarafınıza mail yoluyla bildirilecektir.
  • Projeye katılım ücretlidir. Yazarlar, öykülerinin Yayın Kurulu'nca basıma uygun bulunması halinde, taraflarına onay mailinin gönderilme tarihinden itibaren 3 (üç) iş günü içinde 800-TL'yi mailde belirtilecek olan, yayınevimize ait banka hesabına gönderecektir. Yazarlara basım sonrası onar adet kitap gönderilecektir.
  • Tüm öyküler editoryal çalışmadan geçirilecek, dizgi, kapak tasarımı, arka kapak vb. tüm adımlar profesyonel bir ekip tarafından yürütülecektir.
  • Kitabımız internet üzerinden tüm kitapçılarda, D&R, İdefix, BKM, Trendyol, Amazon, Hepsiburada vb. satışa açılacaktır. (Kitapyurdu hariç) Kitabın çıkışıyla birlikte hazırlanan tanıtım bülteni, Türkiye'nin seçkin kitapçılarına gönderilmektedir. Genellikle, web satışlarında ilgi görmesi halinde kitapçılar fiziki olarak raflara koymaktadır. Bu noktada, kitabın rafta olup olmaması kitapçının inisiyatifindedir.
  • Kitabın Ağustos ayı (2022) içerisinde basımı öngörülmektedir.
  • Kitabın telif ücreti etiket fiyatı üzerinden %20 olarak hesaplanacaktır. Yazarlara telif dağıtılmayacak olup, telif geliri Darüşşafaka Cemiyeti'ne bağışlanacaktır.
  • Kitabın satışa çıkma tarihinden itibaren 6 ayın sonunda, yazarlar bağış hakkında bilgilendirilecektir.
Evet detaylar bunlar. Luna Yayınlarının web sayfasından başvuru yapabilirsiniz. Detayları oradan da inceleyebilirsiniz. Katılmak isteyenler ya da önceden katılmış olanlar yorumlar bölümünden bizlere deneyimlerini anlatabilirler. Öyleyse kendinize çok iyi bakın, kitapla kalın!

8 yorum:

  1. Ben de geçen gün instagramdan gördüm, sonra da sitelerine girip inceledim. Çok güzel bir yarışma ama bana ücret olarak yüksek geldi. Katılmak isteyenler için güzel bir fırsat:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Evet, maalesef matbaa fiyatları artınca bu yayıncıları da doğrudan etkiliyor.

      Sil
  2. Ücretli olması nedeniyle ilgimi çekmedi pek. Yarışmalara katılıyorum da, en azından masraf çıkmıyor. :) Bilgilendirme için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Malum matbaa fiyatları uçtuğundan dolayı yayıncılıklar da etkileniyor bu durumdan. Umarım bu durum bir an önce çözülür. :)

      Sil
  3. ilginç bunu duyurayım bir de aklımda olsun hoş bişeymiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun ve desteğin için çok teşekkür ederim. 🧡

      Sil
  4. İlgilenenler için güzel bir fırsat ve faydalı bir duyuru:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Kesinlikle!

      Sil

Tüm telif hakları Konumuz Kitap web sayfasına aittir. İzinsiz hiçbir şey kopyalanamaz, yayınlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.